Sonic Forces Review

Αν υπάρχει ένας χαρακτήρας που θα έπρεπε να είναι άστεγος και να ζει σε χαρτόκουτα εξαιτίας των κακών αποφάσεων της εταιρείας που τον διαχειρίζεται, αυτός είναι ο Sonic. Μετά το εξαιρετικό Sonic Mania, το οποίο μας γέμισε αισιοδοξία για το μέλλον του Sonic, έρχεται το Sonic Forces να μας προσγειώσει στην ζοφερή πραγματικότητα και να αποδείξει ότι η Sonic Team δεν μπορεί να ξεπεράσει την μετριότητα. Η ιστορία έχει ως εξής: o Robotnik νικάει.
Για την ακρίβεια το νέο του υπερόπλο το οποίο έχει να κάνει με το Phantom Ruby (ναι, αυτό του Sonic Mania) είναι ένας νέος super edgy χαρακτήρας από το DeviantArt του 2008 ονόματι Infinite. Mε την ιδιότητά του Infinite να ελέγχει τον χρόνο αλλά και τις διαστάσεις, ο Sonic καλείται να τα βάλει με όλους τους παλιούς του εχθρούς, από τον Chaos του Sonic Adventure, μέχρι τον Zavok του Sonic Lost World. Το τελευταίο ας το αφήσουμε ασχολίαστο, αφού είναι το πρώτο boss του παιχνιδιού και δέρνετε εύκολα και ωραία και δεν σπιλώνετε πολύ τα αυτιά σας και τα μάτια σας με την παρουσία του. Ο Sonic λοιπόν γεύεται την ήττα (σχεδόν ακούω τις επευφημίες τη στιγμή που χάνει τις αισθήσεις του) και ο Robotnik τον παίρνει στο Death Egg για να βγάλει το άχτι του πάνω του με βασανιστήρια (τα οποία είναι off-screen) και εν τέλει, αφού του δείξει την νέα του αυτοκρατορία, να τον πετάξει σαν σκουπίδι στο διάστημα. Υπολογίζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο.
Οι φίλοι του Sonic –αυτοί που κανένας δεν ζήτησε– έχουν συσπειρωθεί σε οργανωμένη αντίσταση κατά της ρομποτοποίησης του κόσμου τους. Χωρίς τον Sonic, ο Knuckles έχει αναλάβει την οργάνωση. Αν αναρωτιέστε πού έχετε δει αυτό το στοιχείο στην ιστορία, ψάξτε για το παλιό καρτούν Sonic Underground. Παραδόξως, η εν λόγω σειρά κινουμένων σχεδίων είχε καλύτερη ιστορία. Μέσω του Knuckles λοιπόν γνωρίζετε το νέο χαρακτήρα τον οποίο δημιουργείτε εσείς. Στο παιχνίδι έχετε το νέο σας χαρακτήρα συχνά να κάνει αποστολές μόνος του ή με τον Sonic. Θα αναλύσουμε τα του avatar σας σε λίγο. Οπότε, μετά απο μερικές περιπέτειες και με τον Sonic να ελευθερώνεται σχετικά νωρίς και τον Classic Sonic να έρχεται στον κόσμο του Forces ακόμα νωρίτερα, ξεκινάτε να ξηλώνετε την τυραννία του Eggman σπάζοντάς του όλα τα ρομπότ.
Η ιστορία είναι... κλασική Sonic. Το ύφος του παιχνιδιού πάει σε κάτι λίγο πιο σκοτεινό, αλλά ευτυχώς δεν φτάνει την κατάντια του Sonic 2006. Τουλάχιστον έχουν καταλάβει ότι έχουν να κάνουν με καρτούν ανθρωπόμορφα ζώα. Βέβαια δεν είναι και τρομερά παιδιάστικο. Βασικά, ο Sonic είναι στα καλύτερά του όταν τα πράγματα είναι απλά και χαρούμενα. Κακός προφέσορας, σπάσιμο ρομπότ, νίκη. Το Sonic Forces είναι το τέταρτο παιχνίδι που χρησιμοποιεί το στιλ του Sonic Unleashed. Αυτό σημαίνει ότι οι πίστες του μοντέρνου Sonic έχουν 2.5D περιοχές και το boost είναι σημαντικό στοιχείο τους. Όμως υπάρχουν άλλα δύο στιλ παιχνιδιού, αυτό του Classic Sonic και αυτό του custom χαρακτήρα. Ο Classic Sonic παίζει όπως και στο Sonic Generations, με ελαφρώς χειρότερα physics και φτωχότερο level design. Επειδή είναι ο Sonic του Sonic Mania, έχετε στην διάθεσή σας και το drop dash. Ίσα για να σας θυμίζει οτι υπάρχει ένα άλλο καλύτερο παιχνίδι Sonic που θα έπρεπε να παίζετε αντί γι αυτό εδώ.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου