Το Aerea είναι RPG γεμάτο δράση

Το Aerea είναι RPG με μουσική θεματολογία και κυκλοφόρησε από τη Soedesco τον Ιούνιο. Για την ακρίβεια, τιτλοφορείται ως RPG, αλλά στην πραγματικότητα περισσότερο είναι ένα hack-and-slash dungeon crawler.
Όντως, στο Aerea όλα έχουν κάνουν με την μουσική. Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα βασίλειο ιπτάμενων νησιών, όπου η ισορροπία του κόσμου εξαρτάται από εννιά αρχέγονα μουσικά όργανα. Αυτά έχουν κλαπεί και ο μεγάλος μαέστρος στέλνει τους μαθητευόμενούς του σε μια αποστολή να νικήσουν τέρατα και να επιστρέψουν τα όργανα. Παρότι είναι μια απλή ιστορία, με μονοδιάστατους χαρακτήρες και μονότονη πλοκή, αποτελεί μια πρωτότυπη, ευδιάθετη ιδέα και μια φρέσκια... νότα για το είδος του παιχνιδιού που αντιπροσωπεύει.
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικούς χαρακτήρες: τον Wolff, που χρησιμοποιεί μια άρπα ως τόξο, τον Jacques, που έχει μετατρέψει ένα τσέλο σε ασπίδα και σπαθί, τον Jules, που έχει ως ραβδί ένα λαούτο και τον Claude, που στα χέρια του δύο τρομπέτες λειτουργούν σαν πιστόλια. Επίσης, υπάρχει local co-op για έως τέσσερις παίκτες, αλλά όχι online. Όλοι έχουν διαφορετικές επιθέσεις και ικανότητες, αλλά ο χειρισμός είναι ο ίδιος και για όλους είναι εξίσου εύκολο να νικήσουν τον κάθε εχθρό, οπότε δεν υπάρχει στρατηγική πίσω από την επιλογή χαρακτήρα.
Μπορείτε να παίζετε παρέα με τρεις φίλους.
Πηγαίνοντας από περιοχή σε περιοχή και ακολουθώντας τα quests, πολεμάτε εχθρούς και σπάτε κουτιά για να μαζεύετε αντικείμενα όπως potions, antidotes κλπ ή για να συλλέγετε experience points και να ανεβείτε επίπεδο. Ακόμη μπορείτε να βρείτε collectibles, όπως παρτιτούρες που ξεκλειδώνουν πράγματα που μπορείτε να αγοράσετε. Επίσης στο περιβάλλον συχνά πυκνά υπάρχουν παγίδες, όπως παλούκια που βγαίνουν από το έδαφος ή βόμβες, που βρίσκονται εκεί για να σας μειώνουν την ζωή και να σπάνε την μονοτονία, αν και το δεύτερο δεν το καταφέρνουν. Σε κάποιες περιοχές συναντάτε και παζλ, που απαιτούν να μετακινήσετε ένα κουτί σε μια πλατφόρμα ή να τραβήξετε ένα μοχλό για να ανοίξει μια πόρτα.
Πολύ περισσότερο, λίγο ενδιαφέρον έχει η πρόοδος των χαρακτήρων, καθώς οι ειδικές κινήσεις και ικανότητες που ξεκλειδώνουν ανεβαίνοντας επίπεδα δεν προσφέρουν κίνητρο να τα αποκτήσετε ή χαρά όταν μαθαίνετε κάτι νέο, καθώς είτε τα έχετε είτε όχι, λίγη διαφορά έχουν στο gameplay. Επίσης, είναι εκνευριστικό το γεγονός ότι πρέπει να επιστρέφετε στο αρχηγείο για να αναβαθμίζετε τον χαρακτήρα σας και δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε την περιοχή του quest μέχρι αυτό να ολοκληρωθεί. Τα quests και side-quests δεν προσφέρουν ενδιαφέρουσες περιπέτειες και έχουν πάνω κάτω όλα την ίδια φόρμουλα: να πάτε σε ένα μέρος και να νικήσετε εχθρούς (και να γυρίσετε πίσω). Μπορεί να είναι αρκετά σε αριθμό, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να τραβάει το ενδιαφέρον για να συνεχίσετε να παίζετε μετά από λίγες ώρες, ποτέ δεν υπάρχει εμβάθυνση σε όσες ιδέες εισάγει το παιχνίδι.
Έχει ένα ιδιαίτερο στιλ, αλλά αυτό δεν σώζει το υπόλοιπο παιχνίδι.
Τα γραφικά και η στιλιστική παρουσίαση του Aerea είναι αρκετά ευχάριστη και ταιριαστή στο κλίμα του κόσμου. Είναι πολύχρωμο, ιδιαίτερο και με μια λέξη ελκυστικό. Υπάρχουν όμως και ψεγάδια στον τομέα τον γραφικών, με συχνές πτώσεις του frame rate και clipping στα μοντέλα των χαρακτήρων όταν έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον μερικές φορές. Περιστασιακά μπορεί να υπάρξει και κάποιο κόλλημα και ένας χαρακτήρας να συνεχίσει τις επιθέσεις ενώ προσπαθείτε να ανοίξετε το μενού. Με το παιχνίδι να έχει κύρια θεματολογία την μουσική, αν μη τι άλλο τα ηχητικά εφέ και το soundtrack είναι αρκετά καλά και ταιριαστά, αν και δεν υπάρχει voice acting.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που μου έμεινε από το Aerea είναι ότι το όνομά του διαβάζεται και ανάποδα. Γενικά, όλο το παιχνίδι είναι καλό στη θεωρία, αλλά κακό στην εκτέλεση. Ίσως προσφέρει μερικές ώρες άμυαλης διασκέδασης κυρίως σε παίκτες μικρής ηλικίας, οικογένειες ή παρέες, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν σας τραβάει να ασχοληθείτε με τις ώρες μαζί του και σίγουρα δεν δικαιολογεί την τιμή του.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου