Games του μήνα: Δεκέμβριος 2013 – Φεβρουάριος 2014

Τα Gran Turismo 6, Tomb Raider: Definitive Edition και Castlevania: Lords of Shadow 2 ψηφίστηκαν ως τα κορυφαία.Ύστερα από δύο μήνες απουσίας η στήλη Best of  επιστρέφει δυναμικά στους γνωστούς ρυθμούς καθημερινότητας. Σήμερα λοιπόν θα δούμε τους τίτλους που κατάφεραν να ξεχωρίσουν το τελευταίο τρίμηνο, κοινώς τα καλύτερα games του Δεκεμβρίου, του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, με βάση τις ψήφους των αναγνωστών του GameWorld.
Δεκέμβριος 2013
Ο Δεκέμβριος αποτελεί παραδοσιακά τον φτωχότερο μήνα του χρόνου σε ότι έχει να κάνει με νέες κυκλοφορίες τίτλων. Παρόλα αυτά, σε σύγκριση με το 2012, φέτος είδαμε αρκετές σημαντικές κυκλοφορίες όπως τα exclusives Gran Turismo 6 και Bravely Default για το PS3 και το 3DS αντίστοιχα. Επίσης, αυτό τον μήνα είδαμε το λανσάρισμα του PS4 στην χώρα μας και κατ' επέκταση κυκλοφόρησαν και τα πρώτα games για την κονσόλα της Sony.
Κατόπιν αυτού, ο συναγωνισμός αυτή τη φορά είναι μεγάλος, πράγμα που σημαίνει ότι ο χειμώνας αποδείχθηκε πιο ζόρικος όσον αφορά την επιλογή του παιχνιδιού του μήνα από ότι περιμέναμε. Μέσα στον Δεκέμβρη είδαμε την κυκλοφορία του Broken Sword: The Serpent's Curse αλλά και του Bravely Default το οποίο πήρε αρκετές ψήφους στο galop. Για την νέα κονσόλα της Sony, κυκλοφόρησαν τα Knack, Resogun και Killzone: Shadow Fall αλλά δεν δώσαν μάχη για τις ψήφους καθώς το τελευταίο, ήταν ξεκάθαρα το fan favorite.
Επίσης, οι φίλοι του The Walking Dead είχαν την ευκαιρία να παίξουν το πολυαναμενόμενο Episode 1 της δεύτερης Season του παιχνιδιού, αλλά το The Walking Dead: Season Two - Episode 1 δεν βρέθηκε ούτε καν κοντά στη πρώτη θέση για αυτόν τον μήνα. 
Παιχνίδι του μήνα
Gran Turismo 6
Polyphony Digital, Sony
Format: PS3 (6/12/13)
Το 2013 αποτέλεσε μία ιδανική χρονιά για το PS3 όσον αφορά τα exclusives, καθώς μετά τα The Last of Us και Beyond: Two Souls η Sony μας παρουσίασε το Gran Turismo 6. Για να είμαστε ειλικρινείς η Polyphony Digital μας απογοήτευσε ελαφρώς, καθώς το νέο Racing της παρουσιάστηκε κατώτερο των προσδοκιών μας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι το Gran Turismo 6 είναι ένας κακός τίτλος, απλά η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε κάτι παραπάνω, με δεδομένο μάλιστα ότι οι developers είχαν αρκετό χρόνο στην διάθεσή τους για να μας προσφέρουν μία δημιουργία ανώτερη του προκατόχου της.
Χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο ατού του Gran Turismo 6 είναι η ποικιλία που προσφέρει στα οχήματα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι περιλαμβάνονται περίπου 1.200 αυτοκίνητα από 109 κατασκευάστριες εταιρείες. Με δεδομένο μάλιστα ότι το 2013 πέρα από το Grid 2 (το Forza Motorsport 5 εξαιρείται αφού το Xbox One δεν έχει κυκλοφορήσει στην χώρα μας) δεν είδαμε κάποιο αξιόλογο Racing η αγορά του Gran Turismo 6 αποτελεί κυριολεκτικά...μονόδρομο.
Χειρότερο παιχνίδιNBA Live 14
EA Tiburon, Electronic Arts
Format: PS4, Xbox One (13/12/13)
Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας η σειρά NBA Live επέστρεψε στα μπασκετικά δρώμενα. Παρόλα αυτά, η επιστροφή αυτή σημαδεύτηκε από πλήρη αποτυχία, καθώς έχουμε να κάνουμε με έναν από τους χειρότερους Sports τίτλους ανεξαρτήτως αθλήματος. Φυσικά ούτε λόγος για μια ενδεχόμενη σύγκριση με το σχετικό topic του forum του GameWorld, καθώς η δημιουργία της EA Tiburon ανήκει φανερά στην...Development League του NBA.
Εάν θα έπρεπε να καταλογίσουμε κάποια θετικά στοιχεία σε αυτή την δημιουργία, το μόνο στο οποίο μπορούμε να αναφερθούμε είναι η ύπαρξη αρκετών σωστά υλοποιημένων modes. Το gameplay είναι κάκιστο, τα jumpers από μεσαία απόσταση γίνονται block χωρίς λόγο, η A.I. είναι το λιγότερο κάκιστη. Το...κερασάκι στην τούρτα είναι ότι ούτε καν σε οπτικοακουστικό επίπεδο δεν συναντάμε βελτιώσεις, καθώς η Ignite Engine δεν "πάτησε" ποτέ στο γήπεδο, ενώ ο σχολιασμός των Mike Breen και Jeff Van Gundy περιορίζεται σε γενικότητες.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου