Playstation Network στα τέλη Μαϊου

Έξι εβδομάδες θα κρατήσει όπως όλα δείχνουν η αναμονή. Παρά τις υποσχέσεις της Sony για επαναφορά του Playstation Network την προηγούμενη εβδομάδα, μία νέα δήλωση έρχεται να ταράξει τα νερά. Ο Shigenori Yoshida (σ.σ. εικονιζόμενος), εκπρόσωπος των ΜΜΕ, δήλωσε πριν από λίγες ώρες στο Τόκιο ότι η εταιρεία του σκοπεύει να επαναφέρει το Playstation Network μέχρι τα τέλη Μαϊου.
Αρχικός στόχος της Sony ήταν η προηγούμενη εβδομάδα, κάτι που όμως στην πράξη δεν τηρήθηκε. Αν όντως το PSN επανέλθει στα τέλη του μήνα, τότε η συνολική του διακοπή θα έχει ήδη καταγράψει έξι εβδομάδες από την αρχική επίθεση των hackers.
Οι Anonymous πίσω από την επίθεση
Δύο πρώην μέλη της ομάδας των hackers Anonymous, η οποία φημολογείται ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση, μίλησαν στους Financial Times. Αυτό που ομολόγησαν στην Λονδρέζικη εφημερίδα είναι ότι ουσιαστικά είναι σχεδόν σίγουροι ότι οι Anonymous πραγματοποίησαν την επίθεση, καθώς εδώ και καιρό είχαν ήδη ξεκινήσει μία εκστρατεία κατά της Ιαπωνικής εταιρείας την οποία και ονομάζουν "OpSony".
Όσο για τις δηλώσεις των Anonymous που αρνούνται τις κατηγορίες, ένας από τους hackers ανέφερε το περιστατικό όπου συνάδελφός του άφησε ένα αρχείο με το όνομά τους στους servers: "Όταν λες ότι έκανες κάτι ως Anonymous, τότε είναι βέβαιο ότι οι ίδιοι το έκαναν. Επειδή οι υπόλοιποι Anonymous δήλωσαν επίσημα ότι δεν το έκαναν, δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο ισχύει".
Η επιχείριση OpSony ξεκίνησε από τις αρχές του Απριλίου, με επιθέσεις σε sites της Sony. Στις 17 Απριλίου (11 ημέρες μετά από την πρώτη επίθεση) έπεσε το Playstation Network. Οι Anonymous ωστόσο παραδέχτηκαν την πρώτη τους επίθεση "για χάρη του Geohot" αλλά όχι και την δεύτερη, η οποία περιελάμβανε και υποκλοπή όλων των δεδομένων των χρηστών του PSN.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου