SteamWorld Heist

Δύο χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη έκπληξη της ανεξάρτητης σουηδικής εταιρίας ανάπτυξης Image & Form στον χώρο που αγαπάμε. Το Action-Adventure Platform με το όνομα SteamWorld Dig είχε κυκλοφορήσει αρχικά στο 3DS και μετά την επιτυχία που γνώρισε μεταφέρθηκε αρχικά σε PC και Mac, ενώ αργότερα έφτασε και στα PS4, PS Vita, Wii U και Xbox One. Αν και τότε έγινε γνωστή, η σειρά έχει στην πραγματικότητα τις ρίζες τις πίσω στο 2010 όταν και κυκλοφόρησε το SteamWorld Tower Defense για την υπηρεσία DSiWare του DSi. Το SteamWorld Heist είναι το νέο μέλος της σειράς SteamWorld κι ενώ διαδραματίζεται στο ίδιο σύμπαν με τα προηγούμενα, η πλοκή του δεν συνδέεται με αυτή των υπολοίπων με κάποιον τρόπο. Για την ακρίβεια, ο μόνος κοινός παρονομαστής των τριών παιχνιδιών είναι το αισθητικά πανέμορφο steampunk θέμα που περικλύει τα περιβάλλοντα και τους χαρακτήρες. Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι πρόκειται για την τρίτη αλλαγή που γίνεται στο genre της σειράς. Μετά το SteamWorld Tower Defense (Tower Defense προφανώς) και το SteamWorld Dig, τo Heist αποτελεί ένα Turn-based Strategy με Shooting στοιχεία.
Είναι πολύ πιθανο η Image & Form να θέλει να πειραματιστεί σε διάφορα genres, ενώ παράλληλα καθιερώνει ένα συγκεκριμένο franchise. Η σουηδική εταιρία ανάπτυξης δήλωσε ότι λόγω του μικρού μεγέθους της δεν θα μπορεί να διαχειριστεί την ταυτόχρονη κυκλοφορία του SteamWorld Heist σε πολλές πλατφόρμες. Έτσι η αρχή έγινε τιμητικά με το 3DS όπου άνθισε και το προηγούμενο παιχνίδι. Στη συνέχεια μέσα στο 2016, το SteamWorld Heist θα κυκλοφορήσει και σε PC, Mac, PS4, PS Vita, Wii U και Xbox One, ενώ ετοιμάζεται για πρώτη φορά στη σειρά κι έκδοση για iOS. Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, το σενάριο του SteamWorld Heist είναι αυτοτελές και δεν συνδέεται με αυτό του προκατόχου του, γεγονός που με χαροποίησε ιδιαίτερα μιας και δεν είχα δοκιμάσει κάποιο από τα προηγούμενα games της Image & Form. Το setting του παιχνιδιού λαμβάνει χώρα στο μακρινό μέλλον και στον διαστημικό χώρο γύρω από τη Γη. Μόνο που υπάρχει η αίσθηση ότι το άλμα στο μέλλον έγινε απευθείας από τα τέλη του 19ου αιώνα και την Βικτωριανή εποχή. Έτσι θα δείτε αεροσκάφη, πειρατές και μάχες στο διάστημα με αισθητική βιομηχανικού Λονδίνου σε συνδυασμό με Άγρια Δύση. Τα λάδια, τα γρανάζια, η σκουριά και τα μεταλλικά απορρίματα δίνουν την απόλυτη αίσθηση ενός steampunk διαστήματος.
 Ο φλοιός της Γης έχει καταστραφεί και δεν υπάρχει πλεόν ίχνος της ανθρωπότητας. Τα Cowbots είναι τα εργαζόμενα ρομπότ που κάνουν ανασκαφές και συλλέγουν την υγρασία από τη Γη και το διάστημα μιας και το νερό φαίνεται να κινεί πλέον τον κόσμο. Θα περίμενε κανείς η αναζήτηση να γίνεται για πετρέλαιο αφού μιλάμε για ανδροειδή, αλλά τα συγκεκριμένα πιθανότατα δεν λειτουργούν με Diesel. Ταυτόχρονα, στο διάστημα τριγυρνούν οι διαστημικοί πειρατές, οι οποίοι κάνουν επιδρομές και ληστεύουν τους πιο αδύναμους. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η πρωταγωνίστρια, καπετάνιος Piper Faraday, η οποία όμως αποφασίζει με το πλήρωμά της να στραφεί προς τους υπόλοιπους πειρατές, βοηθώντας παράλληλα την τοπική κοινωνία, έτσι για την αλλαγή. Τέλος, συναντάμε και τους...βενζινοκίνητους υπηκόους τους βασιλιά (Royalists), οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Faraday αφού καταπιέζουν τους υπολοίπους, συλλέγοντας φόρους από τα πάντα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τους άγνωστους κινδύνους του διαστήματος, σκιαγραφούν τον κόσμο του SteamWorld.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου