2014 FIFA World Cup Brazil Review

Μουντιαλική χρονιά το 2014 και η ΕΑ ως είθισται κυκλοφορεί το επίσημο παιχνίδι του παγκοσμίου κύπελλου, που φέτος διοργανώνει η Βραζιλία. Το 2014 FIFA World Cup Brazil έρχεται γεμάτο ενδιαφέροντα modes, επίσημα ονόματα, γήπεδα και λογότυπα, αλλά και με υψηλό αντίτιμο, όντας ένας full price τίτλος μόνο για τις παλιές κονσόλες, που αφενός δεν μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στο υπερπλήρες FIFA 14 και αφετέρου πάει τη σειρά ξανά μία γενιά πίσω.
Από την εισαγωγική οθόνη, η οποία καλύπτεται από έντονα χρώματα που θυμίζουν Βραζιλία, το παιχνίδι έχει αέρα... μουντιάλ. Τα διαθέσιμα modes είναι αρκετά και στην πλειοψηφία τους ενδιαφέροντα, χωρίς όμως να έχουν το βάθος που του Career ή του Ultimate Team του FIFA 14, κυρίως γιατί περιστρέφονται γύρω από το παγκόσμιο κύπελλο και τα προκριματικά. Τα offline modes είναι το 2014 FIFA World Cup Brazil, το Road to the FIFA World Cup, το Captain your Country και το Story of Qualifying. Κλασικά, στο 2014 FIFA World Cup παίρνετε την αγαπημένη σας εθνική ομάδα και προσπαθείτε να κατακτήσετε το μουντιάλ, ενώ στο Road to the FIFA World Cup καλείστε να περάσετε τα προκριματικά, να παίξετε διεθνή φιλικά και να συμμετάσχετε σε προπονήσεις των παικτών πριν παίξετε στο μουντιάλ, επιλέγοντας την 23άδα της αρεσκείας σας. Η αλήθεια είναι ότι αυτό υπάρχει στη θεωρία, καθώς στην πράξη άλλη 23άδα επέλεξα και άλλη μου εμφανίστηκε στο παγκόσμιο κύπελλο, μάλλον λόγω bug που ενδέχεται να λυθεί με κάποιο update.
Πολύ θετική εντύπωση κατά την ενασχόλησή σας με τα παραπάνω modes προκαλεί to ΕΑ Sports Radio, στο οποίο διαλέγετε δίδυμο δημοσιογράφων ανάμεσα στους Andy Goldstein και Ian Darke ή τους Michael Davies και Roger Bennett, που σχολιάζουν τα τεκταινόμενα των αγώνων στο τουρνουά που συμμετέχετε. Οι συζητήσεις τους μάλιστα δεν περιορίζονται στα αγωνιστικά δρώμενα, αλλά πάνε ακόμη παραπέρα, κάνοντας αναφορές σε παλιότερα μουντιάλ και μεγάλους αστέρες, γενονός που συνεισφέρει στην όλη αληθοφάνεια. Σε γενικές γραμμές τα παραπάνω modes θα σας καλύψουν, αλλά δύσκολα θα επανέλθετε για να ξαναπαίξετε αφού κατακτήσετε το βαρύτιμο τρόπαιο.
Δείγμα της προχειροδουλειάς στα πρόσωπα των παικτών λιγότερο εμπορικών εθνικών ομάδων, όπως η Ελλάδα.
Δείγμα της προχειροδουλειάς στα πρόσωπα των παικτών λιγότερο εμπορικών εθνικών ομάδων, όπως η Ελλάδα.
Το offline mode που αδιαμφησβήτητα ξεχωρίζει είναι το Captain your Country, στο οποίο αναλαμβάνετε έναν παίκτη της εθνικής ομάδας της αρεσκείας σας. Παίζοντας αρχικά με την δεύτερη ομάδα και σιγά σιγά μπάινοντας στην βασική ενδεκάδα, προσπαθείτε να πείσετε τον προπονητή σας για τις ικανότητές σας για να σας πάρει στην αποστολή για το μουντιάλ. Το συγκεκριμένο mode, αν και έχει ιδιαίτερο ενδιάφερον, ξεσκεπάζει και το πρόβλημα του παιχνιδιού με τους πολλούς “ψεύτικους” παίκτες στις ρεζέρβες μη πρωτοκλασάτων εθνικών ομάδων.
Στο Story of Qualifying αναλαμβάνετε είτε να αλλάξετε το ρου κάποιων γεγονότων που έγιναν στα προκριματικά, είτε να αναβιώσετε αυτές τις στιγμές. Για παράδειγμα, πρέπει να σημειώσετε χατ τρικ με συγκεκριμένο παίκτη σε συγκεκριμένο ματς μέσα ένα ημίχρονο ή σε κάποιο άλλο παιχνίδι να γυρίσετε το σκορ έχοντας 5 λεπτά στην διάθεσή σας κλπ. Ενώ η ιδέα να μπορείτε να επέμβετε σε μεμονωμένα παιχνίδια είναι θελκτική, η αλήθεια είναι ότι η δυσκολία να πετύχετε κάθε φορά την αποστολή σας αποτελεί τροχοπέδη για την διασκέδαση που μπορεί να σας χαρίσει, καθώς αυτά που πρέπει να κάνετε σε κάθε σενάριο είναι στην πλειοψηφία τους “τραβηγμένα από τα μαλλιά”. Ευτυχώς, πέρα από την βασική σας αποστολή, σε κάθε σενάριο υπάρχουν και δευτερεύουσες πιο βατές προκλήσεις όπως να μην δεχτείτε κίτρινη κάρτα ή να μην δεχτείτε άλλο γκολ. Τέλος, κατά τη διάρκεια του πραγματικού μουντιάλ θα ενεργοποιηθεί και το Story of World Cup, όπου πρέπει να ανατρέψετε ή να αναβιώσετε στιγμές από τη διοργάνωση.
Τα οnline modes είναι λιγότερα σε αριθμό και εξαντλούνται σε απλούς φιλικούς αγώνες, το Online Fifa World Cup, όπου συμμετέχετε στο μουντιάλ αντιμετωπίζοντας άλλους παίκτες μέχρι τον τελικό, και το Road to Rio de Janeiro που είναι και το πιο ενδιαφέρον. Στο Road to Rio de Janeiro συμμετέχετε σε online αναμετρήσεις που διεξάγονται σε συγκεκριμένη κάθε φορά πόλη και χρειάζεται να αποκτήσετε συγκεκριμένους πόντους για να μεταβείτε από την μία πόλη στην άλλη. Όταν δεν μαζεύετε τους πόντους που χρειάζονται μεταφέρεστε πίσω στην αμέσως προηγούμενη πόλη. Στην ουσία κάθε μία από τις 12 διαφορετικές πόλεις αντιπροσωπεύει και μία συγκεκριμένη κατηγορία, έτσι ώστε να έχετε σκοπό αφενός να φτάσετε στην υψηλότερη κατηγορία και αφετέρου κάθε φορά να παίζετε με αντιπάλους που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία με εσάς, άρα και σε παρόμοιο επίπεδο όσον αφορά τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες.
Κάποιες αλλαγές στο gameplay είναι καλοδεχούμενες, όμως κάποιες άλλες μας πάνε χρόνια πίσω.
Κάποιες αλλαγές στο gameplay είναι καλοδεχούμενες, όμως κάποιες άλλες μας πάνε χρόνια πίσω.

Μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο το πρώτο πράγμα που θα προσέξετε είναι η σημασία που έχουν δώσει οι developers ώστε να περάσει στην οθόνη σας η ατμόσφαιρα ενός αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου. Η πανοραμική θέα του γηπέδου που φιλοξενεί κάθε αγώνα, το πανηγύρι των φιλάθλων μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό σε χώρους εστίασης με γιγαντοθόνες, η ακρόαση των εθνικών ύμνων κλπ σας μεταδίδουν άκρως ικανοποιητικά το κλίμα που επικρατεί σε μία τόσο μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή. Εμφανής αδυναμία στην παρουσίαση αποτελούν για ακόμη μία φορά οι κακοσχεδιασμένοι θεατές στα πανοραμικά πλάνα που δείχνουν μεγάλο μέρος της κερκίδας, γεγονός που προδίδει την ηλικία των παλιών κονσολών. Αντίθετα, τα κοντινά πλάνα των θεατών είναι αρκετά καλά, καθώς διακρίνονται λεπτομερή χαρακτηριστικά και διακριτικά των εθνικών ομάδων που υποστηρίζουν.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου