Insection: Νέο ελληνικό FPS

Τα ελληνικά video games ολοένα και αυξάνονται καθώς μετά από αρκετές παγκοσμίως γνωστές προσπάθειες, όπως το MMORPG Darkfall Unholy Wars και το Adventure Eleusis, νέες ανεξάρτητες εταιρείες ανάπτυξης αρχίζουν να ξεπηδούν.

Μία από αυτές είναι η Glasswing, η οποία αναπτύσσει το First-Person Shooter με την ονομασία Insection. Πρόκειται για ένα Sci-Fi Online FPS που σύμφωνα με τους developers θα είναι διασκεδαστικό και με μοναδικό gameplay το οποίο θα σας βυθίζει στον κόσμο του. Το σενάριό του μας μεταφέρει 200 χρόνια στο μέλλον, με έναν ακόμη παγκόσμιο πόλεμο να έχει φτάσει στο τέλος του και η ανθρωπότητα να έχει αποικήσει νέους πλανήτες. Θα αναλαμβάνετε τον ρόλο των αντίστοιχων πρώην πεζοναυτών Dante, Derek, Dylan και Dona, οι οποίοι προσλαμβάνονται από την OMNIA Industries, εταιρεία που κατέχει το μονοπώλιο των πόρων στο σύμπαν, για να κατακτήσετε σταθμούς που έχουν να κάνουν με εμπόριο και εξόρυξη μεταλλευμάτων, οι οποίες απειλούνται τόσο από ένα είδος εξωγήινων γιγαντιαίων εντόμων. Από εκεί προκύπτει και ο εύστοχος τίτλος του παιχνιδιού, προερχόμενος απ' τη λέξη "insect".
Οι καινοτομίες του gameplayΤο Insection θα διαθέτει διάφορα modes. Αρχικά θα έχουμε ένα Co-Op mode 2-4 παικτών, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα προστεθεί και το Competitive mode με μάχες 8 παικτών στον ίδιο χάρτη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσετε μάχη τόσο μεταξύ σας, όσο και ενάντια στα έντομα! Να κάνετε δηλαδή και το λεγόμενο farming. Όλοι εναντίον όλων λοιπών. Ο χαρακτήρας που θα επιλέγετε θα έχει διαφορετική προϊστορία και αντίκτυπο στο gameplay. Οι marines θα διαθέτουν διαφορετικά augmentations που αλλάζουν ανάλογα με το πως παίζετε.
Στόχος της Glasswing είναι να μας προσφέρει ένα ανταγωνιστικό gameplay με που θα διαθέτει objectives. Θα πρέπει λοιπόν να ολοκληρώσετε στόχους σε κάθε αποστολή. Κάθε μέλος της ομάδας σας έχει σημασία στην ολοκλήρωση της αποστολής. Θα χρειαστεί να προστατέψετε convoys, να εκτοξεύσετε δορυφόρους και να στήσετε φωτεινούς πυρσούς σηματοδότησης σε βάσεις. Φυσικά έχετε τη δυνατότητα επιλογής Co-Op ή Competitive αποστολής, χωρίς να έχει ακόμη διευκρινιστεί αν θα υπάρχουν είδη αποστολών που θα αφορούν ξεχωριστά το Co-Op ή το Competitive mode.
Μέσα στα έντομα …
Τα γραφικά του περιβάλλοντος θα διαθέτουν σύγχρονα animations και ηχητικά εφέ. Για την υλοποίηση του Insection αξιοποιήθηκε η αρκετά ελαφριά Unity game engine και πραγματικά το τελικό αποτέλεσμα είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει οπτικά σε Unity (γενικά είναι μια πιο απλή πλατφόρμα την οποία προτιμούν οι Έλληνες indie game developers τελευταία).
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου