Με οκτώ μήνες καθυστέρηση έρχεται το review του Divinity: Dragon Commander, αλλά θα μας συγχωρέσετε επειδή είμαστε καλά παιδιά και κυρίως επειδή ο τίτλος αξίζει την προσοχή σας. Έχοντας αρκετή πείρα και τεράστιο ταλέντο στα RPG, η Larian Studios δοκιμάζει την τύχη της στο πιο ιδιαίτερο και ριψοκίνδυνο υβρίδιο που έχει δει το gaming εδώ και χρόνια, προσπαθώντας να συνδυάσει RPG, TCG, RTS με action shooter και δράκους με jetpack ως κερασάκι στην τούρτα.
Η ιστορία του Divinity: Dragon Commander ξεκινάει με τον θάνατο του πατέρα σας, σωτήρα, ελευθερωτή, μονάρχη του Rivelon και δεινό εραστή αφού κατάφερε και έριξε την μητέρα σας, μία από τους πανίσχυρους και λιγοστούς δράκους του κόσμου. Δυστυχώς αυτό ενοχλεί πολύ κόσμο αφού σας θεωρούν μπάσταρδο γιο του μακαρίτη βασιλιά, ανάξιο για το θρόνο. Έλα όμως που τα αδέλφια σας είναι χειρότερες περιπτώσεις με δολοφονικές και τυραννικές διαθέσεις. Έτσι όταν ο αδερφικός φίλος του πατέρα σας, ο φοβερός μάγος Maxos τάσσεται με το μέρος σας και βρίσκει το μαγευτικό αεροσκάφος Raven, αρκετοί στρατηγοί και πρεσβευτές των άλλων λαών έρχονται να πάρουν μέρος στην εκστρατεία σας για την κατάκτηση του Rivelon και την εξόντωση των παλαβών αδελφιών σας. Στην πορεία της ιστορίας μαθαίνετε πολλές πληροφορίες για τις διάφορες φυλές και κυρίως αποκαλύπτεται το μυστικό του Maxos για την προέλευση του Raven και της τεχνολογίας που σας προσφέρει για τις μάχες σας. Χρονολογικά, μέσα στον μύθο των τίτλων της Larian, το παιχνίδι λαμβάνει χώρα χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα του κλασικού Divine Divinity και αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν το Divinity: Original Sin που αναμένεται φέτος.
To Divinity: Dragon Commander, λόγω της ιδιαίτερης φύσης του που δανείζεται μηχανισμούς από ένα σωρό διαφορετικά είδη παιχνιδιών, χωρίζεται σε τρία μέρη και κατ' επέκταση σε γύρους. Το πρώτο μέρος είναι η περιήγηση στο πελώριο σκάφος σας και η συζήτηση με τα μέλη του πληρώματός σας. Στην αρχή λίγοι είναι αυτοί που σας δείχνουν συμπάθεια αλλά όσες περισσότερες νίκες κάνετε και όσο περισσότερο γνωρίζουν την κτηνώδη σας πλευρά ως δράκος τόσο πιο σύντομα σπάει ο πάγος. Το σκάφος είναι χωρισμένο σε δωμάτια και η μετάβαση από το ένα στο άλλο γίνεται μέσω εικονιδίων, αφού δυστυχώς δεν σας δίνεται ο έλεγχος του χαρακτήρα σας. Κάθε δωμάτιο έχει διαφορετική χρήση (μηχανοστάσιο, γέφυρα, βασιλική κάμαρα κ.α.) και συναντάτε διαφορετικούς χαρακτήρες.
Η Larian για άλλη μία φορά δεν απογοητεύει και παραδίδει εξαιρετικά δείγματα γραφής σε όλους τους χαρακτήρες και ανάλογα με τα πιστεύω και τις ιδεολογίες σας πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά τις επιλογές και τις αποφάσεις σας. Οι στρατηγοί σας έχουν απαιτήσεις σχετικά με τις κινήσεις σας και ορισμένοι έχουν έντονες πολιτικές βλέψεις, ενώ οι πρέσβεις σας αναφέρουν ασταμάτητα ότι συμβαίνει στις υπό την κατοχή σας περιοχές και απαιτούν να πάρετε αποφάσεις που τους συμφέρουν εις βάρος των άλλων. Είναι στην δική σας κρίση με ποιες από τις πέντε φυλές δημιουργείτε φιλικές σχέσεις, μέσω των οποίων έχετε κέρδη σε ειδικές μονάδες, κάρτες, ηθικό και φυσικά χρυσό. Οι πέντε φυλές του παιχνιδιού είναι τα φιλελεύθερα ξωτικά, οι βιομήχανοι νάνοι, οι παραδοσιακοί θρησκόληπτοι νεκροζωντανοί, οι σαύρες που συνήθως αντιπροσωπεύουν την απλή λογική και τα πολυμήχανα imps που έχουν στόχο ζωής να φτιάξουν την μεγαλύτερη βόμβα που έγινε ποτέ. Και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα όταν καλείστε να διαλέξετε μία νύφη ως βασίλισσά σας, με τις επιλογές να μην έχουν τελειωμό!
Βασικό δωμάτιο του σκάφους σας είναι η γέφυρα όπου λαμβάνει χώρα όλο το δεύτερο μέρος του Divinity: Dragon Commander, το παιχνίδι τακτικής μέσω του χάρτη του Rivelon. Ο χάρτης αυτός θυμίζει το επιτραπέζιο Risk και τους παρόμοιους χάρτες τακτικής από τα Civilization και Total War, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο περίπλοκος και πλούσιος σε λεπτομέρειες. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ξεκινάτε με μία ή λιγοστές περιοχές με κεντρικό σημείο την πρωτεύουσά σας, την οποία και πρέπει να προστατέψετε. Μπορείτε να χτίσετε κτίρια στις περιοχές σας τα οποία σας δίνουν χρυσό, κάρτες και αυξάνουν τον πληθυσμό που χρειάζεστε για να κατασκευάσετε νέες μονάδες. Με τις μονάδες σας μπορείτε να εισβάλετε στα εδάφη που κατέχουν τα αδέρφια σας και να τα διεκδικήσετε. Ο χάρτης αποτελείται από μεγάλες ηπείρους, ωκεανούς και νησιά, οπότε αρκετές φορές οι μάχες γίνονται στη θάλασσα ή πρέπει μέσω καραβιών να μεταφέρετε τις μονάδες σας σε νησί. Η κίνηση των μονάδων σας είναι εξαιρετικά απλή και με όμορφη παρουσίαση αλλά απαιτεί αρκετή σκέψη ώστε να ξεγελάσετε την εχθρική ΑΙ ή τουλάχιστον να την ξαφνιάσετε ρίχνοντας μεγάλο αριθμό μονάδων σε αφύλακτες περιοχές, πάντα με προσοχή στη διαχείριση των πόρων σας. Η αλήθεια είναι πως είμαι άπειρος και κάκιστος στα παιχνίδια στρατηγικής οπότε δεν θα σας δώσω πολλές συμβουλές.
Σημαντικό μέρος του χάρτη τακτικής είναι οι κάρτες, τις οποίες κερδίζετε μέσω καλών σχέσεων με τους πρέσβεις που φιλοξενείτε στο σκάφος σας και μέσω των κτιρίων που χτίζετε στα εδάφη σας. Πρόκειται για έναν επίσης πολύ απλό μηχανισμό με buffs και debuffs που μπορείτε να κάνετε στα κράτη του εχθρού, ενίσχυση των μονάδων σας ή ακόμα καλύτερα την πρόσληψη μισθοφόρων που συνήθως έχουν πανίσχυρες μονάδες. Η ακινητοποίηση των πλοίων του εχθρού ή παύση εξόρυξης χρυσού για την πρωτεύουσα του για έναν γύρο μπορεί να μοιάζουν ασήμαντα πράγματα, αλλά σας δίνουν μία ανάσα στις περιπτώσεις που βρίσκεστε σε μειονεκτική θέση.
Home / τεχνολογία /
adventure /
gamer /
greece /
news /
portal /
RPG /
tech
/ Divinity: Dragon Commander Review
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου