South Park: The Stick of Truth Review

Ο ανθρώπινος πληθυσμός χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: σε αυτούς που λατρεύουν το South Park, σε αυτούς που δεν το αντέχουν και σε αυτούς που δεν έχουν ιδέα τί τρέχει με αυτά τα χρωματιστά ανθρωπάκια που βρίζουν ακατάπαυστα. Αν πιστεύετε πως ανήκετε στην πρώτη κατηγορία και σας αρέσουν τα RPG τότε σίγουρα θα απολαύσετε το South Park: The Stick of Truth, που πέρασε από χίλια κύματα και άλλες τόσες καθυστερήσεις μέχρι να φτάσει στις οθόνες μας. Η πλοκή του The Stick of Truth θυμίζει λίγο τα επετειακά επεισόδια της σειράς όπου μαζεύονται χαρακτήρες από τους διάφορους κύκλους σε μία περιπέτεια τεραστίων διαστάσεων και ακραίων περιστατικών. Το παιχνίδι περιέχει αρκετό υλικό, αντίστοιχο σχεδόν ενός ολόκληρου κύκλου με την διαφορά πως αποτελεί μία συνεχόμενη ιστορία. Ο χαρακτήρας σας είναι ένας πιτσιρικάς που μόλις έφτασε με τους γονείς του στην πόλη και προσπαθεί να κάνει φίλους, ενώ από πίσω του υπάρχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό.
Οι γνωστοί πρωταγωνιστές της σειράς τον υποδέχονται με σχετικό ενθουσιασμό και τον βάζουν αμέσως στα παιχνίδια τους. Οι μπόμπιρες της πόλης έχουν οργανωθεί σε μία μάχη μεταξύ μάγων και μαχητών, με αρχηγούς τον χοντρούλιακα αλητάμπουρα Cartman και τον κρυόκωλο Kyle. Μήλον της έριδος είναι το πανίσχυρο Stick of Truth (ένα κλαδί) που όποιος το εξουσιάζει έχει την δύναμη να κάνει ότι επιθυμεί (να κλέβει στα παιχνίδια). Η μάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές μαίνεται σε βαθμό που προκαλούνται τρομερές καταστροφές στην πόλη, με τον χαρακτήρα σας να ανεβαίνει συνεχώς στην εκτίμηση των άλλων παιδιών χάρη στα κατορθώματα του. Στην πορεία της ιστορίας σας δίνεται η ευκαιρία να διαλέξετε οριστικά ανάμεσα στις δύο ομάδες, αν και κατά τη γνώμη μου αυτό δεν παρουσιάζεται όσο καλά θα μπορούσε, με τα κίνητρα να γέρνουν προς την μεριά του Cartman, τουλάχιστον την πρώτη φορά που παίζετε.
Όσο προχωράτε όμως τα πράγματα περιπλέκονται και μπαίνουν νέοι παίκτες στο παιχνίδι. Όλα ξεκινούν από μία εξωγήινη εισβολή που αναστατώνει τη βραδιά σας, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να συγκαλύψει το γεγονός. Μάταια βέβαια, αφού κάνουν την εμφάνιση τους μεταλλαγμένοι συμπολίτες σας, αγελάδες, αρουραίοι και κοκκινομάλληδες ως Ναζί ζόμπι. Και αυτό είναι ίσως το πιο χαλαρό χοντροκομμένο αστείο του τίτλου. Η αλήθεια είναι πως τις πρώτες ώρες του παιχνιδιού τρέχετε γύρω γύρω κάνοντας θελήματα και διάφορες μικροαποστολές οι οποίες μπορεί να σας δίνουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να εξερευνήσετε το South Park αλλά όλο το ζουμί είναι στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου