Το όνομα Petroglyph ίσως να μη λέει και πολλά στους περισσότερους εξ υμών. Λογικό. Αν σας λέγαμε όμως πως τα μέλη της προέρχονται από τη μεγάλη της Westwood σχολής, θα χτυπούσε κάποιο καμπανάκι; Όταν το 2003 η EA αποφάσισε το κλείσιμο (αφού το 1998 είχε προηγηθεί η ενσωμάτωση τους) των Westwood Studios, βρέθηκε μια ομάδα «ανυπότακτων Γαλατών» υπαλλήλων, οι οποίοι, σαν άλλοι «Ζετσεσιονιστές», ξεχώρισαν τη θέση τους από το status quo που επέβαλε η «μαμά» πολυεθνική και αποσχίστηκαν. Αρνήθηκαν να βάλουν έναν πνιγηρό σφιγκτήρα γύρω από τη δημιουργικότητά τους και πήρανε τον ανηφορικό -μα ανακουφιστικό- δρόμο της ανεξαρτησίας και της αυτοδιαχείρισης.
Δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο «Μανιφέστο» εδώ, ούτε προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ήρωες και μάρτυρες του gaming κόσμου, πόσο δε μην έχοντας γνώση των οικονομικών παραμέτρων της απόφασης. Εντούτοις, αυτά τα άτομα, που σημειωτέων ήταν στην ομάδα των Command and Conquer και Dune, εικάζουμε πως αποζητούσανε κάτι διαφορετικό από αυτό που προσέφερε η ΕΑ και τράβηξαν τη δική τους ρότα, δημιουργώντας την Petroglyph.
Σχεδόν 12 χρόνια έχουν περάσει από τη σύσταση της εταιρίας και έχοντας μείνει ήδη 9 χρόνια μακριά από τα Real Time Strategy, βάζοντας, η αλήθεια είναι, το δαχτυλάκι στο μέλι των MOBA στο ενδιάμεσο (Rise Of Immortals- Battle Of Graxia, χωρίς μεγάλη διάρκεια ζωής και επιτυχία είναι η αλήθεια), οι πνευματικοί συνεχιστές των Westwood Studios παρέδωσαν επιτέλους το Grey Goo προς τέρψη και αγαλλίαση των φανατικών του είδους!
Η ιδέα πίσω από το Grey Goo είναι η δημιουργία ενός κλασικού, ανόθευτου, «άσπιλου» real time strategy, με έμφαση στο macro management, στους ξεχωριστούς και ασύμμετρους πολιτισμούς, στο βασικό resource gathering, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του τα καταφέρνει περίφημα.
Το Grey Goo δεν χαράσσει νέα πορεία πλοήγησης για το R.T.S είδος, δε θέλει να ανακαλύψει το Νέο Κόσμο και τις Δυτικές Ινδίες, πάρα «κόβει αζιμούθιο» προς φιλικά νερά. Στα νερά που οι δημιουργοί του τα έχουν περιπλεύσει και τα γνωρίζουν όσο λίγοι στο χώρο. Το campaign του τίτλου αποτελείται από 15 αποστολές (5 για κάθε πολιτισμό) και ουσιαστικά κοιτάει την ίδια ιστορία από τρεις διαφορετικές σκοπιές.
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου