To Altruistic Mode των BitTorrent και uTorrent ανεβάζει διπλάσια από όσα κατεβάσατε

Η εταιρεία BitTorrent ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό για τους clients BitTorrent και μTorrent, το Altruistic Mode. Εν συντομία πρόκειται για ένα νέο πείραμα (διαθέσιμο με τις εκδόσεις BitTorrent 7.9.9 και uTorrent 3.4.9 ή πιο σύγχρονες) που προορίζεται για χρήστες που θέλουν να εξασφαλίσουν ότι ανεβάζουν περισσότερα από όσα κατεβάζουν και δεν τους πειράζει να μην ολοκληρώνονται downloads.
Η ονομασία BitTorrent είναι συνώνυμη του περίφημου πρωτόκολλου μεταφοράς αρχείων και ανταλλαγής αρχείων αξιοποιώντας την τεχνολογία peer-to-peer (P2P) που σχετίζεται με την πειρατεία, αλλά υπάρχει και η εταιρεία BitTorrent που βρίσκεται πίσω από τους δύο περισσότερο δημοφιλείς clients για το πρωτόκολλο, τους BitTorrent και μTorrent. Με την προσθήκη χαρακτηριστικών όπως το Altruistic Mode στους συγκεκριμένους clients ενδεχομένως να οδηγήσει στην υιοθέτηση του και από άλλους clients μελλοντικά. Το Altruistic Mode εξασφαλίζει ότι η αναλογία upload προς download δεν είναι ποτέ μικρότερη από 2 προς 1. Με άλλα λόγια, το Altruistic Mode κατεβάζει εφόσον υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι peers, επειδή για κάθε νέο κομμάτι που κατεβαίνει, μπορεί να το ανεβάσει σε δύο peers. Αν υπάρχει μόνο ένας ενδιαφερόμενος peer, το Altruistic Mode σταματάει να κατεβάζει, επειδή δεν μπορεί να διατηρήσει την αναλογία.
Επειδή οι peers του BitTorrent μπορούν να ανεβάσουν όσα μπορούν υπό κανονικές συνθήκες, ο μοναδικός τρόπος να βελτιωθεί η αναλογία είναι να κατεβάζουν λιγότερα. Επομένως, με το Altruistic Mode τα downloads συχνά δεν θα ολοκληρώνονται. Επειδή οι χρήστες δεν περιμένουν τους clients του BitTorrent να λειτουργούν με τον παραπάνω τρόπο, η εταιρεία έχει απενεργοποιημένο το χαρακτηριστικό Altruistic Mode, και έτσι όσοι θέλετε να το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει πρώτα να το ενεργοποιήσετε: Preferences => BitTorrent => Enable Altruistic Mode).
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου