Destiny Alpha Preview για πάντα...

Το Destiny είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο αναμενόμενους τίτλους του 2014. Αυτό συμβαίνει αφενός επειδή είναι από την Bungie και αφετέρου επειδή το ίδιο το παιχνίδι πλασάρεται ως η επανάσταση στο είδος των FPS. Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να παίξω την alpha έκδοση του Destiny στο PS4 και να πάρω μία πρώτη γεύση από το παιχνίδι. Η alpha έχει περιορισμένο αριθμό αποστολών, ενώ το μεγαλύτερο level που μπορούν οι παίκτες να φτάσουν είναι το level 8, οπότε όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορούν να βγουν οριστικά συμπεράσματα για το παιχνίδι. Πάντως οι πρώτες εντυπώσεις μου είναι άκρως ενθαρρυντικές γι αυτό που μας περιμένει στην τελική έκδοση του Destiny που κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο.
Το Destiny είναι κατά βάση ένα MMOFPS, το οποίο μπορείτε να βιώσετε όπως θέλετε, είτε σας αρέσει να παίζετε μόνοι σας, είτε σας αρέσει το co-op, είτε προτιμάτε pvp μονομαχίες με άλλους παίκτες σε μία ενιαία οnline πλατφόρμα. Κάθε παίκτης μπορεί να βρει αυτό που θέλει μέσα από τις διαφορετικές αποστολές του παιχνιδιού και αυτό ήθελε η Bungie να δείξει μέσα από την alpha έκδοση, καθώς είχε μία αποστολή για κάθε έναν από τους διαφορετικούς τύπους παιχνιδιού. Πάντως σε αυτά τα πρώτα δείγματα γραφής φαίνεται ότι η εταιρεία δίνει έμφαση στο co-op gameplay.
Με την πρώτη επαφή το Destiny μοιάζει με μία πιο σοβαρή και “στιβαρή” εκδοχή του Borderlands, καθώς δανείζεται από αυτό τον χειρισμό, το skill system και τις υπόλοιπες RPG πινελιές του, ακόμη και το γεγονός ότι σε κάθε εχθρό που συναντάτε αναγράφεται το level του. Φυσικά το Destiny έχει επιρροές και από το Halo, τόσο όσον αφορά τον σχεδιασμό των εχθρών, όσο και τον τρόπο με τον οποίο αυτοί επιτίθενται κατά κύματα. Οι μάχες είναι κατά περιόδους καταιγιστικές, ενώ άκρως επιτυχημένη κρίνεται και η δυνατότητα να κάνετε respawn το όχημά σας και να κινείστε σε αυτό για να πάτε από την μία τοποθεσία στην άλλη. Προς το παρόν τα οχήματα που οδηγείτε δεν έχουν πυροβόλα, αλλά μπορείτε να εξολοθρεύετε τους εχθρούς πέφτοντας πάνω τους. Είτε επιλέξετε μοναχική πορεία, είτε co-op, είτε pvp, ολοκληρώνοντας τις αποστολές σας κερδίζετε πόντους εμπειρίας και glimmer (η νομισματική μονάδα του Destiny) για να εξελίσσετε τον χαρακτήρα σας και να αναβαθμίζετε τον εξοπλισμό του.
Τα γραφικά του Destiny είναι πραγματική μαγεία.
Τα γραφικά του Destiny είναι πραγματική μαγεία.
Με το που ξεκινάτε το παιχνίδι, επιλέγετε class (hunter, titan, warlock), φύλο, εμφάνιση κ.ά όπως γίνεται σε παιχνίδια ΜΜΟ και RPG. Η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές δεν είναι πολλές και οι εμφάνισή σας έτσι και αλλιώς αλλάζει με τον εξοπλισμό που βρίσκετε στην πορεία, οπότε και οι όποιες αποφάσεις σας δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, εκτός από την επιλογή της class. Κάθε class έχει διαφορετικό skill system και διαφορετικές ειδικές δυνάμεις, οπότε η επιλογή του χαρακτήρα σας πρέπει να συμβαδίζει με την εμπείρια που θέλετε να βιώσετε στο παιχνίδι. Αφού φτιάξετε τον χαρακτήρα σας, επιβιβάζεστε στο διαστημόπλοιο απ’ όπου μπορείτε να μεταφερθείτε σε κάποιον πλανήτη για να παίξετε κάποια single player ή co-op αποστολή, να πάτε στο crucible όπου διεξάγονται όλες οι pvp μονομαχίες, είτε να επισκεφτείτε το tower όπου μιλάτε με ΑΙ χαρακτήρες, αναβαθμίζετε τον εξοπλισμό σας κλπ.
H περιοχή που είναι διαθέσιμη για εξερεύνηση στην alpha έκδοση είναι η Old Russia Earth, με τρεις διαφορετικές αποστολές που όπως προανέφερα αντιστοιχούν σε διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού. Μία αποστολή για single-player, μία αποστολή free roam όπου μπορείτε ελεύθερα να εξερευνήσετε ολόκληρη την Old Russia, καθώς και μία αποστολή για co-op. Η single-player αποστολή ονόματι Dark Within λαμβάνει χώρα σε μία από τις περιοχές της Old Russia και διαδραματίζεται σε κλειστό χώρο. Η εξερεύνηση είναι περιορισμένη και η εμπειρία δεν αλλάζει ιδιαίτερα σε σχέση με τα υπόλοιπα FPS που έχετε πιάσει κατά καιρούς στα χέρια σας. Εδώ θα σταθώ στο γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια cutscene πριν ή μετά το πέρας της αποστολής, κάτι που αν παραμείνει και στην τελική έκδοση ενδέχεται να δυσαρεστήσει όλους όσους θέλουν αφηγηματική πλοκή στο single-player.

Η δεύτερη αποστολή αφορά co-op παιχνίδι όπου εσείς μαζί με την βοήθεια δύο ακόμη παικτών (είτε παίζοντας public με άγνωστους παίκτες, είτε με φίλους) αντιμετωπίζετε αυξημένης δυναμικότητας εχθρούς, καθώς και δύο αφεντικά. Σε αυτήν την αποστολή το Destiny πραγματικά δείχνει τα δόντια του, καθώς οι μάχες με τα αφεντικά απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά και στρατηγική για να βρείτε τα σημεία που σας εξυπηρετούν ώστε να αποσπάτε των προσοχή τους. Σε περίπτωση που κάποιο από τα μέλη της ομάδας πέσει στη μάχη, μπορείτε να τον επαναφέρετε πριν γίνει αυτόματα respawn μετά από 45 δευτερόλεπτα, ενώ αν και οι τρεις παίκτες τεθούν εκτός μάχης τότε το παιχνίδι σας επαναφέρει στο προηγούμενο checkpoint.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου