Ruiner Review με αξίες..

Το είδος του κυβερνοπάνκ έκανε την εμφάνιση του στα τέλη της δεκαετίας του 1970 στον λογοτεχνικό χώρο και από τότε έχει αποτελέσει έμπνευση για σωρεία ταινιών αλλά και βιντεοπαιχνιδιών. Κόσμοι με δυστοπική ατμόσφαιρα, διεφθαρμένες κυβερνήσεις, άνθρωποι εξαθλιωμένοι που συνήθως έχουν μηχανικά μέρη στο σώμα τους και ζούνε κάτω από τον φόβο αδίστακτων πολυεθνικών εταιρειών που ελέγχουν τα πάντα, συνθέτουν ένα ιδιότροπο πάντρεμα εξελιγμένης τεχνολογίας με τα κατάλοιπα του παλαιού κόσμου. Έναν τέτοιο κόσμο μας παρουσιάζει και το Ruiner, ένα top-down shooter από την πολωνική Reikon Games.
To Ruiner σας μεταφέρει στο έτος 2091, στην κυβερνoμητρόπολη Rengkok και σας βάζει στo ρόλο ενός χαρακτήρα που φοράει μια κάσκα με μια led οθόνη μπροστά, πάνω στην οποία αναγράφονται τα αισθήματα του καθώς ο ίδιος δεν μιλάει και πολύ. Ένας χάκερ έχει επηρεάσει το μυαλό του και τον οδηγεί στις γιγαντιαίες εγκαταστάσεις της εταιρείας Heaven, με σκοπό να σκοτώσει το αφεντικό της. Λίγο πριν φτάσει στον τελικό του στόχο ο ανώνυμος χαρακτήρας σας ελευθερώνεται από μια μυστηριώδη γυναίκα, που τον ενημερώνει πως του έχουν χακάρει τον εγκέφαλο και για τη σίγουρη επιτυχία της αποστολής που του ανέθεσαν έχουν απαγάγει τον αδερφό του. Με την βοήθεια της νέας του φίλης (η οποία παραμένει και αυτή ανώνυμη), ο χαρακτήρας σας καλείται να βρει και να σκοτώσει αυτούς που τον εκμεταλλεύτηκαν και να εντοπίσει τον χαμένο του αδερφό. Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια τυπική ιστορία αναζήτησης-εκδίκησης. Εισβάλετε σε τεράστια εργοστάσια με σκοπό να καταστρέψετε τις βρωμερές τους δημιουργίες και σκοτώνετε δεκάδες φρουρούς, δολοφόνους και κάθε λογής τσιράκια που συναντάτε στο διάβα σας.
 Το gameplay του Ruiner είναι αυτό των παραδοσιακών twin-stick shooters. Kινείστε με τον αριστερό μοχλό και με τον δεξί σημαδεύετε προς την επιθυμητή κατεύθυνση όπου πατώντας το κατάλληλο κουμπί μπορείτε να επιτεθείτε με την λεπίδα σας για κοντινή επίθεση ή να ρίξετε με το πιστόλι σας για μακρινή επίθεση. Ανάλογα με το είδος του εχθρού ή της κατάστασης μπορείτε να κρίνετε τί είδους επίθεση πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Στην κατοχή σας έχετε μόνιμα ένα σπαθί και ένα πιστόλι που έχουν απεριόριστη χρήση, ενώ βρίσκετε στο περιβάλλον άλλα δυνατότερα όπλα για να πάρετε μέχρι να σπάσουν ή να εξαντληθούν τα πυρομαχικά. Τα όπλα παρουσιάζουν συμπαθητική ποικιλία με έμφαση στα πυροβόλα. Από καραμπίνες και πιστόλια μέχρι όπλα που ξερνάνε ηλεκτρισμό και φωτιά έχετε ένα πλούσιο οπλοστάσιο στην διάθεση σας για να μπορείτε να σκοτώνετε τους εχθρούς με θεαματικούς τρόπους. Η χρήση του περιβάλλοντος είναι και αυτή καθοριστικής σημασίας για την αποστολή σας. Πρέπει να διαλέγετε τα πιο ευνοϊκά σημεία για να επιτεθείτε, ενώ υπάρχουν και τα κλασικά κόκκινα βαρέλια που ανατινάζονται όταν τους ρίχνετε. Τα βαρέλια μάλιστα έχουν και την περίεργη πρωτοτυπία να εκσφενδονίζονται και να ανατινάζονται προς το μέρος σας όταν τους ρίχνετε. Από ένα παιχνίδι σαν και αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει και το ζωτικής σημασίας dash, με το οποίο κινείστε τάχιστα προς την κατεύθυνση που θέλετε ώστε να αποφεύγετε τις επιθέσεις των εχθρών. Μπορείτε μάλιστα να χρησιμοποιείτε το dash και πάνω από μια φορά και να κινείστε στην προκαθορισμένη θέση της επιλογής σας ταλαιπωρώντας έτσι τους εχθρούς ενώ σχεδιάζετε κατάλληλα τις τακτικές σας. Προχωρώντας στο παιχνίδι κερδίζετε karma με το οποίο ανεβαίνετε level προκειμένου να δυναμώσετε τον χαρακτήρα σας και να αναβαθμίσετε τις ικανότητες του. Εκτός από το να αυξήσετε την ζωτική σας ενέργεια και την αντοχή των όπλων, μπορείτε να αποκτήσετε και δυνάμεις όπως η χρήση ασπίδας για να αποκρούετε εχθρικά πυρά, αλλά και η χρήση της ως επιθετικού όπλου σε συνδυασμό με το dash και το overload, κατά την διάρκεια του οποίου γίνεστε πιο γρήγοροι και με δυνατότερες επιθέσεις. Μάλιστα μπορείτε να αφαιρέσετε πόντους από μια ιδιότητα και να προσθέσετε σε μία άλλη αν κρίνετε ότι σας χρησιμεύει πιο πολύ. Η χρήση αυτών των ιδιοτήτων καταναλώνει πολύτιμη ενέργεια, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να τις χρησιμοποιείτε προσεκτικά. Τ
ο Ruiner είναι ένα αρκετά απαιτητικό παιχνίδι. Aκόμα και στο normal επίπεδο δυσκολίας σας ταλαιπωρεί αρκετά και απαιτεί πλήρη εξοικείωση με τους μηχανισμούς του, αφοσίωση και καλά αντανακλαστικά για να καταφέρετε να προχωρήσετε στις πίστες του. Αποκορύφωση της δυσκολίας του είναι τα αρκετά αφεντικά που συναντάτε. Το ενδεχόμενο να οδηγηθείτε σε εξοργισμένες αντιδράσεις μετά από πολλούς συνεχόμενους θανάτους είναι εμφανές στον ορίζοντα, αλλά γι αυτό υπάρχει και το easy όπου ναι μεν το παιχνίδι παραμένει απαιτητικό αλλά σε πολύ πιο βατό επίπεδο. Φυσικά δεν τόλμησα να ασχοληθώ στο hard, το αφήνω σε όσους έχετε μηχανικά μέρη στο 90% του σώματος σας και βλέπετε σε αργή κίνηση τον Γιουσέιν Μπολτ όταν σπάει παγκόσμια ρεκόρ.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου