MotorStorm: Apocalypse για το PS3

Το MotorStorm: Apocalypse (ή MotorStorm 3 ή MotorStorm: San Francisco) είναι το τέταρτο παιχνίδι της γνωστής σειράς racing των Evolution και Sony (η Bigbig δεν πιάνεται καν) και το τρίτο που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σε PS3. Τέταρτο παιχνίδι (4), τρεις οι εταιρείες (3), τρίτο (3) στο PS3 (3), όλα αυτά μας δίνουν ένα τεσσάρι (D στο λατινικό αλφάβητο) και τρία τριάρια, όλο μαζί 3D –μα τι κάθομαι και γράφω Ο ΘΕΟΣ; Η υποστήριξη 3D απεικόνισης λοιπόν είναι και ο λόγος για τον οποίο το MotorStorm: Apocalypse συγκεντρώνει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας καθώς εκτός των άλλων αποτελεί και βασικό όπλο στην προσπάθεια της Sony να προωθήσει τις 3D δυνατότητες του PS3 –και κατ’ επέκταση τις σχετικές τηλεοράσεις της.
Τα αυτοκίνητα είναι η σίγουρη λύση απ' ότι φαίνεται προσφέροντας όπως είναι λογικό το πιο ισορροπημένο gameplay.Όπως και να ‘χει, το Apocalypse είναι ένας αρκετά αξιόλογος τίτλος, κάτι που είχαμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε αυτές τις μέρες, κατά τη διάρκεια της gamescom. Η πρώτη μου επαφή με το παιχνίδι δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή: η έκδοση που έπεσε στα χέρια μου ήταν παλιά με αποτέλεσμα η συμπεριφορά του οχήματος μου να θυμίζει μπαλαντζάρισμα σκούνας σε φουρτούνα. Ευτυχώς δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες και βρέθηκα μπροστά σε ένα απείρως καλύτερο build στο οποίο τα οχήματα συμπεριφέρονταν όπως θα έπρεπε να συμπεριφέρονται. Η διαδρομή βέβαια ήταν η ίδια, περιλαμβάνοντας κάτι από αστικό σκηνικό και λίγο από εξοχή ενώ στη διάθεσή μου είχα δύο αυτοκίνητα. Έλα που όμως εκτός από αυτά ήταν και 3D…
Το ξέρω, μου πάνε.Θα το γράψω όπως το είπα σε ένα φιλαράκι που με ρώτησε πριν λίγο: «το 3D του MotorStorm: Apocalypse σπέρνει». Καθόλου κουραστικό, απόλυτα πειστικό και με βάθος εικόνας που σχεδόν το… άγγιζα! «Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος μας, η ενσωμάτωση 3D προβολής σε νέους τίτλους προκειμένου αυτή να γίνεται με τον καλύτερο δυνατό και τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο. Δεν θέλουμε απλά να προσθέτουμε το 3D σε προϋπάρχοντα παιχνίδια» ανέφερε επί λέξει ο Mike Hawking, executive της Sony στην Ευρώπη που μας μίλησε για τις βλέψεις της εταιρείας σε ό,τι αφορά την τρισδιάστατη απεικόνιση. Η Sony άλλωστε ετοιμάζεται να λανσάρει πάνω από 20 ολοκαίνουργιους 3D τίτλους μέσα στους επόμενους 12 μήνες, αν και προσωπικά το γεγονός ότι ο Hawking δεν έχανε ευκαιρία να τονίσει πως η μετάβαση στο 3D παιχνιδιών που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα –αφού θέλω να δω το Mirror’s Edge τρισδιάστατο λέμε!
Η πλάκα είναι πως το παιχνίδι έχει και σενάριο! Μπορεί να μην μάθαμε γι' αυτό, αλλά υπάρχει!«Όντας και εγώ ο ίδιος racer, δεν μπορώ να πω πως θα ήθελα απεγνωσμένα να δω κάποιον τίτλο να κάνει το μεγάλο βήμα προς το 3D, ειδικά τώρα που θα έχω και το MotorStorm: Apocalypse αλλά και το Gran Turismo 5», απάντησε ο Hawking όταν ρωτήθηκε σχετικά και ανέλαβε να δώσει τη δικιά του εκδοχή για την καλύτερη εφαρμογή του 3D σε σχέση με την προοπτική: «Υπάρχει κόσμος που προτιμά την προοπτική πρώτου προσώπου γιατί του δίνει την εντύπωση πως βλέπει τα πράγματα μέσα από τα μάτια του εκάστοτε ήρωα, υπάρχει όμως και άλλος που επιλέγει αυτή του τρίτου προσώπου γιατί στοχεύει σε μια πληρέστερη εικόνα του χώρου γύρω από τον ήρωα. Και οι μεν αλλά και οι δε λοιπόν, νομίζω πως θα βρουν το 3D εξίσου ενδιαφέρον και εντυπωσιακό».
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου