Toukiden: The Age of Demons Review

Το Τoukiden αποτελεί τη νέα δημιουργία της Omega Force (Dynasty Warriors). To εν λόγω παιχνίδι ανήκει στην κατηγορία των action RPG, με έμφαση κυρίως στο σύστημα μάχης και στην ανάπτυξη του οπλισμού των χαρακτήρων, στα πρότυπα των Monster Hunter και God Eater. To PS Vita, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του το PSP, έχει ένα μεγάλο κενό στο συγκεκριμένο είδος. Με εξαίρεση το αρκετό καλό Soul Sacrifice, δεν έχει να επιδείξει κάτι ποιοτικό, γεγονός που κάνει την κυκλοφορία του Toukiden ακόμη πιο σημαντική. Ένα δεύτερο στοιχείο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι ότι ο τίτλος της Omega Force στην Ιαπωνία τα έχει πάει πολύ καλά και η κυκλοφορία του οδήγησε σε σημαντική αύξηση των πωλήσεων του PS Vita. Είναι όντως τόσο καλό το Toukiden ή για μία ακόμα φορά τα γούστα των Ιαπώνων αποδεικνύονται εντελώς διαφορετικά από τα δικά μας;
Η απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση. Το σενάριο του Toukiden και η μυθολογία πάνω στην οποία στηρίζεται είναι το πρώτο πράγμα που κεντρίζει το ενδιαφέρον. Η ιστορία σας μεταφέρει οκτώ χρόνια μετά το “Awakening”, όταν η Γη άνοιξε στα δύο και ξεπρόβαλε ένας τεράστιος δαίμονας που έφερε την καταστροφή. Οι κυνηγοί δαιμόνων ονόματι Slayers για επτά συνεχόμενες μέρες έδωσαν μάχη με τον δαίμονα και κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους και να σώσουν το ανθρώπινο είδος. Το κακό όμως είχε γίνει και χιλιάδες δαίμονες ονόματι Oni εμφανίστηκαν μετά τα γεγονότα του Awakening με αποτέλεσμα η στρατολόγηση όλο και περισσοτέρων Slayers για την προστασία του ανθρώπινου είδους όλα αυτά τα χρόνια νε είναι μονόδρομος. Εσείς ξεκινάτε ως νεοσύλλεκτος κυνηγός δαιμόνων που εμφανίζεται σε μία από τις βασικές βάσεις των Slayers στο χωριό Utakata, με σκοπό, αφού μάθετε τα μυστικά της μάχης κατά των δαιμόνων, να ηγηθείτε της προσπάθειας για την προστασία όλης της επικράτειας.
To χωριό Utakata είναι η βάση σας απ’ όπου αναλαμβάνετε τις κύριες και τις δευτερεύουσες αποστολές του παιχνιδιού, αγοράζετε εξοπλισμό, φτιάχνετε νέα όπλα ή εξολισμό ή αναβαθμίζετε αυτόν που έχετε στον σιδηρουργό του χωριού, διαλέγετε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείτε σε κάθε αποστολή ή μιλάτε με τους συντρόφους σας. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε έξι διαφορετικά είδη όπλων που προσφέρουν αρκετή ποικιλία στο gameplay, καθώς διαφορετικά πολεμάτε με δόρυ και διαφορετικά με τόξο ή σιδερογροθιές, ενώ οι όποιες αναβαθμίσεις κρατάνε το ενδιαφέρον σε ικανοποιητικά επίπεδα. Αν περιμένατε ανοιχτό κόσμο για εξερεύνηση, δυστυχώς θα απογοητευτείτε καθώς το Utakata είναι πολύ μικρό σε έκταση και λειτουργεί απλά σαν hub που σας μεταφέρει στα επίσης περιορισμένης έκτασης πεδία μάχης.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου