Transistor Review ως το τέλος

To Transistor είναι το νέο πόνημα της Supergiant Games, γνωστής για το καταπληκτικό Bastion που βγήκε πριν λίγα χρόνια. Το Transistor λαμβάνει χώρα σε ένα φουτουριστικό cyberpunk περιβάλλον, παρουσιάζοντας ένα σύστημα μάχης πλήρως ανανεωμένο, αλλά διατηρώντας πολλά από τα στοιχεία που ανέδειξαν το Bastion, όπως η πρωτότυπη αφήγηση.
Το Transistor ξεκινάει με την ηρωίδα, μια κοκκινομάλλα τραγουδίστρια ονόματι Red, να τραβάει ένα τεράστιο σπαθί από το πτώμα ενός αγνώστου. Μέσα στο σπαθί κρύβεται η ψυχή ενός άνδρα που της εξιστορεί σταδιακά ότι έχει χάσει τη φωνή της ύστερα από την επίθεση μελών της οργάνωσης Camerata, ενώ την εισάγει σταδιακά στην ιδέα μίας νεκρής πόλης που κυριαρχούν ρομποτικά κατασκευάσματα και αφανίζεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Η Red κραδαίνοντας το τεράστιο σπαθί έχει σκοπό πέρα από την απόδρασή της από την πόλη, να βρει τα μέλη της οργάνωσης, αν ακόμη είναι εν ζωή και να ανακτήσει τη φωνή που της στέρησαν.
Αν το σενάριο σας φαίνεται παράξενο, ακόμη πιο παράξενη και μυστήρια θα σας φανεί και η εξέλιξή του, καθώς μαθαίνετε καινούρια στοιχεία που συνθέτουν το παζλ πολύ αργά, με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία της περιπέτειας να γεννιούνται απορίες που δύσκολα απαντώνται από τον μοναδικό αφηγητή της ιστορίας, που δεν είναι άλλος από το σπαθί. Στοιχεία για την φουτουριστική πόλη και τη ζωή της Red σας δίνουν και τα terminals, μέσα από τα οποία μαθαίνετε πληροφορίες, παίρνετε μέρος σε σουρεαλιστικά δημοψηφίσματα και άλλα. Όμως η αλήθεια είναι πως μονο προς το τέλος της περιπέτειας καταφέρνετε να βγάλετε μία άκρη για το τί ακριβώς συμβαίνει γύρω σας, γεγονός που ενδέχεται να σας εκνευρίσει.
Το σύστημα μάχης έχει μεγάλο βάθος.
Το σύστημα μάχης έχει μεγάλο βάθος.
Τα Transistor είναι ένα ισομετρικό action RPG στο οποίο ο χαρακτήρας σας κινείται σε υπερβολικά γραμμικά μονοπάτια, από το ένα σημείο στο άλλο, μέχρι να συναντήσει μία ομάδα εχθρών που πρέπει να εξοντώσει κάθε φορά, για να μπορέσει να προχωρήσει στο επόμενο σημείο της πόλης. Αυτός ο περιορισμός στην εξερεύνηση του κόσμου πραγματικά απογοητεύει για παιχνίδι του είδους και ίσως σας κουράσει από ένα σημείο και μετά. Τα πράγματα στο κομμάτι της εξερεύνησης σώζονται κάπως χάρη στα μελαγχολικά αλλά πανέμορφα περιβάλλοντα, αλλά και στην καθηλωτική αφήγηση που αναμβάνει η φωνή του σπαθιού.
Εκεί που το Transistor πραγματικά “λάμπει” και προσφέρει μία εξαιρετική εμπειρία είναι στις μάχες, καθώς το σύστημα μάχης του είναι ένα από τα πιο εθιστικά και συνάμα πολύπλοκα που έχετε δει τα τελευταία χρόνια. Στο πεδίο της μάχης κινείστε κανονικά προσπαθώντας είτε να απομακρυνθείτε από τους εχθρούς, είτε να καλυφθείτε από τα πυρά τους, είτε να τους πλησιάσετε για να εξαπολύσετε επίθεση. Οι επιθέσεις σας μπορούν να γίνουν είτε σε πραγματικό χρόνο, είτε μπορείτε να παγώσετε το χρόνο και να καταστρώσετε τις κινήσεις σας μέσα στο πεδίο της μάχης. Για κάθε επίθεση που σχεδιάζετε, φαίνεται η ζημιά που κάνετε στον εχθρό, ενώ τόσο οι κινήσεις όσο και οι επιθέσεις σας είναι περιορισμένες σε αριθμό κάθε φορά που σταματάτε τον χρόνο, θυμίζοντας αρκετά τη λογική των action points σε turn-based παιχνίδια. Οι διαφορετικές στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε, πειραματιζόμενοι με το βαθύτατο skill system του παιχνιδιού και η βαρύνουσα σημασία που παίζει η θέση του χαρακτήρα σας σε σχέση με τη θέση των εχθρών σε κάθε επίθεσή σας, θα σας κάνουν να θέλετε όλο και περισσότερες μάχες.

Το skill system του Transistor δίνει μία διαφορετική διάσταση στις μάχες, καθώς διακρίνεται για το απύθμενο βάθος του. Αρχικά είναι διαθέσιμα τέσσερα active slots που αντιστοιχούν στα ισάριθμα κουμπιά του χειριστηρίου, καθώς και κάποια βασικά functions που κουμπώνουν σε αυτά τα active slots και αντιστοιχούν σε διαφορετικές επιθετικές κινήσεις. Σε κάθε function μπορείτε να κουμπώσετε άλλα δύο στα αντίστοιχα upgrade slots, έτσι ώστε να συνδυάσετε τις δυνάμεις από τρία functions για μεγάλου εύρους επιθέσεις. Το αντίτιμο σε αυτό είναι ότι οι ισχυρές επιθέσεις κοστίζουν σε action points όταν παγώνετε το χρόνο, οπότε πρέπει να βρείτε ισορροπία στη στρατηγική σας ανάλογα με τον αριθμό των εχθρών αλλά και τον βαθμό επικινδυνότητάς τους. Πέρα από το συνδυασμό των functions στα active slots, μπορείτε να συνδυάσετε functions και να τα τοποθετήσετε στα passive slots, που με τη σειρά τους σας δίνουν έξτρα δυνατότητες στη μάχη.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου