Τέλος παραγωγής για το Nintendo Wii U με συνολικές πωλήσεις 13.5 εκατομμυρίων

Εν όψη της κυκλοφορίας του Switch τον προσεχή Μάρτιο, η Nintendo ανακοίνωσε ότι διακόπτει για πάντα την παραγωγή της παιχνιδοκονσόλας Wii U. Αυτή η εβδομάδα είναι η τελευταία που η Ιαπωνική εταιρεία θα κατασκευάσει Wii U κονσόλες, με την προθεσμία που έχει δώσει στους διανομείς να έχει ήδη ολοκληρωθεί. 
Έτσι μόλις τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία της στην αγορά, η πορεία της κορυφαίας παιχνιδοκονσόλας της Nintendo γι' αυτό το διάστημα, φτάνει στο τέλος της, μια πορεία που συνιστά ίσως μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες της εταιρείας. Χωρίς να μπορέσει να ακολουθήσει τις πωλήσεις των PlayStation 4 και Xbox One, το Wii U κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2012, έρχοντας να αντικαταστήσει τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της Nintendo, την κονσόλα Wii με τις 101 εκατομμύρια πωλήσεις. Όμως όπως φάνηκε από την πρώτη στιγμή, η πρόταση με το ογκώδες χειριστήριο και τα όχι τόσο δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά, δε φάνηκαν αρκετά να κεντρίσουν το ενδιαφέρον της gaming κοινότητας.
Κάτι τέτοιο άλλωστε διαφαίνεται και στις πωλήσεις της κονσόλας όπου ως το τέλος Σεπτεμβρίου είχαν φτάσει τον αριθμό των 13,36 εκατομμυρίων. Συγκριτικά, το GameCube είχε πουλήσει 21 εκατομμύρια κονσόλες και το Nintendo 64, 32 εκατομμύρια. Όλη η προσοχή πλέον της Nintendo στρέφεται στη Mini έκδοση της NES κονσόλας, μια κυκλοφορία που ήδη έχει συναντήσει σημαντική επιτυχία, ενώ στις 12 Ιανουαρίου αναμένεται να μάθουμε την τιμή και την ακριβή ημερομηνία διάθεσης της επόμενης παιχνιδοκονσόλας της Nintendo, του Switch
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου