Vuzix Blade: Τα πρώτα έξυπνα AR γυαλιά

Η CES του 2018 φαίνεται να ξεκινά δυναμικά, αφού η ανακοίνωση πρώην προμηθευτή στον τομέα της εικονικής και της επαυξημένες πραγματικότητας ήρθε για να ταράξει τα νερά. 
Η - όχι και τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό - Vuzix φαίνεται να κρατά στα χέρια της τη συνταγή της επιτυχίας, με το νέο AR headset της να αποτελεί την υλοποίηση αυτής. Λόγος για τα Blade, τα πρώτα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας που μοιάζουν με ένα κανονικό - αν και λίγο χοντροκομμένο - ζευγάρι γυαλιών. Φέρουν έναν πλατύ σκελετό με τη δυνατότητα προσαρμογής συνταγογραφημένων φακών, ενώ το βάρος τους που δεν ξεπερνά τα 85 γραμμάρια, κρίνεται ικανοποιητικό για πολύωρη χρήση δίχως ενοχλήσεις. 
Στα των χαρακτηριστικών βρίσκουμε έναν - άγνωστο για την ώρα - τετραπύρηνο ARM επεξεργαστή, με κάποια βελτιστοποιημένη έκδοση του Android να αναλαμβάνει το ρόλο του λειτουργικού. 
Ο μικροσκοπικός βιντεοπροβολέας που ακούει στο όνομα Cobra Display Engine και βρίσκεται στο δεξί μέρος της συσκευής προβάλει την εικόνα του στους ιδιόκτητης τεχνολογίας Waveguide φακούς, προσφέροντας ένα ευπροσάρμοστο field-of-view, καθώς και μια “αξιέπαινη παλέτα χρωμάτων”. Μεταξύ των υπολοίπων χαρακτηριστικών συναντάμε μία εμπρόσθια κάμερα για την καταγραφή βίντεο ανάλυσης 1080p και τη δυνατότητα pairing με κάποιο τηλέφωνο για τη λήψη οπτικών ειδοποιήσεων.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου