Τo Arctic Combat είναι ακόμη ένα free-to-play FPS, αυτή τη φορά από την Νοτιοκορεάτικη WEBZEN. Οι προηγούμενες δουλειές της εταιρίας κινούνταν κυρίως σε MMORPG μονοπάτια. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ήταν τα MU Online, Archlord και S.U.N., με το τελευταίο να έχει γνωρίσει αρκετή επιτυχία στη Κορέα. Η φιλοσοφία της WEBZEN αφορά αποκλειστικά την παροχή δωρεάν τίτλων με την χρήση του μοντέλου των μικροπληρωμών (δηλαδή παροχή αντικειμένων μέσα στο παιχνίδι έναντι αληθινών χρημάτων) για την εξασφάλιση κάποιων εσόδων.
Αυτή τη φορά οι νοτιοκορεάτες developers μπαίνουν στα «χωράφια» των FPS και μας συστήνουν ένα ακόμα μέλος στην ολοένα και αυξανόμενη λίστα με τα δωρεάν games του είδους. Φυσικά ο…συνωστισμός αυτός δεν μας «χαλάει» καθόλου και δεν βρίσκουμε λόγο να γκρινιάξουμε όταν έχουμε πλέον τόσο πολλά free games για να διαλέξουμε, εκτός ίσως από το ότι δεν προλαβαίνουμε να τα τσεκάρουμε όλα!
«Παγωμένη» ενέργεια
Ο Αρκτικός κύκλος (ή αλλιώς Βόρειος πολικός κύκλος) ορίζει την Αρκτική ζώνη της υδρογείου και ονομάζεται έτσι γιατί αντιστοιχεί στο νοτιότερο άκρο του αστερισμού της Μεγάλης Άρκτου. Με άλλα λόγια, ο Αρκτικός κύκλος οριοθετεί τον Βόρειο Πόλο της Γης, και σύμφωνα με το Arctic Combat, στο κοντινό μέλλον η ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή αυτή θα οδηγήσουν στο ξέσπασμα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές του παιχνιδιού είναι η Allied Forces (AF) και η Red Star Alliance (RSA), πίσω από τις οποίες κρύβονται (ποιοί άλλοι;) οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία αντίστοιχα. Τα δύο «μεγαθήρια» βρίσκονται σε πόλεμο για τον έλεγχο των νέων πηγών ενέργειας και οι βίαιες συγκρούσεις έχουν εξαπλωθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Κάπου εκεί βάζετε και εσείς το «χεράκι» σας, παίρνοντας το ρόλο ενός στρατιώτη της μίας ή της άλλης πλευράς. Το σενάριο είναι όπως συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις υποτυπώδες και απλά υπάρχει για να στηρίξει το multiplayer concept, επομένως δεν είναι το σημείο που αξίζει να σταθούμε σε έναν τίτλο όπως το Arctic Combat.
ΣΑΝ πας στο πόλεμο…
Χαρακτηριστικό του gameplay είναι πως δεν έχουμε ξεχωριστές classes με διαφορετικό loadout για την καθεμία, αλλά υπάρχει ένας χαρακτήρας που ουσιαστικά αλλάζει στολή ανάλογα με την πλευρά που επιλέγετε. Στην επιλογή inventory μέσα από το βασικό μενού μπορείτε να δείτε τις δύο παραλλαγές του στρατιώτη σας, επιλέγοντας είτε AF είτε RSA.
Στο inventory μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον αρχικό σας εξοπλισμό, καθώς έχετε πρόσβαση σε όλα τα όπλα, αντικείμενα ή skills που αποκτάτε σταδιακά. Για την ευκολία σας μπορείτε να κάνετε διαφορετικούς συνδυασμούς και να τους αποθηκεύσετε σε quick slots, για να μπορείτε να αλλάζετε εύκολα loadout μέσα στο παιχνίδι. Επομένως η επιλογή class αντικαθίσταται στην πράξη από το custom-άρισμα που θα κάνετε στον εξοπλισμό, κάτι που ίσως οδηγεί σε ένα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα μέσα στη μάχη.
Σαν στο σπίτι σας
Από πλευράς gameplay, το Arctic Combat θα μπορούσε να περιγραφεί ως το κλασικό FPS στα χνάρια του Call of Duty και του CounterStrike. Ο χειρισμός, το user interface, το στήσιμο και γενικά η όλη αίσθηση που θα σας αφήσει δεν κρύβει καμία απολύτως έκπληξη. Ο μέσος παίκτης θα βρει την εμπειρία απολύτως οικεία, ενώ υπάρχουν στιγμές που θα νομίζετε ότι το FPS αυτό το έχετε ξαναπαίξει. Ακόμα όμως κι αν είστε αρχάριοι, θα βρεθείτε μπροστά σε ένα άκρως κατατοπιστικό tutorial που θα σας βάλει αμέσως στο κλίμα.
Οι ρυθμοί του είναι αρκετά γρήγοροι και γενικώς η WEBZEN δεν προσπάθησε να φτιάξει ένα ρεαλιστικό Shooter, αλλά προτίμησε ένα απλό και διασκεδαστικό ύφος ακολουθώντας πεπατημένες συνταγές. Με έξυπνη κίνηση στο χώρο και στοιχειωδώς αξιοπρεπές σημάδι μπορείτε να αντεπεξέλθετε πλήρως στις απαιτήσεις του Arctic Combat. Ακόμα κι αν είστε εντελώς αρχάριοι, το παιχνίδι προσφέρει ένα κατατοπιστικότατο και άκρως απλοποιημένο tutorial. Το θέμα βεβαίως που τίθεται εδώ είναι το κατά πόσο η δημιουργία των νοτιοκορεατών έχει να μας προσφέρει κάτι ιδιαίτερο, αφού έχουμε παίξει δεκάδες παρόμοια FPS. Το Arctic Combat δεν «χωλαίνει» σε κανένα τομέα, αλλά δεν ξεχωρίζει και κάπου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου