Zombies και parkour στο σούρουπο

Το Dead Island του 2011 ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όλους όσοι θέλαμε να μακελέψουμε «ζόμπια» με τη ψυχή μας, ενώ το ειδυλλιακό φόντο του τροπικού νησιού Banoi πραγματικά αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα αίματος και διαμελισμών που απολαύσαμε. Η Techland επέστρεψε σχεδόν δύο χρόνια αργότερα με το sequel του παιχνιδιού Dead Island: Riptide, το οποίο διατήρησε την ίδια ακριβώς συνταγή, όμως αναμενόμενα παρουσιάστηκε κάπως κατώτερο λόγω… επανάληψης και ορισμένων προβληματικών στοιχείων.

Οι Πολωνοί developers λοιπόν αποφάσισαν να παραμείνουν στην ζόμπι θεματολογία, αλλά να διαφοροποιήσουν με κάποιους τρόπους την γενική τους ιδέα, προσθέτοντας και ορισμένα νέα στοιχεία για να μας αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον. Καρπός αυτής της δουλειάς είναι το πολυαναμενόμενο Dying Light, το οποίο μετά από μια καθυστέρηση στην κυκλοφορία του και ακύρωση των εκδόσεων για τις last-gen κονσόλες, έρχεται επιτέλους για να μας χαρίσει ακόμα μια αιματοβαμμένη και σαρκαστικά ηδονική περιπέτεια, αυτή τη φορά με ορισμένες προσθήκες στο gameplay που θέλουν να κάνουν τη διαφορά. Zombie hunters, λάβετε θέση!
Ένας Αμερικανός στην Τουρκία
Το παιχνίδι ξεκινάει με μια καταιγιστική εισαγωγή που θα σας βάλει αμέσως στο κλίμα. Πρωταγωνιστής είναι ένας Αμερικανός undercover πράκτορας, ο Kyle Crane, ο οποίος έχει σταλεί στην ζώνη καραντίνας της φανταστικής πόλης Harran που υποθετικά βρίσκεται κάπου στα βάθη της Τουρκίας και όπως είναι προφανές πλήττεται από μια καταστροφική επιδημία ζόμπι. Αποστολή σας είναι να εντοπίσετε τον «αυτονομημένο» Kadir "Rais" Sulaiman και να ανακτήσετε ένα σημαντικό αρχείο που έχει στην κατοχή του, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μεγάλα –παγκόσμιας κλίμακας θα έλεγα- προβλήματα στην υπηρεσία σας, την GRE.

Πολύ σύντομα ο Kyle Crane θα βρεθεί στο επίκεντρο της κατάρρευσης του πολιτισμένου κόσμου που μαίνεται στο Harran. Οι επιζήσαντες έχουν χωριστεί σε δύο μεγάλα κύρια στρατόπεδα, τους Runners και τους Bandits, ενώ οι δρόμοι της πόλης έχουν κατακλυστεί από τα τρομακτικά και σιχαμένα απέθαντα πλάσματα. Ο αγώνας για επιβίωση είναι σκληρός και οι δύο factions βρίσκονται σχεδόν σε πόλεμο μεταξύ τους για την εξασφάλιση προμηθειών και του υπέρ-πολύτιμου Antizin, ενός κατασταλτικού φαρμάκου που δρα ως προσωρινό αντίδοτο στον τρομερό ιό.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου