Grand Theft Auto III αναλυτικά...

Σίγουρα κάποιες φορές οι προθέσεις ορισμένων εταιριών τίθενται υπό αμφισβήτηση ή και έντονη κριτική, ωστόσο θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως τα πράγματα δεν είναι τόσο …ρομαντικά πλέον και μιλάμε για μια τεράστια σε οικονομικά μεγέθη βιομηχανία. Σε γενικές γραμμές πάντως, όσοι ασχολούνται με τη δημιουργία παιχνιδιών σέβονται το αντικείμενό τους και καμιά φορά μάλιστα ξεπερνούν τον εαυτό τους και μας χαρίζουν κάτι μεγαλύτερο από ένα απλό game. Τα δύο πρώτα Grand Theft Auto ήταν ένα ιδιόρρυθμο μείγμα Action-Adventure με στοιχεία Racing, σε top-down οπτική. Τα games αυτά ξεχώρισαν γιατί ελέγχατε έναν κακοποιό ο οποίος αναλάμβανε κάθε είδους «βρωμοδουλειά» σε ένα free-roaming open world περιβάλλον, όπου είχατε ελευθερία κινήσεων και φυσικά την αξέχαστη δυνατότητα να «βουτάτε» όποιο αμάξι θέλατε. Η σειρά σίγουρα πρόσφερε μια «φρέσκια» ιδέα και γνώρισε σχετική εμπορική επιτυχία, αλλά κανείς δεν υποψιάζονταν αυτό που έμελλε να επακολουθήσει.
 Μετάβαση στη 3D εποχή 
Οι 3D μηχανές γραφικών άρχισαν να εφαρμόζονται στα video games κατά κύριο λόγο στα μέσα της δεκαετίας του ‘90s και καθιερώθηκαν στα τέλη της ίδιας δεκαετίας. Η DMA Design, δημιουργός των δύο πρώτων GTA, δεν θα μπορούσε φυσικά να μείνει έξω από τον χορό. Το τρίτο μέλος της σειράς Grand Theft Auto ήταν αυτό που επιχείρησε το μεγάλο «άλμα», αναβαθμίζοντας ένα απλά διασκεδαστικό παιχνίδι σε μια μοναδική στα χρονικά του gaming εμπειρία. Με την μετάβαση από το 2D στο 3D, ο κόσμος του GTA μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα τεράστιο, ζωντανό και γεμάτο δυνατότητες σύμπαν ατέλειωτης διασκέδασης, όπου τα πάντα επιτρέπονται. Όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε…τα πάντα! Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχε ανάλογος τίτλος που να σας δίνει τέτοια ελευθερία και μάλιστα σε συνδυασμό με τη δυνατότητα να ελέγξετε έναν από τους «κακούς» της υπόθεσης. Το σενάριο σας έβαζε στο ρόλο του εγκληματία, με μια ολόκληρη πόλη στη διάθεσή σας για να κάνετε ότι στραβό και ανάποδο σας ερχόταν στο μυαλό. Πραγματικά η δημιουργία της DMA Design ήταν μεγάλη από όλες τις απόψεις. Ήταν τεχνικά εντυπωσιακή, άνοιξε νέους ορίζοντες στη βιομηχανία, αντιγράφηκε από πολλούς, συζητήθηκε και κατακρίθηκε για το «μη πολικώς ορθό» περιεχόμενό της και αποτέλεσε το εφαλτήριο για μια από τις πιο εμπορικά επιτυχημένες σειρές στην ιστορία.
  Τη φυλακής τα σίδερα δεν είναι για τους λεβέντες
To σενάριο σας μεταφέρει στη φανταστική Liberty City, η οποία είναι ελαφρά βασισμένη στη Νέα Υόρκη αλλά έχει και πολλά στοιχεία δανεισμένα από διάφορες άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκεί παίρνετε το ρόλο του Claude, ενός κακοποιού που ληστεύει μια τράπεζα με την φίλη του και συνεργό, Catalina. Η τελευταία όμως τον προδίδει (αχ, γυναίκες!) και μάλιστα τον πυροβολεί και τον παρατάει θεωρώντας τον νεκρό. Τυχερός μες στη ατυχία του ο Claude καταφέρνει να επιζήσει, αλλά δυστυχώς συλλαμβάνεται και οδηγείται στη «ψειρού». Καθοδόν για τη φυλακή όμως, γίνεται «πέσιμο» στους αστυνομικούς και μέσα στον πανικό ο Claude ελευθερώνεται μαζί με έναν συγκρατούμενό του, τον 8-Ball. Κάπου εκεί αναλαμβάνετε τις τύχες του πρωταγωνιστή, καθώς ο 8-Ball σας φέρνει σε επαφή με τους Leone, μια οικογένεια μαφιόζων, ξεκινώντας έτσι το ξέφρενο ταξίδι σας στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος, των συμμοριών, της πορνείας και των ναρκωτικών. Από εκεί και πέρα ξεδιπλώνεται μια ιστορία διαφθοράς και εκδίκησης που θα σας βάλει για τα καλά στο κλίμα του υποκόσμου. Σταδιακά μπλέκονται περισσότεροι χαρακτήρες στην υπόθεση, η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο έκρυθμη και το εγκληματικό σας status συνεχώς ανεβαίνει. Το παιχνίδι προσφέρει ένα σενάριο που εξυπηρετεί άψογα το σκοπό του, χωρίς όμως να είναι το πιο δυνατό του σημείο. Κάθε άλλο μάλιστα, αν θέλετε μπορείτε να αγνοήσετε πλήρως την ιστορία!
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου