Spellforce 3 Review

To Spellforce είναι μια ιδιαίτερη σειρά παιχνιδιών που συνδυάζει δύο δημοφιλή είδη, τα strategy και τα RPG, ένα μίγμα που σίγουρα ακούγεται ενδιαφέρον. Με την υποστήριξη της THQ Nordic η Grimlore Games μας δίνει το Spellforce 3, με την ελπίδα ότι θα τύχει πιο δυναμικής ανταπόκρισης από τους παίκτες, αφού τα δύο προηγούμενα παιχνίδια δεν κατάφεραν να πείσουν το κοινό. Μεσαίωνας. Δύσκολες εποχές, πόλεμοι, επαναστάσεις, αθεράπευτες αρρώστιες και κυνήγι μαγισσών, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κόσμο.
Σε μια εποχή σαν κι αυτή καλείστε να δημιουργήσετε τον χαρακτήρα σας, ο οποίος είναι μέλος της βασιλικής φρουράς του Nortander. Τα πράγματα δεν αρχίζουν καλά για τον ήρωα, καθώς μετά από μια αποστολή στην οποία αρνήθηκε να ακολουθήσει διαταγές όπου έπρεπε να δολοφονήσει τους αθώους κάτοικους ενός χωριού, βρίσκεται στα μπουντρούμια του βασιλείου με την κατηγορία της προδοσίας. Η θέση του είναι αρκετά δύσκολη και η εκτέλεσή του μοιάζει αναπόφευκτη, όμως η κατάσταση παίρνει εντελώς διαφορετική τροπή όταν ο Rondar Lacaine, ο χαρισματικός ηγέτης της Purity of Light, μιας οργάνωσης θρησκευτικού χαρακτήρα που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη χιλιάδων πιστών, τον επισκέπτεται στο κελί του. Ο κόσμος μαστίζεται από μια πανίσχυρη πανούκλα και σύμφωνα με το όραμα του Lacaine μόνο εσείς μπορείτε να βρείτε την αιτία που προκάλεσε αυτή την πανούκλα και να τη σταματήσετε.
Με την δύναμη που διαθέτει ο Lacaine σας ελευθερώνει και σας δίνει τις κατάλληλες πληροφορίες και τα μέσα για να ξεκινήσετε τον αγώνα σας. Εσείς με την εμπειρία σας και τις γνώσεις σας ως δεκανέας του στρατού, οφείλετε να ανταποκριθείτε στην δύσκολη αυτή αποστολή ώστε να δικαιώσετε αυτόν που σας εμπιστεύτηκε και να σώσετε τον κόσμο από τον λιμό που τον βαραίνει. Γεμάτο ανατροπές και αναπάντεχες εξελίξεις, το σενάριο διαθέτει την κατάλληλη επική ιστορία που ταιριάζει σε ένα μεσαιωνικού χαρακτήρα κόσμο. Επιπλέον, το παιχνίδι είναι prequel, οπότε δεν είναι απαραίτητο να έχετε παίξει τα προηγούμενα Spellforce για να καταλάβετε την ιστορία. To στοιχείο του RTS δένει πειστικά με αυτό του party RPG. Ξεκινάτε ως τετραμελής ομάδα και όταν χρειαστεί αναλαμβάνετε το στρατό μιας περιοχής για να τους βοηθήσετε να ξεμπερδέψουν με τα δικά τους προβλήματα, ώστε να αφοσιωθούν στο κοινό καλό, δείχνοντας παράλληλα τις ικανότητές σας ως ηγέτης αλλά και ως στρατιωτικός για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους. Σ
τον RPG τομέα του παιχνιδιού, επιλέγετε αλλά τρία μέλη για την ομάδα σας διαλέγοντας από χαρακτήρες που στρατολογείτε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Επιλέγετε ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε αποστολής, αλλά διαλέγετε και τα κατάλληλα μέλη ώστε να είναι ολοκληρωμένη η ομάδα σας, δηλαδή παίρνετε πάντα μάγο μαζί σας που μπορεί να θεραπεύει τους συμμάχους σας και να επιτίθεται από μακριά, μαχητές που πολεμάνε στην πρώτη γραμμή της μάχης και έχουν μεγάλη αντοχή και άμα θέλετε επιλέγετε και τοξότη ώστε να σας καλύπτει από απόσταση. Κάθε μαχητής έχει τις δικές του ειδικές επιθέσεις ανάλογα με την κατηγορία του και από ένα αξιόλογο loot που σας παρέχεται αποκτάτε συνεχώς πρόσβαση σε νέα όπλα, πανοπλίες και εξοπλισμό για την ενίσχυση των πολεμιστών σας. Η ομάδα σας ανεβαίνει επίπεδο συγχρόνως κι εσείς ανάλογα με τις ανάγκες σας επιλέγετε πια στοιχεία του κάθε χαρακτήρα αναβαθμίζετε και ποιες νέες ιδιότητες η επιθέσεις ξεκλειδώνετε.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου