Η Intel με ένα teaser video αρχίζει να οικοδομεί το «hype»

Τον περασμένο Ιούνιο έγινε γνωστό ότι η Intel σκοπεύει να λανσάρει σε δύο χρόνια περίπου τις δικές της κάρτες γραφικών, κάτι που βεβαίως υποψιαζόμασταν και από τις προσλήψεις των Jim Keller, Chris Hook και Raja Koduri που αποχώρησαν από την AMD λίγο πριν. Κατά την διάρκεια της πολυετούς θητείας του στην AMD, o Jim Keller βοήθησε την AMD να παρουσιάσει επιτυχημένες αρχιτεκτονικές, όπως τις K7 (με τους Athlon, Athlon XP, Duron) και K8 (Athlon64) με το σετ εντολών AMD64 (x86-64) και αργότερα, αφού μεσολάβησε «ένα πέρασμα» από την Apple για να αναπτύξει τα A4 και A5 SoC, επανήλθε στην AMD για να την βοηθήσει να αναπτύξει την αρχιτεκτονική “Zen”. 
Στην συνέχεια ξεκίνησε να εργάζεται στην Tesla, και αργότερα αποχώρησε για να βρεθεί στην Intel που από την θέση του Senior Vice President θα επιβλέπει την ανάπτυξη system-on-chips (SoCs). Ο Chris Hook, ήταν επικεφαλής marketing στο τμήμα Radeon Technologies Group και μετά την παραίτηση του ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος marketing για τις ανεξάρτητες κάρτες γραφικών της Intel που όπως αναφέραμε πρόκειται να λανσάρει από το 2020. Βεβαίως, για να σχεδιάσει κάρτες γραφικών του είδους, η Intel χρειαζόταν ένα ακόμη βασικό πυλώνα, τον οποίο βρήκε στο πρόσωπο του Raja Koduri, που ήταν επικεφαλής του τμήματος Radeon Technologies Group της AMD. Στην Intel ανέλαβε το νεοσύστατο τμήμα Core & Visual Computing Group. 
 Τώρα, και πάνω στην ώρα για το φετινό συνέδριο SIGGRAPH, ο γίγαντας της κατασκευής ημιαγωγών έδωσε στην δημοσιότητα ένα μικρό βίντεο μέσω του νέου λογαριασμού της εταιρείας στο Twitter, "Intel Graphics" για τις επερχόμενες διακριτές κάρτες γραφικών της. Η αισθητική και το στυλ του βίντεο θυμίζουν παλαιότερες παραγωγές της AMD όταν ο Chris Hook ήταν επικεφαλής μάρκετινγκ του Radeon Technologies Group.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου