Batman: Blackgate Deluxe Edition Review

Αναρωτιέμαι πόσο κέρδος έχουν οι εταιρίες από τις HD εκδόσεις παιχνιδιών για φορητές κονσόλες. Στην περίπτωση του Batman: Arkham Origins Blackgate – Deluxe Edition, αναρωτιέμαι αν είχαν καν κέρδος από τις αρχικές εκδόσεις των 3DS και PS Vita, αφού το παιχνίδι είναι πρακτικά ίδιο. Και όχι ιδιαίτερα καλό. Ως συνοδευτικός τίτλος του Batman: Arhkam Origins, το Blackgate λαμβάνει χώρα τρεις μήνες μετά τα γεγονότα του μεγάλου του αδελφού. Βλέπετε τον Batman να κυνηγάει την Catwoman στις οροφές της πόλης, προσπαθώντας να πάρει πίσω τα κλοπιμαία που τσίμπησε η “γάτα”. Μετά την ανταλλαγή πολλών γραμμών κακογραμμένου διαλόγου, που θυμίζουν σαπουνόπερα, οι δύο νυκτόβιοι χαρακτήρες καταλήγουν σε μία συνεργασία. Η Catwoman προσφέρει τη βοήθεια της στον Batman που προσπαθεί να επαναφέρει στην τάξη τη φυλακή υψίστης ασφαλείας (πεταμένα λεφτά φορολογουμένων) Blackgate, καθώς οι φυλακισμένοι εξεγέρθηκαν υπό την καθοδήγηση τριών μεγαλοεγκληματιών και την κατέλαβαν.
Οι τρεις αυτοί αρχικακοί δεν είναι άλλοι από τους Black Mask, Τζόκερ και Πιγκουίνο. Όσο περνάει η βραδιά και εξελίσσεται η αδιάφορη ιστορία, ο Batman τρέχει σαν τρελός σε όλη την τεράστια και παράλογα κτισμένη εγκατάσταση για να σώσει την κατάσταση. Ευτυχώς υπάρχουν ορισμένα ρινίσματα ενδιαφέρουσας πλοκής και όλα έχουν να κάνουν με την ανάμιξη της Amanda Waller (στην οποία δανείζει τη φωνή της η C. C. H. Pounder), εύχομαι να έχουν σχέση με το Arkham Knight. Η ιστορία κλείνει όσο βαρετά ξεκινάει, παρά το διαφορετικό τέλος που εξαρτάται από το ποιον αρχικακό αφήνετε για το τέλος. Τα θέματα στην ιστορία εύκολα τα αγνοεί κανείς αν το gameplay σκίζει. Δυστυχώς για το Blackgate στο gameplay είναι μαζεμένα όλα του τα προβλήματα. Όπως και στις φορητές κονσόλες, η δράση είναι σε 2,5D και προσπαθεί να εξομοιώσει όσους περισσότερους μηχανισμούς από τους μεγάλους τίτλους Batman μπορεί. Όσοι έχουμε παίξει τη σειρά αυτό που παραδεχόμαστε πρώτο πρώτο είναι το εκπληκτικά ρευστό gameplay και το πόσο αρμονικά δένουν όλοι οι μηχανισμοί μεταξύ τους. Ε εδώ πέρα έχουμε το ακριβώς αντίθετο. Ο Batman χρειάζεται καλόπιασμα και δώρα για να κάνει τις πιο απλές κινήσεις, η απόκριση του είναι αργή και τα animations σπασμωδικά. Οι μάχες είναι γελοιωδώς εύκολες αφού το μόνο που πατάτε είναι δεξιά - αριστερά και επίθεση ενώ τα boss fights δεν έχουν καλύτερη μοίρα με στημένα και βαρετά QTEs.
Το χειρότερο απ' όλα είναι ο χάρτης. Στις φορητές κονσόλες ο χάρτης του παιχνιδιού ήταν απλός, λιτός και κυρίως κατανοητός, ίδιος σχεδόν με τους χάρτες των τριών μεγάλων τίτλων. Για κάποιον λόγο όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για την HD έκδοση και τον άλλαξαν σε έναν κακοσχεδιασμένο και κουραστικό 2,5D χάρτη με ελάχιστες πληροφορίες και μηδενική καθοδήγηση. Το παιχνίδι είναι σίγουρα πιο όμορφο από ότι στα φορητά, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Η μηχανή γραφικών του είναι η Bluepoint Engine (ούτε εγώ την ήξερα μην αγχώνεστε) και όχι η Unreal Engine 3. Σαν αποτέλεσμα δεν είναι απαραίτητα άσχημο αλλά όχι κάτι που να αξίζει την τιμή και το όνομα της σειράς. Οι υφές και οι φωτισμοί είναι καλύτεροι από τις αρχικές εκδόσεις αλλά τα animations παραμένουν μέτρια, ενώ lipsync ούτε για αστείο. Η παρουσίαση της HD έκδοσης μπορεί να είναι καλύτερη από εκείνη των φορητών αλλά δεν σημαίνει πως είναι ικανοποιητική. Αυτό ισχύει και για τις cutscenes που αποτελούνται από στατικά σκίτσα, κάτι που έχουμε δει να το κάνουν καλύτερα μέχρι και indie τίτλοι χρόνια πριν. Ο ήχος ίσως είναι ο μοναδικός τομέας του παιχνιδιού που λειτουργεί σωστά, με όλους τους γνώριμους ήχους και εφέ της σειράς να δίνουν το παρόν και το voice acting να βρίσκεται στα γνωστά καλά επίπεδα. Δεν αξίζει να επενδύσετε στο Batman: Arkham Origins Blackgate - Deluxe Edition ακόμα και αν θέλετε κάτι να σας κρατήσει μέχρι να βγει το Arkham Knight. Από την άλλη, αν θέλετε τώρα να γνωρίστε τη σειρά Batman Arkham, μπορείτε να βρείτε τα υπόλοιπα παιχνίδια σε τιμές χώμα τόσο στο PC όσο και στις κονσόλες. Έρχεται καλοκαίρι και υπάρχουν πολλές καλύτερες επιλογές εκεί έξω.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου