Gabriel Knight Remake Preview

Η σειρά Gabriel Knight ξεπήδησε από το μυαλό της συγγραφέα Jane Jensen το μακρινό 1993. Το πρώτο παιχνίδι και κατ' επέκταση ολόκληρη η σειρά, αγαπήθηκε από τους φίλους των point and click adventure χάρη στο καλογραμμένο σενάριο και μεγάλες δόσεις μυστηρίου, τρόμου αλλά και χιούμορ. Εν έτει 2014, η Jane Jensen σας προσκαλεί για άλλη μια φορά στη Νέα Ορλεάνη για να (ξανα)ζήσετε τα γεγονότα της πολυτάραχης εκείνης περιοχής μέσα από το Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition.
Ο Gabriel Knight, ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου αλλά και συγγραφέας, ακολουθεί από κοντά έρευνα της αστυνομίας που αφορά μια υπόθεση φόνων με την ονομασία “voodoo murders”, προσπαθώντας να βρει έμπνευση αλλά και στοιχεία για το νέο του βιβλίο. Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό παίζοντας το remake του Gabriel Knight: Sins of the Fathers, είναι ότι όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν. Από την εισαγωγή, μέχρι και τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού στο βιβλιοπωλείο του Gabriel, τα πάντα βρίσκονται εκεί που ήταν το 1993. Γνώριμοι χαρακτήρες και περιοχές, το ίδιο καυστικό χιούμορ, οι ίδιοι πάνω κάτω διάλογοι, με μικρές προσθήκες που δεν αλλοιώνουν σε καμία περίπτωση την αρχική ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Κρίνοντας από το μικρό δείγμα του Gabriel Knight: Sins of the Fathers που έπαιξα, είναι προφανές πως το παιχνίδι διατηρεί την μαγεία του gameplay στα ίδια επίπεδα με το αρχικό. Από τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους με τη βοηθό σας στο βιβλιοπωλείο, στην επόμενη σκηνή βρίσκεστε μπροστά σε έναν αποτρόπαιο τελετουργικό φόνο και από το φλερτ μέσα στο αστυνομικό τμήμα με την φωτογράφο της αστυνομίας, βρίσκεστε αργότερα να αναλύετε αποκρυφιστικά σύμβολα και τελετές.
Η μεγάλη διαφορά αδιαμφισβήτητα είναι ο οπτικοακουστικός τομέας, ο οποίος αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα. Τα γραφικά είναι πανέμορφα, με προσχεδιασμένα σκηνικά, 3D μοντέλα χαρακτήρων και πολλά animation σε ανοιχτούς χώρους να συνθέτουν έναν ωραίο και ζωντανό κόσμο. Το ασφυκτικά γεμάτο από βιβλία βιβλιοπωλείο του Gabriel, η πολύβουη πλατεία, το αστυνομικό τμήμα και γενικά όλες οι περιοχές που είχα την ευκαιρία να δω στην preview έκδοση, έχουν προσαρμοστεί άριστα στις απαιτήσεις της εποχής μας με τη βοήθεια της Unity engine. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στον ήχο και συγκεκριμένα στο voice acting. Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τις αρχικές ηχογραφήσεις των ηθοποιών και έπρεπε όλα να γίνουν από την αρχή με τη συμμετοχή νέων. Αν και σχεδόν όλοι οι νέοι ηθοποιοί παραμένουν πιστοί στο στιλ και το ύφος του αρχικού παιχνιδιού, υπάρχουν στιγμές που η ποιότητα των ερμηνειών πέφτει κατακόρυφα. Το συγκεκριμενο πρόβλημα δυστυχώς το έχει και ο ίδιος ο πρωταγωνιστής, που ορισμένες φορές δίνει την εντύπωση ότι απλά διαβάζει τους διαλόγους του με ένα υποτονικό ύφος χωρίς καθόλου συναίσθημα. Οι διάλογοι είναι το ίδιο τεράστιοι σε μέγεθος και με αρκετό βάθος, με μικροπροβλήματα όμως στην μετάβαση από πρόταση σε πρόταση που μερικές φορές κόβονται απότομα χωρίς να ολοκληρωθούν.
Ο πρώτος φόνος στη λίμνη.
Ο πρώτος φόνος στη λίμνη.
Αλλαγές υπάρχουν και στο interface, μέσα από το οποίο έχετε πρόσβαση στα νέα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού. Ευχάριστη προσθήκη είναι το σημειωματάριο, που όχι μόνο έχει πληροφορίες που αφορούν την ιστορία, αλλά μετά από δική σας επιλογή και μόνο δίνει και διάφορα βοηθήματα για το τί πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που κολλήσετε κάπου. Μία ακόμα θετική προσθήκη είναι ένα μικρο εικονίδιο στο interface που δίνει πρόσβαση σε ένα πλούσιο οπτικοακουστικό αφιέρωμα στη δημιουργία τόσο του αρχικού παιχνιδιού όσο και του remake. Η τελική έκδοση περιλαμβάνει συνεντεύξεις των δημιουργών, συγκριτικές φωτογραφίες που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Το Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition θέλει δουλειά ακόμα, κυρίως σε τεχνικής φύσης θέματα. Σαν παιχνίδι είναι αυτό που παίξατε και αγαπήσατε πριν πολλά χρόνια, με τη διαφορά ότι πλέον έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής, με υψηλής ανάλυσης γραφικά, νέο interface, ηχητικά εφέ και soundtrack από τον Robert Holmes που κάνει εξαιρετική δουλειά κλπ. Αν είστε φαν της σειράς Gabriel Knight ή των point and click adventure γενικώς, το Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition είναι ένα παιχνίδι που αξίζει την προσοχή σας όταν κυκλοφορήσει μέσα στο 2014 ή αρχές 2015.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου