Professor Layton vs Phoenix Wright Review

Δεν είναι τυχαίο ότι περιμέναμε καιρό τη συνάντηση των Professor Layton και Phoenix Wright. Μάλιστα η ανακοίνωση του Professor Layton vs Phoenix Wright έγινε κοντά στο λανσάρισμα του 3DS, γιατί δεν είναι και λίγο να συναντιούνται δύο από τους κορυφαίους ήρωες των φορητών της Nintendo. Πώς συνδυάζονται λοιπόν οι δύο αυτές “εγκεφαλικές” σειρές παιχνιδιών σε έναν τίτλο; Η ιστορία του Professor Layton vs Phoenix Wright εκτυλίσσεται στην όμορφη και γραφική έκδοση του Λονδίνου του Layton. Μια μυστηριώδης κοπέλα ονόματι Espella έρχεται κυνηγημένη στο γραφείο του Layton μαζί με ένα γράμμα από έναν παλιό φίλο του, που τον προτρέπει να βοηθήσει την κοπέλα και να την κρατήσει όσο πιο ασφαλή γίνεται. Αυτή η κοπέλα φέρει μαζί της ένα περίεργο βιβλίο ονόματι Labirynthia Historia, το οποίο όχι μόνο περιέχει όλα τα ιστορικά γεγονότα μιας μυστικής χώρας ονόματι Labirynthia που δεν υπάρχει σε κανένα χάρτη του κόσμου, αλλά γράφει και όλα τα μελούμενα.
Λίγο αργότερα ο Layton συναντά τον Phoenix Wright που υπερασπίζεται την ίδια κοπέλα σε ένα αγγλικό δικαστήριο. Όπως καταλαβαίνετε, προσπαθώ να αποφύγω τα spoilers, κάτι πολύ δύσκολο καθώς το σεναριακό επίπεδο είναι αρκετά υψηλό. Οι δημιουργοί κατάφεραν να φέρουν τους δύο χαρακτήρες κοντά μέσα από μια πολύ καλογραμμένη ιστορία που σας κρατάει μέχρι την κορύφωση. Το μόνο παράπονο που έχω, μάλλον επειδή είμαι φανατικός οπαδός των δύο σειρών, είναι ότι η ιστορία αν και ξεκινάει ωραία, κάνει μια μικρή κοιλιά αμέσως μετά. Αυτό που καθιστά τα Professor Layton και Phoenix Wright ιδανικά για crossover είναι ότι ο τρόπος που παίζεται το ένα, δεν συμπίπτει με τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου. Αυτό σημαίνει ότι τα βασικά στοιχεία στο δικαστικό δράμα του Phoenix Wright είναι άθικτα, όπως και ο τρόπος που ο Layton ερευνά το περιβάλλον, ανακαλύπτει και λύνει γρίφους. Η μόνη παρατήρηση που μπορώ να κάνω είναι δεν υπάρχει η εφευρετικότητα και η δυσκολία των τελευταίων τίτλων των δύο σειρών. Για παράδειγμα, καμία από τις δίκες δεν φτάνει σε πολυπλοκότητα και δυσκολία αυτές του Phoenix Wright: Dual Destinies. Το ίδιο συμβαίνει και με τους γρίφους του Layton, που δεν θυμίζουν σε τίποτα τους μιαλοστίφτες του Azran Legacy. Βέβαια δεν μιλάμε για κακό περιεχόμενο, απλά μην περιμένετε hardcore καταστάσεις σε κανένα από τα δύο μέρη του παιχνιδιού. Θα σταθώ όμως λίγο παραπάνω στις δίκες, που ονομάζονται witches' trials.
Με τον Phoenix Wright να βρίσκεται σε αγγλικό δικαστήριο, πλέον μπορείτε να κάνετε cross examination δύο μάρτυρες ταυτόχρονα, πράγμα που πάει τη γνωστή φόρμουλα μερικά κλικ παραπέρα και την κρατάει φρέσκια. Μάλιστα σε αυτές τις δίκες υπάρχουν και οι καλύτερες ατάκες του παιχνιδιού, οι οποίες θα σας πεθάνουν από τα γέλια. Ο Layton από την άλλη έχει μια σειρά από γρίφους που είναι ένα μεγάλο deja vu. Παρόλα αυτά, ο τρόπος που είναι γραμμένη η ιστορία είναι αρκετός για να δέσει όλα αυτά τα κομμάτια, έστω και αν οι παλαιότεροι παίκτες και λάτρεις των Professor Layton και Phoenix Wright θα απογοητευτούν με την έλλειψη δυσκολίας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου