NES Classic Edition: κατάφερε και ξεπούλησε

Αν υπάρχει κάτι που άπαντες θα πρέπει να αναγνωρίσουν στη Nintendo χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι η ικανότητά της να βγάζει εκεί που ουδείς το περιμένει, λαγούς από το καπέλο. Game Boy, DS, Wii, 3DS, Amiibo και Pokemon είναι οι χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις, με την τελευταία προσθήκη στη σχετική λίστα να είναι το NES Classic Edition ή NES mini, όπως το αποκαλούν πολλοί. Είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα σε αυτό και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αλλάξει την αγορά του gaming, δείχνοντας ουσιαστικά τον δρόμο για μια νέα κατηγορία συστημάτων ψυχαγωγίας με έντονο το ρετρό στοιχείο. Γράφαμε κάπου στο κείμενο, λοιπόν “αν οι πωλήσεις του κριθούν ικανοποιητικές, τι θα μπορούσε να σταματήσει τη Nintendo από να κάνει ακριβώς το ίδιο και για το SNES”; Ε, ούτε βαλτοί να ήμασταν… Η αλήθεια είναι πως ο πανικός με το NES Classic Edition ξεκίνησε από τη στιγμή που ανακοινώθηκε.
Τα Toys R Us προπώλησαν τα τεμάχια που είχαν εξασφαλίσει μέσα σε λίγες ώρες, το Amazon βρήκε έξτρα στοκ αλλά το ‘δωσε εντός ολίγων λεπτών (!), Best Buy και GameStop ξέμειναν και γενικώς, οπουδήποτε υπήρχε απόθεμα της κονσόλας, εξαφανίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες εν ριπή οφθαλμού. Παρόμοια η κατάσταση και στην ελληνική αγορά: τα Public που το ανέβασαν πρώτα στο site τους, ξεπούλησαν την επόμενη ενώ αυτή τη στιγμή, στα εγχώρια e-shops η κονσόλα είναι διαθέσιμη μεν, κατόπιν παραγγελίας δε. Η επόμενη παραλαβή για τη χώρα μας τοποθετείται κάπου μέσα στον Δεκέμβριο σύμφωνα με πληροφορίες οπότε όποιος πρόλαβε το NES είδε!
Η Nintendo κατόρθωσε αυτό που στο μυαλό οποιουδήποτε θα φαινόταν απλά αδύνατον: να διαθέσει έναντι $59,99/69,99€ έναν emulator με 30 παιχνίδια μέσα, ένα πακετάκι δηλαδή που κυκλοφορεί ελεύθερο στο διαδίκτυο εδώ και χρόνια και όχι απλά να το πουλήσει αλλά να το κάνει ανάρπαστο, καθώς η ζήτηση ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Πώς τα κατάφερε; Απλά: κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα. Για emulator πρόκειται αλλά κάτι το design της μικρογραφίας, κάτι το χειριστήριο που “κουμπώνει” και σε Wii/Wii U, κάτι το συλλεκτικό (περισσότερο τύπου “memorabilia”) κόνσεπτ και κάτι η προσιτή, σχετικά τιμή, ε, δεν ήθελε και πολύ.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου