Donkey Kong Country: Tropical Freeze Review

Οι γορίλες επιστρέφουν και είναι πιο τσαντισμένοι από ποτέ. Το Donkey Kong Country: Tropical Freeze μπορεί από τις παρουσιάσεις να φαινόταν “μια από τα ίδια”, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ καλύτερο από το Donkey Kong Country Returns. Καλωσήρθατε στην (παγωμένη) ζούγκλα.
H ιστορία του DKCTF έχει ως εξής: Στα γενέθλια του Donkey Kong ένας στόλος από εχθρικά ζώα του βορρά ονόματι snowmads, έρχονται για να κατακτήσουν τα τροπικά νησιά ξεσπιτώνοντας τους συμπαθείς γορίλες, οι οποίοι είναι έτοιμοι για ανελέητο ξύλο και... platforming. Αυτή τη φορά ο Donkey Kong έχει παρέα τον Diddy Kong, την Dixie Kong, αλλά και τον γέρο Cranky Kong. Η ιστορία πάντως δεν λέει πολλά. Και γιατί να έλεγε άλλωστε; Το παιχνίδι στηρίζεται στο απίθανο platforming, τις καταπληκτικές πίστες και τα αμέτρητα collectables που καλείστε να μαζέψετε.
Ο κάθε γορίλας έχει τις δικές του δυνατότητες τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο. Ο Diddy μπορεί να ίπταται μετά από κάθε άλμα, η Dixie πηδάει λίγο πιο ψηλά χρησιμοποιώντας τα μαλλιά της ως ελικόπτερο και ο Kranky χρησιμοποιεί την μαγκούρα του όπως ο Scrooge McDuck στο Ducktales για να περνάει περιοχές με καρφιά και ταυτόχρονα δίνει και λίγη ώθηση όσον αφορά το ύψος των αλμάτων. Το μόνο πρόβλημα με τα γοριλάκια είναι ότι η Dixie ακυρώνει λιγάκι τον Diddy λόγω των δυνατοτήτων της. Παρόλα αυτά, η χρήση τους είναι αρκετά σημαντική και αλλάζει το gameplay αρκετά ώστε να κρατήσει το ενδιαφέρον σας.
Οι πίστες όμως είναι αυτές που σας κρατούν καθηλωμένους καθόλη τη διάρκεια του τίτλου. Αυτού του είδους τα παιχνίδια συνήθως τείνουν προς το τέλος να γίνονται λίγο πιο βαρετά και επαναλαμβανόμενα. Με χαρά λοιπόν αναφέρω ότι το DKCTF είναι ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος και σε αυτό βγάζω το καπέλο στη Retro Studios. Οι πίστες όχι μόνο είναι τρομερά σχεδιασμένες, αλλά η κάθε μία έχει και κάποιο νέο στοιχείο. Βρίσκεστε σε θεότρελες καταστάσεις με τρομερές καταδιώξεις, πολλά μυστικά προς ανακάλυψη και πράγματα προς συλλογή όπως κομμάτια puzzle, μπανάνες και τα κλασικά γραμματάκια που σχηματίζουν την λέξη “K-O-N-G”. Υπάρχουν ακόμα και μυστικές εναλλακτικές έξοδοι σε κάποιες πίστες που οδηγούν σε περισσότερες κρυφές πίστες σε στιλ Super Mario World. Δυστυχώς σε όλες τις bonus πίστες η αποστολή σας είναι να μαζέψετε όλες τις μπανάνες σε ένα δωμάτιο και σε κάθε πίστα απλά αλλάζουν οι πλατφόρμες. Ξέρω ότι τα μυστικά bonus δωμάτια είναι έτσι σε όλα τα Donkey Kong Country, αλλά σε ένα παιχνίδι που σφύζει από δημιουργικές και ξεχωριστές ιδέες, θα μπορούσε να υπάρχει περισσότερη φαντασία και στα κακόμοιρα τα κρυφά bonus.
Μια ζούγκλα καίγεται...
Μια ζούγκλα καίγεται...
Τα αφεντικά του παιχνιδιού αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα και είναι απίστευτα χαρακτηριστικά. Την μία πολεμάτε ένα βίκινγκ θαλάσσιο ελέφαντα, την άλλη μια περίεργη κουκουβάγια. Οι μάχες είναι ξεχωριστές και πάρα πολύ έξυπνες στην υλοποίησή τους και όσο προχωράτε ανυπομονείτε να δείτε πώς είναι το boss της κάθε περιοχής. Υπάρχουν και μερικά καινούρια πραγματάκια τα οποία σας βοηθούν, πέρα από τα αντικείμενα που αγοράζετε στο μαγαζάκι του Funky Kong. Βασικά όσο μαζεύετε μπανάνες, γεμίζετε μια χρυσή μπάρα που μόλις φτάσει στο ζενίθ της, σας επιτρέπει να εκτελέσετε μια ειδική κίνηση με όποιον Kong σας βοηθάει εκείνη τη στιγμή για να εξολοθρεύσετε όλους τους εχθρούς επί της οθόνης. Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο σαν να διευκολύνει την κατάσταση, αλλά πιστέψτε με, το παιχνίδι δεν αργεί να γίνει δύσκολο. Η δυσκολία δεν επιφυλάσσει δυσάρεστες έκπληξεις με απότομες διακυμάνσεις, αλλά το παιχνίδι δεν χαρίζεται όπως άλλα της Nintendo με κάποιον συγκεκριμένο μουστακαλή υδραυλικό. Οι πίστες θέλουν αρκετή μαεστρία για να περαστούν, και ακόμα περισσότερη για να μαζέψετε τα πάντα σε αυτές, και εδώ βασίζεστε μόνο στην ικανότητά σας και την επιμονή σας.
Βέβαια αν τα βρίσκετε σκούρα, μπορείτε να καλέσετε ένα φίλο και να παίξετε co-op. Εσείς ως πρώτος παίκτης παίζετε αποκλειστικά με τον Donkey Kong, ενώ ο φίλος σας μπορεί να παίζει όποιον από τους άλλους τρεις χαρακτήρες θέλει. Υπάρχει μια περίεργη μαγεία στο co-op. Αν μεγαλώσατε με Super Nintendo στο σπίτι, σίγουρα θα σας αρέσει η ιδέα του διπλού. Όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Χρειάζεται αρκετός συγχρονισμός μεταξύ των δύο παικτών για να μπορέσουν να καταφέρουν πράγματα, αλλά το αποτέλεσμα αποζημιώνει και με το παραπάνω την σκληρή δουλειά.

Όσο καταπληκτικό είναι το gameplay, άλλο τόσο υπέροχος είναι ο τεχνικός τομέας του παιχνιδιού. Τα γραφικά είναι πανέμορφα, με απίστευτη προσοχή στην λεπτομέρεια. Τα πάντα έχουν τρομερά χρώματα και στιλ, όμορφα στοιχεία πλημμυρίζουν τα περιβάλλοντα με ωραίο animation να υπάρχει παντού. Παρατηρείτε λεπτομέρειες όπως το χορτάρι να κινείται, τις ακτίνες του ήλιου να περνάνε μέσα από τις φυλλωσιές και τη σκόνη να στραφταλίζει μέσα σε αυτές. Οτιδήποτε είναι στο παρασκήνιο σφύζει από ζωή και κίνηση. Το ίδιο ισχύει και για το προσκήνιο. Κάθε γορίλας έχει εντυπωσιακή κίνηση και ξεχωριστό animation. Μάλιστα, ο Donkey Kong όταν τον αφήσετε πολλή ώρα ακίνητο, αρχίζει και παίζει... 3DS. Οι εχθροί έχουν και αυτοί καλό σχεδιασμό, με αρκετά προσεγμένες υφές και animation. Γενικώς τα γραφικά δεν αφήνουν περιθώρια για παράπονα και το παιχνίδι είναι ένα κουκλί σε όλο το HD μεγαλείο του. Δυστυχώς όλα αυτά έρχονται με κόστος το loading, καθώς οι χρόνοι φόρτωσης μεταξύ των πιστών είναι σχετικά μεγάλοι.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου