Destiny Review για τους λάτρεις του είδους...

Το Destiny αποτέλει αδιαμφησβήτητα έναν από τους πιο σημαντικούς τίτλους των τελευταίων ετών κι όχι άδικα, καθώς είναι το πρώτο παιχνίδι της Bungie μετά τα Halo. Το σχέδιo της εταιρείας μεγαλεπήβολο: ένα παιχνίδι με ξεκάθαρη δομή ΜΜΟ απευθυνόμενο όμως σε ένα κοινό όπως οι console gamers, το οποίο μέχρι τώρα δεν είχε ανάλογη εμπειρία. Το fps περυτίλιγμα, το αστείρευτο ταλέντο της Bungie και τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολλάρια για διαφήμιση, είχαν ως αποτέλεσμα το Destiny να συνοδεύεται από τεράστιο ενθουσιασμό και προσδοκίες. Είναι όμως πραγματικά ένα παιχνίδι που αφήνει το δικό του στίγμα στη βιομηχανία των videogames;
Το Destiny είναι μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας, με έναν απλό σκελετό και με αρκετό φαινομενικό βάθος όσον αφορά τον κόσμο όπου διαδραματίζεται. Μία μυστηριώδης λευκή σφαίρα με το όνομα traveller εμφανίζεται στο γαλαξία και επιτρέπει στους ανθρώπους να χτίσουν αποικίες και βάσεις και σε άλλους πλανήτες. Η “χρυσή εποχή” όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, διακόπτεται όταν ένας αρχέγονος εχθρός του traveller, o στρατός των the darkness, επιτίθεται στην ανθρωπότητα και την απειλεί με αφανισμό. Με τη βοήθεια του traveller, κάποιοι εναπομείναντες άνθρωποι καταφέρνουν να ξεφύγουν και να χτίσουν στη Γη το τελευταίο μεγάλο οχυρό της ανθρωπότητας ονόματι the city. Εκεί προετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να προστατέψουν το traveller από τα χέρια των εχθρών. Εδώ εμφανίζεστε εσείς, όπου ως guardian πρέπει να επιτύχετε τη δύσκολη αυτή αποστολή που σας έχει ανατεθεί. Μοναδικός σας σύμμαχος το ghost, μία ρομποτική μικροκατασκευή από το ίδιο το traveller που σκοπό έχει να σας κατευθύνει στον αφιλόξενο κόσμο του παιχνιδιού.
Το Destiny είναι mmofps και δανείζεται πολλά στοιχεία από αγαπημένους τίτλους όπως το Borderlands και το Halo, σε μία ενιαία δομή που θυμίζει έντονα World of Warcraft και προσφέρει ένα ομολογουμένως νέο και αρκετά εξεζητημένο είδος παιχνιδιού. Στην αρχή ορίζετε την class του χαρακτήρα σας (hunter, warlock, titan) και επιλέγετε κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά όπως τη φυλή του, το φύλο του, το πρόσωπό του και άλλα. Κάθε class έχει διαφορετικό skill system και διαφορετικές ειδικές δυνάμεις, οπότε η επιλογή του χαρακτήρα σας πρέπει να συμβαδίζει με την εμπείρια που θέλετε να βιώσετε στο παιχνίδι.
Guardian εν δράσει.
Guardian εν δράσει.
Ο χαρακτήρας σας μπορεί να ανεβαίνει level κερδίζοντας πόντους εμπειρίας, να βρίσκει συνεχώς νέο εξοπλισμό και όπλα, τα οποία όπως στο Borderlands αλλά και σε παραδοσιακά action rpg διακρίνονται για τη σπανιότητά τους βάσει του χρώματος, με τα άσπρα όπλα να είναι κοινά, τα πράσινα και τα μπλε πιο σπάνια, τα μοβ legendary κλπ. Από το Borderlands δανείζεται και το skill system, το οποίο όμως εδώ έχει μεγαλύτερο βάθος, καθώς μπορείτε να αναπτύξετε πιο διεξοδικά τις ικανότητές σας, επιλέγοντας ικανότητες που ταιριάζουν τόσο στην ιδιοσυγκρασία σας ως παίκτη, όσο και στον εξοπλισμό σας. Μάλιστα από το level 15 και μετά μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη subclass που έχει το δικό της skill tree και προσφέρει νέες δυνατότητες στον χαρακτήρα σας, σε περίπτωση που επενδύσετε πόντους εμπειρίας αναβαθμίζοντάς τη. Skill trees δεν έχει μόνο η class του χαρακτήρα άλλα και ο εξοπλισμός και τα όπλα, οπότε όσο περισσότερο τα χρησιμοποιείτε τόσες περισσότερες δυνατότητες και τροποποιήσεις ξεκλειδώνονται. Οι επιλογές παραμετροποίησης τόσο με τα skill trees του χαρακτήρα, όσο και με τα skill trees του εξοπλισμού, προσφέρουν τεράστια ποικιλία και ιδιαίτερα όταν αρχίζετε και χτίζετε σταδιακά τον χαρακτήρα σας, είναι δεδομένο ότι θα εθιστείτε προσπαθώντας να τον κάνετε όλο και πιο ισχυρό.
Πέρα από την παραμετροποίηση των skills του χαρακτήρα και τον εξοπλισμό που βρίσκετε από τα κουφάρια των εχθρών, επισκεπτόμενοι την πόλη μπορείτε να επικοινωνείτε με ΑΙ χαρακτήρες οι οποίοι σας δίνουν εξοπλισμό όταν ολοκληρώνετε συγκεκριμένες αποστολές, αποκρυπτογραφούν τον εξοπλισμό που βρίσκετε στο πεδίο της μάχης, σας πουλάνε όπλα ή σας αναθέτουν bounties που δίνουν glimmer (η νομισματική μονάδα του παιχνιδιού) και πόντους vanguard reputation πόντους. Η συλλογή συγκεκριμένου (μεγάλου) αριθμoύ τέτοιων πόντων σας ανεβάζει το vanguard rank, κάτι που βοηθάει να αγοράσετε πολύ ισχυρά όπλα ή εξοπλισμό όταν φτάσετε σε πολύ υψηλά level. Στην πόλη επίσης βρίσκετε διάφορους ακόμη εκπροσώπους από άλλες φατρίες όπως οι dead orbit που με τη σειρά τους προσφέρουν πολύ ισχυρό εξοπλισμό αν ανέβειτε το rank της δικιάς τους φατρίας. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στην πόλη η κάμερα από πρώτο πρόσωπο γυρνάει σε τρίτο πρόσωπο, ενώ είναι απενεργοποιημένες δυνατότητές όπως το διπλό άλμα και άλλες.

Στο πεδίο της μάχης κάθε σας κίνηση αποπνέει έναν αέρα Halo, καθώς το Destiny έχει πάρει τα καλύτερα στοιχεία του Halo όπως η στιβαρότητα των όπλων, ο φρενήρης ρυθμός των μαχών και η εξαιρετικά απρόβλεπτη νοημοσύνη των εχθρών. Σε πολλά σημεία καταφέρνει και εξελίσσει την δοκιμασμένη συνταγή με πιο αληθοφανή animation στις κινήσεις σας και με ακόμη πιο προχωρημένη εχθρική νοημοσύνη στα υψηλότερα επίπεδα δυσκολίας. Κάποια μικρά ατοπήματα στη νοημοσύνη χαμηλότερης δυναμικότητας εχθρών στο normal κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν χαλάνε την εμπειρία που προσφέρει το πιστολίδι. Εξαιρετικός είναι και ο χειρισμός των οχημάτων που ελέγχετε και με τα οποία κατά κύριο λόγο μεταφέρεστε από περιοχή σε περιοχή. Μάλιστα σε κάποιες αποστολές βρίσκετε και οχήματα με πυροβόλα τα οποία ελέγχετε για σύντομο χρονικό διάστημα και προσφέρουν εφάμιλλης ακρίβειας πιστολίδι.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου