20XX Review για το μέλλον...

To 20ΧΧ δανείζεται τους μηχανισμούς gameplay κατευθείαν από τη σειρά Mega Man X με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, αλλά ταυτόχρονα έχει μια μεγάλη διαφορά: οι πίστες δημιουργούνται επί τόπου, που σημαίνει ότι παίζοντας ξανά το ίδιο επίπεδο η εμπειρία είναι διαφορετική κάθε φορά. Μπορείτε να επιλέξετε τη Nina, που είναι το άμεσα ανάλογο του Mega Man ή τον Ace που είναι στην ουσία ο Zero, στο ταξίδι τους από τον διαστημικό σταθμό Ark στην Γη, ώστε να καθαρίσουν διάφορες περιοχές από τρελαμένα ρομπότ. 
Η Nina και ο Ace έχουν διαφορετικούς τρόπους επίθεσης (όπως ο Mega Man και ο Zero). Η Nina είναι οπλισμένη με το blaster της που μπορεί να το φορτίσει για μια πιο δυνατή επίθεση, ενώ ο Ace έχει ένα σπαθί για μάχη σε πιο κοντινή απόσταση. Οπότε μπορείτε να διαλέξετε το gameplay που σας ταιριάζει και να αρχίσετε την αποστολή με τον χαρακτήρα της επιλογής σας. Να σημειωθεί ότι στις κονσόλες περιλαμβάνεται και τρίτος χαρακτήρας, ο Hawk, που στο PC είναι DLC. Ας πιάσουμε όμως τον ανορθόδοξο τρόπο που δουλεύουν οι πίστες στο 20XX. Πρώτα απ’ όλα παίζετε σε “runs”, που σημαίνει ότι ξεκινώντας το κύριο campaign, παίζετε τις πίστες την μία πίσω από την άλλη, έχοντας ως σκοπό να μείνετε ζωντανός ως το τέλος. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πίστες είναι διαφορετικές κάθε φορά, δεν υπάρχει καθόλου το στοιχείο της απομνημόνευσης. 
Οπότε βασίζεστε αποκλειστικά στα γρήγορα αντανακλαστικά και την γνώση που αποκτάτε για την συμπεριφορά του κάθε εχθρού ενώ παίζετε. Κάθε πίστα έχει στο τέλος της ένα boss που σας περιμένει για να το πολεμήσετε. Ευτυχώς τα bosses είναι πολύ συγκεκριμένα και αφού νικήσετε κάποιο, επιλέγετε εσείς ποιο θέλετε να αντιμετωπίσετε στην επόμενη πίστα. Παρά την “τυχαία” φύση των πιστών, το σύστημα αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις λειτουργεί περίφημα. Όμως δεν λείπουν διάφορα μικροπροβλήματα όπως το ότι κάποιοι εχθροί είναι αψυχολόγητα τοποθετημένοι με αποτέλεσμα μερικές φορές να είναι αδύνατο να μην υποστείτε κάποιο χτύπημα. Το ίδιο συμβαίνει και στις κινούμενες πλατφόρμες του παιχνιδιού, που πολλές φορές σας αναγκάζουν να κάνετε τυφλά άλματα που συχνά σας οδηγούν στο κοντινότερο βάραθρο. Δεδομένου ότι το παιχνίδι βασίζεται σε “runs”, μερικές φορές ένα καλό run μπορεί να τερματιστεί από τα παραπάνω, πράγμα αρκετά εκνευριστικό αφού δεν πρόκειται για κάποιο δικό σας λάθος ή απροσεξία αλλά για τερτίπι του παιχνιδιού. Ας περάσουμε στα upgrades και τους διαφόρους τύπους “νομισμάτων” που βρίσκετε κατά την περιπέτειά σας στον κόσμο του 20XX. 
Υπάρχουν τα bits που στην ουσία είναι βίδες που ρίχνουν οι εχθροί και με αυτά μπορείτε να αναπληρώσετε την χαμένη σας υγεία σε ειδικούς πωλητές ή να αγοράσετε μικρές αναβαθμίσεις όπως boosts στην ταχύτητά σας ή να προκαλείτε περισσότερη ζημιά στους εχθρούς. Ταυτόχρονα βρίσκετε chips, που είναι πιο σπάνια και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για μόνιμες αναβαθμίσεις σε υγεία και ενέργεια. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη συχνότητα εμφάνισης κάποιων αντικειμένων όπως πχ να έχετε κάποιο market στην αρχή κάθε πίστας. Κατά τ' άλλα, όλα τα upgrades που παίρνετε κάνοντας τα runs, όπως ότι αγοράζετε με bits και τα όπλα που παίρνετε νικώντας τα bosses, χάνονται μόλις χάσετε και επιστρέψετε στο Ark. Οπότε οτιδήποτε μπορείτε να αγοράσετε με chips, πρέπει να το πάρετε με προσοχή και κάποια στρατηγική.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου