Nathan Camarillo: γιατί θέλετε το καλύτερο...

Κατά τη διάρκεια του showcase της EA ήρθαμε σε… επαφή με το Crysis 2. Η σχέση μας με το παιχνίδι βέβαια δεν περιορίστηκε μόνο στο demo που παρακολουθήσαμε (τις εντυπώσεις που μας άφησε το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ) καθώς ο γράφων κατόρθωσε να… ξεμοναχιάσει για λίγα λεπτά τον Nathan Camarillo, Executive Producer του τίτλου και να του θέσει τις ερωτήσεις του –η ηρωική essence αποδίδεται στο ότι τον φουκαρά τον Camarillo είχαν περικυκλώσει καμιά δεκαριά Γάλλοι δημοσιογράφοι οι οποίοι τον είχαν στήσει στον τοίχο και ένας-ένας τον «ανέκρινε» μέχρι τελικής πτώσεως! Αφού ώρες-ώρες πιστεύω πως η πραγματική δυσκολία των παραγωγών δεν είναι η δημιουργία ενός ΑΑΑ τίτλου όσο η επικοινωνία με τα media για την προώθησή του!
Όπως και να ‘χει, ο Camarillo απεδείχθη πρόθυμος να λύσει τις απορίες μας αφού απάντησε σε… σχεδόν όλες τις ερωτήσεις μας! Τι άφησε απ’ έξω; Διαβάστε οι ίδιοι! Το αστικό περιβάλλον της Νέας Υόρκης βάζει τους παίκτες ταχύτερα στον κόσμο του παιχνιδιού σε σχέση με το «γενικώς και αορίστως» νησί του πρώτου τίτλου.Λιώνοντας επεξεργαστές
Ελάχιστες απαιτήσεις υπολογιστή;
NC: Το περίμενα! Δεν είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι τέτοιο τώρα, ωστόσο αντιλαμβάνεστε πως κάποιος που διαθέτει ένα σύστημα στα κυβικά των κονσόλων της τρέχουσας γενιάς θα είναι σε θέση να απολαύσει κανονικά το παιχνίδι.
Θα υπάρχει δηλαδή σύστημα ικανό να τρέξει το παιχνίδι με τα settings στο μάξιμουμ;
NC: Φαντάζομαι πως ναι…
Σε πόσα χρόνια δηλαδή από τώρα;
NC: (γελώντας) Έλα, μην είσαι υπερβολικός! Γίνεται πολλή κουβέντα σχετικά με αυτό και τα περισσότερα που ακούγονται είναι υπερβολές! Θα ξαναπούμε όμως άμεσα.
Με δεδομένη τη δουλειά που είχε γίνει στο πρώτο παιχνίδι, στο Crysis 2 δώσατε την ίδια βαρύτητα στη βελτίωση των γραφικών;
NC: Η αλήθεια είναι πως στο Crysis τα γραφικά κυμαίνονταν σε πολύ καλά επίπεδα, ωστόσο η ανάπτυξη ποτέ δεν σταμάτησε. Επιδιώξαμε να κάνουμε τη μηχανή ακόμα πιο ισχυρή και συν τοις άλλοις υπήρχε στη μέση και η ανάπτυξη και για τις κονσόλες, οπότε έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι θα έχουμε ένα παιχνίδι αντάξιο του ονόματος του Crysis και στα τρία formats. Ως εκ τούτου λοιπόν έπρεπε να δουλέψουμε πάνω στην αρχιτεκτονική της μηχανής γραφικών και σε πολλές περιπτώσεις να τη δημιουργήσουμε εκ νέου για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλαμε.
Από την άλλη τα γραφικά δεν ήταν το μόνο πράγμα πάνω στο οποίο δουλέψαμε. Στο Crysis 2 έχουμε ένα εξ’ ολοκλήρου διαφορετικό περιβάλλον αφού από το απρόσωπο και «generic» τροπικό νησί μεταφερόμαστε στη Νέα Υόρκη, μια πόλη με την οποία οι περισσότεροι κάτοικοι του πλανήτη είναι λίγο ή πολύ εξοικειωμένοι. Εξάλλου έτσι ο παίκτης θα βλέπει διαρκώς νέα περιβάλλοντα και όχι μονίμως το ίδιο. Εκτός των άλλων, προσοχή απαιτούσε και η σεναριακή προσέγγιση αφού θέλαμε μεν κάτι που να βασίζεται στην αρχική ιστορία ώστε όσοι έχουν παίξει και το πρώτο παιχνίδι να αισθάνονται ότι συνεχίζουν κάτι που άφησαν στη μέση αλλά παράλληλα χωρίς να καθιστούμε απαγορευτικό τον τίτλο σε όσους δεν είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το πρώτο Crysis.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου