Insanely Twisted Shadow Planet

Ένας ακόμη ιδιαίτερος τίτλος έρχεται να προστεθεί στην συλλογή των Summer of Arcade του Xbox Live. Το Insanely Twisted Shadow Planet αναπτυσσόταν από την Shadow Planet Productions εδώ και τέσσερα χρόνια, αποκλειστικά για την ψηφιακή πλατφόρμα της Microsoft, το Χbox live Arcade. Η Shadow Planet Productions προήλθε από την συνεργασία δυο εταιριών, της Fuelcell Games και της Gagne International. Το παιχνίδι είναι ουσιαστικά ένα 2d puzzle/shooter το οποίο δανείζεται αρκετά στοιχεία από σημαντικά παιχνίδια για την βιομηχανία του gaming, όπως το Metroid και το Castlevania.
Σενάριο
Μια σκοτεινή δύναμη έρχεται σε επαφή με τον ήλιο, μετατρέποντας τον σε έναν σκοτεινό πλανήτη ο οποίος αναφέρεται ως «shadow planet». Ο πρωταγωνιστής μας, ο οποίος δεν είναι άλλος από έναν μικρό εξωγήινον παρατηρεί το φαινόμενο και διαισθάνεται ότι αν δεν κάνει κάτι η μόλυνση θα εξαπλωθεί και στον πλανήτη του.



Η πρόβλεψή του βγαίνει σωστή καθώς μετά από λίγη ώρα η σκοτεινή δύναμη επιτίθεται, σκοτώνοντας σχεδόν όλους τους κατοίκους του πλανήτη. Μοναδικός επιζών από αυτή την επίθεση είναι ο μικρός μας εξωγήινος, ο οποίος προλαβαίνει να πηδήξει στο διαστημόπλοιό του και να ταξιδέψει μέχρι τον παλιό ήλιο, έτοιμος να αντιμετωπίσει το σκοτάδι.
Gameplay
Καθ’ όλη την διάρκεια των περιπλανήσεών σας ελέγχετε ένα διαστημόπλοιο και καλείστε με αυτό να λύσετε puzzles. Μπροστά σας θα συναντήσετε κάθε είδος γρίφου, από τους πιο απλούς που το μόνο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να μετακινήσετε ένα βράχο, μέχρι τους πιο δύσκολους όπου θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορά στοιχεία του περιβάλλοντος αλλά και κάποια απλά physicsώστε να βρείτε την απάντηση.
Ο χειρισμός είναι σχετικά απλός. Με τον αριστερό αναλογικό μοχλό χειρίζεστε το σκάφος ενώ με τον δεξί αναλογικό ελέγχετε τα όπλα του. Με το πάτημα του κουμπιού RB μεταφέρεστε σε ένα κυκλικό μενού από το οποίο επιλέγετε ποιο όπλο θέλετε να χειρίζεστε ή ορίζετε ποιο βασικό κουμπί του χειριστηρίου (A, B, Y, X) θα αντιστοιχεί στο κάθε όπλο. Τέλος, με το πάτημα της δεξιάς σκανδάλης, ενεργοποιείτε το όπλο σας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου