Να πώς θα παίξετε το κρυμμένο παιχνίδι του Facebook Messenger!

Το γνωρίζατε ότι υπάρχει κρυμμένο παιχνίδι στον Facebook Messenger; Αν όχι είναι ευκαιρία να το μάθετε. Σκάκι λοιπόν... Απλά ανοίγετε μία συνομιλία και πληκτρολογείτε σ' αυτήν"@fbchess play" για να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι. Στη συνέχεια, μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις κινήσεις σας μόνο με εντολές βάσει της αλγεβρικής γραφής στο σκάκι (το παιχνίδι δεν υποστηρίζει δυστυχώς drag and drop κινήσεις) βάζοντας πριν από την κάθε εντολή σας το "@fbchess". Π.χ. με το "@fbchess Pe4" μπορείτε να μετακινήσετε το στρατιώτη σας (P) στο τετράγωνο E4.
Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε "@fbchess help" για οδηγίες, αν και τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι μπορείτε να κινήσετε κάθε ξεχωριστό πιόνι με τις ακόλουθες εντολές ("K" για το βασιλιά, "Q" για τη βασίλισσα, "B" για τον αξιωματικό, "N" για το άλογο, "R" για τον πύργο και "P" για το στρατιώτη). Έτσι λοιπόν εάν πρέπει να καθορίσετε ποιο κομμάτι θα κινήσετε, μπορείτε να προσθέσετε τη θέση του στην εντολή. Π.χ. με το Nbd2 θα κινηθεί το άλογο στην κάθετη στήλη στο τετράγωνο d2. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το "@fbchess resign" για να τελειώσετε ένα παιχνίδι.
Δεν είναι ο πιο βολικός τρόπος για να παίξετε σκάκι, αλλά είναι μία κρυμμένη δυνατότητα του Messenger του Facebook που κερδίζει το ενδιαφέρον μας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου