Οι Windows 10 Heroes της Microsoft συμμετείχαν στο Comicdom Con Athens 2016

Οι Windows 10 Heroes της Microsoft συμμετείχαν στο σημαντικότερο διεθνές φεστιβάλ κόμικς που διοργανώνεται τα τελευταία 11 χρόνια στη χώρα μας, το Comicdom Con Athens, το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος στις 15, 16 και 17 Απριλίου 2016, από την Comicdom Press, την Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.
Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους Windows 10 Heroes από κοντά αλλά και να συμμετέχουν στα δύο «Windows 10 Super Heroes Comic Jam» workshops, μέσα από το οποία είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους στο σχεδιασμό κόμικς, με αφορμή την ιστορία  με τίτλο «Οι ήρωες των Windows 10 εναντίον του Δόκτωρ Ιού» με πρωταγωνιστές τους ήρωες Defender, Edge και Hello.

large.1.png
       
Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου οι fans των κόμικς αλλά και των Windows 10 Heroes, είχαν την ευκαιρία να δώσουν το δικό τους τέλος στην ιστορία εκδίκησης του Δρ. Ιού με σκοπό την κατάκτηση του digital κόσμου, δοκιμάζοντας τις δημιουργικές τους ικανότητές μέσα από το σχεδιασμό του δικού τους κόμικ. Τα workshops ήταν εμπνευσμένα από το παιχνίδι του Ούγγρου δημιουργού κόμικς, Zoltán Fritz, το οποίο μετρά περισσότερα από 10 χρόνια ζωής και έχει ταξιδέψει σε φεστιβάλ κόμικς ανά τον κόσμο.

Το Comicdom Con Athens αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή κόμικς η οποία πραγματοποιείται στη χώρα μας από το 2006. Είναι μια εκδήλωση βασισμένη στα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων, στόχος της οποίας είναι το ελληνικό κοινό να έρθει σε επαφή με μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες μορφές Τέχνης παγκοσμίως, μέσω της παρουσίας διεθνώς καταξιωμένων δημιουργών, εκθέσεων πρωτότυπων έργων, sketch events, panels, προβολών, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, παρουσιάσεων νέων τίτλων από ελληνικές εκδοτικές comics, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, καθώς και των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς (πήραν τη θέση των Comicdom Awards, το 2015), των μοναδικών βραβείων κόμικς για τους Έλληνες δημιουργούς, στα οποία μια Ακαδημία επαγγελματιών και ειδικών του χώρου τιμά τους καλύτερους της χρονιάς που πέρασε.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου