Rage preview με πολύ αίμα...

To Rage είναι ένα First-Person Shooter από την id Software, η οποία με τόσα χρόνια εμπειρίας στην πλάτη της είναι πλέον από τις πιο εξειδικευμένες στο είδος της. Την πρώτη φορά που είδαμε το παιχνίδι και συγκεκριμένα στην Gamescom 2010, μείναμε έκπληκτοι τόσο με τα γραφικά του όσο και με το περιβάλλον του που (Bethesda γαρ) θυμίζει κάτι από Fallout 3. Ο καιρός πέρασε κι ένα χρόνο μετά έφτασε η ώρα να παίξουμε το Rage και να δούμε στην πράξη τι μας επιφυλάσσει.
Αφιλόξενος κόσμος
Με το που ξεκινάει το παιχνίδι βρίσκεστε μέσα σε μία μεγάλη κάψουλα ωοειδούς σχήματος. Βγαίνοντας από αυτήν στον έξω κόσμο, συναντάτε γύρω σας ένα ερημικό περιβάλλον. Απ’ το σημείο αυτό σας παραλαμβάνει με το τζιπάκι του ο Dan Hagar και σας οδηγεί στο κρησφύγετο του. Εκεί, σας αναλύει όσα συμβαίνουν, αλλά και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πολίτες από τις ορδές συμμοριών.
Κάπου εκεί αναλαμβάνετε την πρώτη σας αποστολή. Με ένα πιστόλι στο χέρι και μερικές σφαίρες, καβαλάτε μια γουρούνα (αργότερα θα ελέγξετε buggies, τζιπάκια κτλ.) και ξεκινάτε εξόρμηση στο πλησιέστερο αρχηγείο των ανταρτών.
Σφάξτε για να επιζήσετε
Το Rage είναι ότι δηλώνει και το όνομά του. Ένα ατελείωτο σφαγείο στο οποίο κυριαρχεί μόνο μία λέξη: οργή. Οι εχθροί σας είναι τύποι κυριολεκτικά μανιακοί, που διψούν για αίμα, κάτι που φαίνεται από το λυσσαλέο βλέμμα τους ενώ έρχονται κατά πάνω σας. Δεν μένουν στατικοί στη θέση τους αλλά κάνουν διαρκώς γρήγορες κινήσεις ελιγμού. Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα πηδάνε στον αέρα σαν νίντζα, συνεπώς είναι ακόμη πιο δύσκολο να τους πετύχετε. Άλλοι είναι πιο αργοί, αλλά διαθέτουν ισχυρότατη δύναμη πυρός, άρα θα χρειαστούν σωστή τακτική αντιμετώπισης.
Στην εξέλιξη της πλοκής, θα διαπιστώσετε πως η ιστορία του Rage έχει πολλές ανατρεπτικές σκηνές. Θα δεχθείτε ξαφνικές εξορμήσεις ληστών πάνω από το κεφάλι σας, παγίδες στις οποίες θα πιαστείτε όμηροι, εμπόδια που θα σας εκτινάξουν πάνω από το όχημά σας και γενικά πολλά αναπάντεχα περιστατικά που δίνουν μια άλλη νότα ενδιαφέροντος.
Το A.I. είναι ιδιαίτερα υψηλό και πολλές φορές θα πρέπει να στρέψετε το κεφάλι σας 360 μοίρες για να δείτε από πού «σας έρχεται». Στην χρήση των όπλων, οι εχθροί σας είναι απρόβλεπτοι, καθώς άλλοτε καλύπτονται έξυπνα κι άλλοτε τρέχουν κατά πάνω σας για να σας αιφνιδιάσουν με melee επιθέσεις. Η ενέργειά σας ευτυχώς αναπληρώνεται μετά από λίγα δεύτερα, για χάρη ευκολίας του gameplay. Αν ωστόσο πεθάνετε, τότε μέσω ενός minigame, θα πρέπει να πατήσετε δύο κουμπιά την κατάλληλη στιγμή για να κάνετε revive τον εαυτό σας. Αν το πετύχετε τότε γλιτώνετε τον θάνατο και την επιστροφή στο προηγούμενο checkpoint.
Ένα αρνητικό που παρατηρήσαμε είναι ότι οι σφαίρες τελειώνουν γρήγορα. Το παράδοξο επίσης είναι ότι όταν κάνετε loot ένα πτώμα, τα αντικείμενα που κερδίζετε είναι ελάχιστα. Είτε ο εχθρός σας είχε αδειάσει μια ντουζίνα σφαίρες πάνω σας, είτε καμία, εσείς μπορεί να βρείτε πάνω του συγκεκριμένο αριθμό σφαιρών (0-2 στην αρχή, περισσότερες στη συνέχεια), ανάλογα με το τι θα αποφανθεί το σύστημα! Εναλλακτικά, μπορεί να κράταγε ένα όπλο (π.χ. μπούμερανγκ) το οποίο όμως μετά δεν θα μπορείτε να κλέψετε. Το επιλεκτικό αυτό loot είναι ένας λόγος που στα πρώτα μας βήματα και μέχρι να μαζέψουμε επαρκή χρήματα για όπλα και σφαίρες, αναγκαζόμασταν πολλές φορές να παίξουμε με τις γροθιές.
Στην πορεία κι εφόσον έχετε την υπομονή, το Rage σας αποζημιώνει και με το παραπάνω. Από ένα σημείο κι έπειτα θα παίζετε με όποιο όπλο σας βολεύει, επιλέγοντας ανάμεσα σε μια ευρεία γκάμα από shotguns, rocket launchers, μπούμερανγκ, snipers, χειροβομβίδες, μέχρι και τόξα ή sentry bots, δηλαδή κινητά turrets τα οποία κινούνται αυτόματα σαν αράχνες κι εξολοθρεύουν όποιον δουν μπροστά τους. Ανάλογα όμως όπλα θα έχουν κι οι εχθροί σας. Σκεφτείτε γιγαντόσωμους τυπάδες να βγάζουν κι αυτοί με τη σειρά τους έξω miniguns, φλογοβόλα και sentry bots, που θα δίνουν μάχη με τα δικά σας. Συνεπώς, οι μάχες αναμένονται επικές.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Το Rage δεν είναι το ιδανικό δώρο για το μικρό ανιψάκι σας. Έχει PEGI rating 18+ λόγω της ασταμάτητης βίας που το χαρακτηρίζει. Οι ακρωτηριασμοί και ειδικά οι αποκεφαλισμοί είναι συχνό φαινόμενο και το αίμα ρέει σαν σιντριβάνι. Οι παλιοί θα θυμάστε ότι οι splaterrιές είναι η ειδικότητα της id Software, ειδικά από την σεζόν ’92-’93 με τα Wolfenstein 3D και Doom αντίστοιχα. Τώρα, εν έτει 2001, η εταιρεία φτάνει ακόμα ένα βήμα πιο μπροστά, διεκδικώντας τον τίτλο του πιο βίαιου FPS που έχουμε δει.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου