Το PlayStation 4.5 θα διαθέτει AMD Polaris GPU με 2304 stream processors

Σύμφωνα με μία αναφορά, η Sony ετοιμάζει μία αναβαθμισμένη έκδοση του Sony PlayStation 4. Η Ιαπωνική εταιρεία λέγεται ότι έχει στα σκαριά το project “NEO”, γνωστό και ως PlayStation 4.5, το οποίο θα αναβαθμιστεί τόσο στον τομέα του επεξεργαστή ελαφρώς, όσο και στους τομείς των GPU και RAM.

Έτσι, ο επεξεργαστής που θα βασίζεται στην γνωστή 8-core AMD64 (x86-64) αρχιτεκτονική Jaguar θα είναι υψηλότερα χρονισμένος και στα 2,1GHz (από τα 1,6GHz του επεξεργαστή στο πρωτότυπο PlayStation 4).

Η GPU επίσης θα αναβαθμιστεί και θα ενσωματώνει 36 Compute Units, που θα βασίζονται σε επόμενης γενιάς αρχιτεκτονική Graphics CoreNext, κάτι που μοιάζει εξαιρετικό αν λάβουμε υπόψη μας ότι ενδεχομένως έχουμε να κάνουμε με τον πυρήνα “Ellesmere” (Polaris 10), που διαθέτει 2304 stream processors (διπλάσιος αριθμός σε σχέση με τους 1152 stream processors που ενσωματώνει η σημερινή GPU του PlayStation 4). Η GPU επίσης θα χρονίζεται στα 911MHz από τα 800MHz στο PlayStation 4.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η Sony αναμένεται να αναβαθμίσει και την RAM (που χρησιμεύει όπως και στην σημερινή γενιά τόσο ως system memory όσο και ως video memory), χρησιμοποιώντας 8GB GDDR5 με το εύρος του memory interface να είναι 256-bit, με αποτέλεσμα το memory bandwidth να αυξάνεται στα 218GB/s από τα 176GB/s.

Όπως είναι κατανοητό, το hardware θα παρέχει 4K output support, ωστόσο αν και η Sony θα προσφέρει έναν οδηγό για το πώς να υποστηριχθεί το 4K στα games δεν πρόκειται να το απαιτήσει κιόλας. Αυτό που σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά θα κάνει, είναι να ζητήσει από τους developers να προσφέρουν ένα “Base” mode καθώς και ένα “NEO” mode, με το τελευταίο να είναι προαιρετικό. Η εταιρεία θέλει να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα PlayStation 4 και PlayStation 4K (ή PlayStation 4 NΕΟ ή PlayStation 4.5) κοντά μεταξύ τους, με το ίδια online store, την ίδια κοινότητα και τους ίδιους τίτλους.

Η έκδοση NEO λογικά θα βοηθήσει προσφέροντας καλύτερη υποστήριξη στο PlayStation VR (λέγεται ότι θα χρησιμοποιείται και η τεχνολογία LiquidVR της AMD) ενώ θα δώσει μεγαλύτερη ελευθερία στους developers να επεκτείνουν τις δυνατότητες του gameplay στα παιχνίδια τους. Φημολογείται ότι το νέο PlayStation θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

 Site: SlashGear 
 Site: TechPowerUp


Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου