Hearthstone: Heroes of Warcraft Beta Preview

Όλο εκπλήξεις είναι η Blizzard το τελευταίο καιρό. Η εταιρεία-κολοσσός των AAA PC Games, δοκιμάζει τα νερά του free-to-play μοντέλου με το πρώτο της παιχνίδι με κάρτες, Hearthstone: Heroes of Warcraft. Τα παιχνίδια με κάρτες πάντα παρουσίαζαν δυσκολίες στη μεταφορά τους σε video games. Κανόνες όπως προτεραιότητα κινήσεων ή ανάθεση επίθεσης και άμυνας, που σε ένα φυσικό χώρο με τους παίκτες στο ίδιο τραπέζι είναι εύκολο να τηρηθούν και να μην παρεμποδίζουν τη ροή του παιχνιδιού, στα games αυτό μεταφραζόταν συνήθως σε ενοχλητικά κουτάκια με ερωτήσεις του τύπου “τελειώσατε με το στάδιο επίθεσης;”, “Δίνετε προτεραιότητα στον αντίπαλο;” κλπ. Το Hearthstone, επειδή είναι εξαρχής φτιαγμένο ως video game, παρακάμπτει αυτά τα προβλήματα και καταφέρνει να προσφέρει μια απλή και ομαλή εμπειρία. To gameplay σε όσους έχουν ξαναπαίξει παιχνίδια με κάρτες θα φανεί γνώριμο αμέσως, με τις όποιες διαφορές υπάρχουν να γίνονται αντιληπτές στα πρώτα ματς.
Οι αλλαγές αυτές έχουν σκοπό την πιο απλή και casual (με την καλή έννοια) εμπειρία. Ένα παράδειγμα είναι ότι για να παιχτεί κάθε κάρτα χρειάζονται κάποια Mana Crystals. Αυτά αυξάνονται αυτόματα κατά ένα το γύρο μέχρι τα 10. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται καταστάσεις manaflood/manascrew (πάρα πολλά resources χωρίς κάρτες που τα χρησιμοποιούν και το αντίστροφο) που συνήθως προκαλούν πολύ άνισες μάχες και εκνευρισμό. Διαλέγετε έναν από τους εννιά ήρωες (που αντιπροσωπεύουν τις εννιά πρώτες κλάσεις του WoW) και φτιάχνετε μια τράπουλα (ή και περισσότερες στη συνέχεια) με 30 κάρτες, κάποιες κοινές με τις άλλες κλάσεις και κάποιες αποκλειστικές για τον κάθε ήρωα. Στη συνέχεια μονομαχείτε με άλλους παίκτες ή κάνετε εξάσκηση με την ΑΙ. Ο κάθε ήρωας είναι αρκετά ξεχωριστός στον τρόπο που παίζει, με τους Rogue να χρησιμοποιούν combo κινήσεις και τους Priest να γιατρεύουν τα τέρατα και τον εαυτό τους. Οι αποκλειστικές για κάθε ήρωα κάρτες είναι γνωστές ικανότητες ή χαρακτήρες από τον κόσμο του WoW και δημιουργούν μια ωραία σύνδεση μεταξύ των δύο παιχνιδιών, αν και δεν είναι είναι απαραίτητο να ξέρετε από WoW για να απολαύσετε το Hearthstone.
Οι διαφορές των ηρώων βέβαια δεν είναι τόσο μεγάλες ώστε να κάνουν την αλλαγή από μια τράπουλα σε άλλη να μοιάζει με εμπειρία τύπου “πάλι από την αρχή”. Οι κάρτες είναι 300 στο σύνολό τους αυτή τη στιγμή. Μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερες στη συλλογή σας, είτε αγοράζοντας “φακελάκια”που περιέχουν πέντε κάρτες και κοστίζουν είτε 150 χρυσά νομίσματα τα οποία είναι ανταμοιβή για quests (π.χ. κερδίστε δύο παιχνίδια ως Shaman), είτε πληρώνοντας περίπου 2,70 ευρώ για δύο φακελάκια. Δεν υπάρχει δυνατότητα ανταλλαγών, αλλά ανεπιθύμητες κάρτες μπορούν να γίνουν disenchant για arcane dust, με το οποίο μπορούν να φτιαχτούν άλλες πιο επιθυμητές κάρτες. Για την ώρα μπορώ να πω ότι το παιχνίδι δεν φαίνεται pay-to-win και μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει η Arena. H Arena είναι ένα μίνι τουρνουά, η είσοδος στο οποίο κοστίζει 150 χρυσά νομίσματα ή 1,79 ευρώ. Διαλέγετε έναν από τρεις τυχαίους ήρωες και στη συνέχεια φτιάχνετε μια τράπουλα επιλέγοντας 30 κάρτες (κάθε μία επιλέγεται από τρεις τυχαίες κάρτες) και μονομαχείτε με άλλους παίκτες που παίζουν Arena. Στις τρεις ήττες το τουρνουά τελειώνει και παίρνετε ανταμοιβές (δεν κρατάτε τις κάρτες με τις οποίες πολέμησατε) που είναι και πιο πολλές ανάλογα με το πόσες νίκες έχετε κάνει. Πάντα μία από τις ανταμοιβές είναι ένα φακελάκι και οι υπόλοιπες είναι arcane dust, χρυσά νομίσματα ή και έξτρα φακελάκια αν το σκορ είναι καλό. Προβλέπω να πέφτει πολύ “κάψιμο” στην Arena.
Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πολύ όμορφα. Ζεστά χρώματα, ατμόσφαιρα “πανδοχείου του Azeroth” και τα διαφορετικά ταμπλό, χωρίς να επηρεάζουν το gameplay, προσθέτουν ποικιλία (και κάτι να πειράζετε στον γύρο του αντιπάλου, αφού πολλά από τα γωνιακά διακοσμητικά είναι διαδραστικά). Το animation είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει σε παιχνίδια τέτοιου τύπου, με δυνατές επιθέσεις να κουνάνε το ταμπλό και μερικά ξόρκια να έχουν εντελώς δικά τους εφέ. Οι κάρτες έχουν πανέμορφες ζωγραφιές, κάποιες γνωστές και πολλές καινούριες. Η μουσική θυμίζει ευχάριστα τις ταβέρνες της Stormwind και πολλές κάρτες έχουν δικούς τους ήχους και φωνές.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου