Saints Row 4 Review για πάντα...

Δεν έχω ασχοληθεί με τους αρχικούς τίτλους Saints Row, αλλά από όσο γνωρίζω λίγες είναι οι ομοιότητες με τις δύο πιο πρόσφατες κυκλοφορίες. Μετά το Saints Row: The Third, που πήγε τη σειρά σε πιο “κάφρικα” και παλαβά μονοπάτια, το Saints Row 4 παίρνει την ίδια συνταγή και κάνει τη βλακεία επάγγελμα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν παίρνει μόνο την ίδια συνταγή αλλά ανακυκλώνει και σχεδόν όλο το περιεχόμενο του The Third, καθώς αρχικά προοριζόταν για DLC του προκατόχου του. Αν έχετε παίξει το Saints Row: The Third, θα σας έχει μείνει η ανάμνηση από την εκρηκτική εισαγωγή του. Το Saints Row 4 ξεκινάει πιο συμβατικά, με εσάς και την μωβ ομάδα σας να εισβάλετε σε μια στρατιωτική βάση της Μέσης Ανατολής. Τα πράγματα πάνε καλά με το ασταμάτητο πιστολίδι να εξελίσσεται χωρίς προβλήματα, μέχρι την στιγμή που ένας πύραυλος εκτοξεύεται με στόχο την Ουάσινγκτον.
Ως ατρόμητος ηγέτης σκαρφαλώνετε πάνω στον πύραυλο για να τον εξουδετερώσετε. Αφού τα καταφέρετε, γλυτώνετε τον σίγουρο θάνατο από ελεύθερη πτώση αφού προσγειώνεστε στην περίοπτη πολυθρόνα του προέδρου τον ΗΠΑ. Με το σενάριο να προχωράει λίγα χρόνια μπροστά είστε πλέον πρόεδρος της Αμερικής και η συμμορία σας είναι πλέον η πολιτική σας ομάδα. Ως υπεύθυνο άτομο έχετε δημιουργήσει δεκάδες προβλήματα ηθικής και πολιτικής φύσης αλλά όλα μοιάζουν ασήμαντα πλέον καθώς ο πλανήτης δέχεται εισβολή από εξωγήινες στρατιές. Μετά από μία ηρωική προσπάθεια να αντισταθείτε στους ξένους δυνάστες, χάνετε τη μάχη. Ξυπνάτε ξαφνικά μέσα σε μία χαριτωμένη πόλη των ΗΠΑ, έτοιμη να πιστέψει τα λεγόμενα μίας ραδιοφωνικής εκπομπής για εξωγήινη εισβολή! Σιγά σιγά όλα γύρω σας μπαίνουν σε μία σειρά και το παραμύθι καταρρέει. Είστε αιχμάλωτος του αρχηγού των εξωγήινων ο οποίος παίζει μαζί σας μέσα σε μία εικονική πραγματικότητα. Όσο προχωράει η ιστορία γίνεται όλο και πιο φευγάτη, με εσάς να προσπαθείτε να μαζέψετε την ομάδα σας και να σώσετε τον κόσμο. Ουσιαστικά πρόκειται για μία παρωδία που συνδυάζει την ταινία Matrix με τα παιχνίδια Mass Effect και παραδόξως, πέρα από το τέρμα βλαμμένο περιεχόμενο της, λειτουργεί αρκετά καλά! Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού είστε μέσα στην εικονική πραγματικότητα και με την βοήθεια των φίλων σας προσπαθείτε να πάρετε τον ελέγχό της και να την καταστρέψετε. Υπάρχουν αρκετές αποστολές στον πραγματικό κόσμο, μέσα στα διαστημόπλοια, όπου μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με την ομάδα σας και η διακωμώδηση του Mass Effect πέφτει βροχή. Αν δώσετε σημασία στην ιστορία και τις κεντρικές αποστολές θα βρείτε δεκάδες σεναριακές τρύπες και λάθη, αλλά είναι τόσο για τα πανηγύρια που δεν θα σας καεί καρφί. Το gameplay έχει μερικά ευχάριστα χαρακτηριστικά και αρκετά δυσάρεστα. Κατά βάση το Saints Row 4 είναι το Saints Row: The Third με υπερδυνάμεις, που σας κάνουν να νομίζετε πως παίζετε με cheats. Μετά την αρκετά μεγάλη εισαγωγή έχετε στη διάθεση σας την ψηφιακή πόλη του Steelport για να σκορπίσετε την καταστροφή.
Ότι θυμάστε από το The Third επιστρέφει στο 4, δεκάδες οχήματα για συλλέξετε και να βελτιώσετε, collectibles σε κάθε γωνιά, sidequests και minigames με το κιλό. Η φοβερή παραμετροποίηση σε κάθε όπλο και όχημα επιστρέφει ατόφια και παραμένει απολαυστική, ενώ φυσικά και μπορείτε να ντύσετε τον χαρακτήρα σας με ότι παλαβή στολή θέλετε. Οι συνδυασμοί είναι ξεκαρδιστικοί και σίγουρα θα περάσετε αρκετή ώρα μέχρι να καταλήξετε στο αγαπημένο σας συνολάκι. Βέβαια όλα αυτά τα συστήματα είναι ακριβώς ίδια με του The Third, οπότε δεν υπάρχει κάποια σημαντική βελτίωση που να το κάνει να ξεχωρίζει, εκτός αν μερικά νέα ρούχα και τα θεότρελα όπλα σας αρκούν. Εδώ είναι το περίεργο της υπόθεσης. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κερδίζετε κάποιες υπερδυνάμεις, οι οποίες είναι τόσο ισχυρές που χαρακτηρίζουν ανούσια την ύπαρξη κάθε οχήματος και των περισσότερων όπλων. Οπότε είναι πολύ πιθανό να αγνοήσετε τελείως τα αυτοκίνητα και τα όπλα μετά από λίγο και να ασχοληθείτε με την βελτίωση των δυνάμεων αυτών. Οι δυνάμεις αυτές βελτιώνονται όσο ανεβαίνετε επίπεδα, κάνοντας αποστολές και μαζεύοντας clusters. Τα clusters είναι φωτεινά collectibles και πραγματικά υπάρχουν παντού στον χάρτη, οπότε δεν είναι δύσκολο να τα μαζέψετε. Αν έχετε παίξει το Prototype, οι δυνάμεις στο Saints Row 4 θα σας το θυμίσουν ακαριαία. Με το τρέξιμο πάνω σε κτίρια, τα άλματα πάνω από ουρανοξύστες και την πτήση, διασχίζετε την πόλη μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ αν συναντήσετε αντίσταση μπορείτε με ευκολία να βάλετε φωτιά στους εχθρούς σας, να τους παγώσετε ή να τους εκσφενδονίσετε χτυπώντας το έδαφος. Μέχρι και τηλεκίνηση μπορείτε να αποκτήσετε ή να πέσετε σαν πυρηνική κεφαλή από ψηλά.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου