77.000 Steam accounts γίνονται hack κάθε μήνα

Σύμφωνα με νέα στατιστικά στοιχεία από την Valve, περίπου 77.000 λογαριασμοί στο Steam πέφτουν θύμα πειρατείας κάθε μήνα. Η Valve αποκάλυψε την παραπάνω πληροφορία σε μία δημοσίευσή της στην οποία ανέφερε πως η κλοπή λογαριασμών είναι κάτι που συμβαίνει από την αρχή υπαρξης του Steam. Όμως η εισαγωγή των συναλλαγών μέσω Steam τέσσερα χρόνια πριν, εκτόξευσε τα φαινόμενα πειρατείας λογαριασμών σε ποσοστό έως και 2000%. Η λύση για το πρόβλημα αυτό μέχρι τώρα ήταν να δημιουργεί αντίτυπα των κλεμμένων αντικειμένων για τα θύματα κλοπής, αλλά αυτό δεν αποτελεί την τέλεια λύση ειδικά όταν πρόκειται για σπάνια αντικείμενα. "Γνωρίζουμε ότι το να δημιουργούμε αντίτυπα των αντικειμένων προκαλει πτώση της αξίας των πρωτότυπων, ειδικά όταν αυτά είναι σπάνια" δηλώνει η Valve που αναγνώρισε την παραπάνω λύση ως "μη αποδεκτή" και αποφάσισε να πάρει νέα μέτρα ασφαλείας. Έτσι πλέον οι χρήστες ενημερώνονται έγκαιρα εάν ο λογαριασμός τους βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ ένα σύστημα "αυτόματου κλειδώματος" και μια πιο αυστηρή ταυτοποίηση (two-factor authentication) μέσω Steam Guard αυξάνει τα επίπεδα ασφάλειας των λογαριασμών. Παρόλα αυτά, το φαινόμενο κλοπής λογαριασμών συμβαίνει ακόμα, κυρίως γιατί οι χρήστες δεν αξιοποιούν τα νέα μέτρα ασφάλειας.
Η Valve αποδίδει το γεγονός αυτό στο ότι οι πιο πολλοί χρήστες δεν θεωρούν τον λογαριασμό τους αξιόλογο στόχο για hacking οπότε δεν ασχολούνται με την προστασία του. Ένας άλλος λόγος είναι ότι ακόμα και αν κάποιοι χρήστες πειστούν ότι χρειάζονται αυξημένη προστασία, δεν μπορούν να την ενεργοποιήσουν για λόγους ανωτέρας βίας όπως π.χ. το να μην κατέχουν κινητό τηλέφωνο ή να μην θέλουν να το δώσουν. Μια λύση που σκέφτηκε η αμερικάνικη εταιρεία ήταν ότι εάν καταργηθεί πλήρως το trading, η πειρατεία των λογαριασμών θα μειωνόταν σημαντικά, αυτό όμως θα αποτελούσε μια επιλογή που δε θα άρεσε στους χρήστες. Μια εναλλακτική λύση επίσης θα ήταν να απαιτείται το two-factor authentication για κάθε συναλλαγή, αλλά και αυτό θα αποτελούσε μια εξίσου άσχημη επιλογή με την πλήρη κατάργησή του. Εν τέλει η Valve αποφάσισε τρεις αλλαγές με σκοπό την καταπολέμηση της πειρατείας λογαριασμών:
 - Οποιοσδήποτε χάσει αντικείμενα σε μια συναλλαγή θα χρειαστεί να έχει το Steam Guard Mobile Authenticator ενεργοποιημένο στο λογαριασμό του τουλάχιστον για επτά ημέρες και να έχει επίσης ενεργοποιημένα τα trade confirmations. Ειδάλλως τα αντικείμενα θα παρακρατούνται από το Steam τρεις μέρες πριν την παράδοση.
- Εάν είστε φίλοι με τον συναλλασσόμενο για τουλάχιστον ένα χρόνο, τα αντικείμενα θα παρακρατούνται στο Steam μόνο για μία ημέρα πριν παραδοθούν.
- Οι λογαριασμοί που έχουν ενεργοποιήσει το Mobile Authenticator για τουλάχιστον επτά ημέρες δεν θα έχουν περιορισμό σε ότι αφορά συναλλαγές ή την χρήση του Market όταν συνδέονται από νέα συσκευή, καθώς οι συναλλαγές από τη νέα συσκευή είναι προστατευμένες μέσω Mobile Authenticator.
H Valve ομολογεί πως τα παραπάνω μετρά μπορεί να έχουν σημαντική αρνητική επίδραση στον όγκο των συναλλαγών, καθώς γνωρίζει ότι όσο αυξάνονται τα βήματα για μια συναλλαγή, τόσο πιο περίπλοκη γίνεται η διαδικασία για τους χρήστες. Όμως, όπως συμπληρώνει η ίδια, αυτά τα μέτρα αποτελούν το ελάχιστο δυνατό κόστος ώστε το όλο σύστημα να μπορεί να λειτουργήσει σωστά και αποτελεσματικά.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου