Guardians of Middle-earth και χαμός..

Διατηρώντας τα ίδια χαρακτηριστικά, έχοντας καλύτερα γραφικά και προσφέροντας τις υπηρεσίες τους συνήθως δωρεάν, είναι λογικό να έχουν αποκτήσει εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς. Έτσι, πίσω από τίτλους όπως το League of Legends, το DotA ή ακόμα και το Heroes of Newerth, έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο community που μεγαλώνει καθημερινά. Ακολουθώντας τα χνάρια της Ronimo Games που έφτιαξε το γνωστό σε όλους μας, 2D MOBΑ Awesomenauts (το οποίο έμοιαζε αρκετά με platform), ήταν θέμα χρόνου να δούμε έναν τίτλο για κονσόλες που θα προσπαθήσει να βασιστεί στην επιτυχία της Riot Games. Έτσι, η Monolith Productions ανέπτυξε το Guardians of Middle-earth, η δημιουργία του οποίου είναι αξιέπαινη. Πρόκειται για ένα MOBA game που βαδίζει στα πρότυπα των πιο επιτυχημένων του είδους και αποσκοπεί στο να αποκτήσει κι αυτό ένα ενεργό community. Κυκλοφορεί μόνο για τις κονσόλες PlayStation 3 και Xbox 360 αλλά όχι για PC, προσπαθώντας έτσι να αποδείξει ότι το gamepad μπορεί να αντικαταστήσει τον συνδυασμό mouse-πληκτρολογίο. Και εν μέρει τα καταφέρνει, παρότι η έλλειψη ποντικιού ίσως να είναι ένας από τους λόγους που θα του ασκήσετε κακή κριτική, κυρίως λόγω της δύσκολης στόχευσης.
The Basics
Συνήθως σε πολλά games, όταν βρεθείτε στο κεντρικό μενού καλείστε να εξερευνήσετε μόνος σας τις επιλογές, τις πίστες, τα όπλα, τις αποστολές και πολλά άλλα στοιχεία του. Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί από εσάς έχετε καταλήξει σε guides στο internet για να σας δώσουν ένα χέρι βοηθείας σε ότι αφορά βασικά στοιχεία χειρισμού και το gameplay. Εδώ όμως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί γιατί με το που βγείτε από την loading screen, το αναλυτικότατο tutorial θα σας μάθει όσα πρέπει να ξέρετε για να μπορέσετε να παίξετε. Υπάρχει φυσικά και επιλογή για να απενεργοποιήσετε το tutorial, αλλά αυτό δεν συνιστάται γιατί ίσως αργότερα να δυσκολευθείτε. Το tutorial του Guardians of Middle-earth είναι ο απόλυτος οδηγός που δεν θα αφήσει καμία απορία αναπάντητη. Στην αρχή θα σας δείξει πως θα κινηθείτε στο μενού, που να βρείτε τους guardians και ποιες είναι οι ικανότητες του καθενός. Ακόμα, θα σας προτρέψει να δείτε τα leaderboards και θα σας δείξει πώς να μπείτε σε αγώνα. Τέλος, θα σας καθοδηγήσει στο training το οποίο, σε αντίθεση με άλλα MOBA όπως το League of Legends, δεν σας το υποβάλει αλλά αποτελεί προαιρετικό βήμα.
 Guardians και Roles
Οι χαρακτήρες που μπορείτε να επιλέξετε ονομάζονται guardians. Καθένας τους έχει έναν διαφορετικό τρόπο για να κερδίζει στην μάχη, Χωρίζονται στις κατηγορίες Enchanter, Warrior, Defender, Striker και Tactician. Καθένας από αυτούς έχει τις δικές του τακτικές και δυνάμεις. Για παράδειγμα, ο Enchanter είναι ο κλασικός mage ενώ ο Warrior ένας δυνατός πολεμιστής. Οι guardians μπορούν να χαρακτηριστούν ως evil ή good ανάλογα με τον ρόλο που είχαν στην ταινία. Η Eowyn βρίσκεται στους good ενώ ο Sauron στους evil. Πάντως η δεύτερη κατηγορία, πέρα από την χρήση της για το lore, δεν έχει καθόλου σημασία, αφού μπορεί σε μια ομάδα να συνεργαστούν άψογα οι evil χαρακτήρες με τους good.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου