Το Trinity Fusion είναι ένα roguelite action-RPG platformer


 
Η ιστορία είναι αρκετά πρωτότυπη και διαδραματίζεται σε ένα διαταραγμένο multiverse. Πολλά διαφορετικά timeline έχουν μπλεχτεί μεταξύ τους και έχουν δημιουργήσει ένα χάος που βάζει σε κίνδυνο όλους τους πλανήτες με τους κατοίκους τους. Εσείς ελέγχετε τρεις διαφορετικές ηρωίδες, οι οποίες είναι ουσιαστικά η ίδια απλά σε διαφορετικά σύμπαντα, με στόχο να επαναφέρουν την πολυπόθητη ισορροπία στο multiverse. 
Σε συνεργασία με ένα πολυδιάστατο επιτελείο που τις καθοδηγεί στο σωστό δρόμο και τις αναβαθμίζει σταδιακά, προσπαθούν να φέρουν εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο και να ενώσουν ξανά όλα τα διαγράμματα του χρόνου στη σωστή τους σειρά.

Tο παιχνίδι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα καλύτερα του είδους του. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο και δοκιμάζει την υπομονή σας, προσφέροντας ταυτόχρονα και επιλογές αν θέλετε απλά να απολαύσετε τη εξέλιξη της ιστορίας χωρίς άγχος. Υπάρχουν τρεις επιλογές δυσκολίας (οι οποίες ξεκλειδώνονται σταδιακά όσο προχωράτε), αλλά και επιλογή κάθε φορά που πεθαίνετε και ξεκινάτε από την αρχή να δέχεστε μικρότερη ζημιά κατά ένα μικρό ποσοστό (με μάξιμουμ το 65% της συνολικής ζημιάς). Σε αυτού του είδους τα παιχνίδια, εξάλλου, ο θάνατος είναι μια απαραίτητη ιεροτελεστία εξέλιξης του χαρακτήρα δεν μπορεί να αποφευχθεί. Mε κάθε θάνατο, παρόλο που γυρνάτε στην αρχή έχοντας χάσει τον οπλισμό και τις ικανότητές σας, έχετε εξασφαλίσει ένα μικρό κομμάτι από τα orbs που χρειάζονται για να ξεκλειδώσετε μόνιμες αναβαθμίσεις στους κεντρικούς σας χαρακτήρες (περισσότερα παρακάτω).

Οι τρεις πρωταγωνίστριες κλέβουν την παράσταση με την παρουσία τους και τις μοναδικές τους ικανότητες. Όταν σταδιακά τις ξεκλειδώσετε όλες, μπορείτε να επιλέξετε με ποια θέλετε να ξεκινήσετε την περιπέτειά σας. Η κάθε μία έχει μοναδικές ικανότητες που σας βοηθούν στην μάχη, στους ελιγμούς διαφυγής, ακόμα και στην περιήγηση στις πίστες του παιχνιδιού. Έτσι πχ ανάλογα με την ηρωίδα που χρησιμοποιείτε μπορείτε να τηλεμεταφέρεστε μέσω ενός drone στο χάρτη, να γίνεστε προσωρινά αόρατος αποφεύγοντας τις μάχες, ή να χρησιμοποιείτε βιονικό χέρι για να φτάνετε σε πλατφόρμες που βρίσκονται σε μεγαλύτερο ύψος. Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι ότι παρόλο που το παιχνίδι σας αναγκάζει να ξεκινήσετε την περιπέτεια με μόνο έναν από τους τρεις διαθέσιμους χαρακτήρες, στην πορεία συναντάτε ειδικές μηχανές μέσα στις οποίες κάνετε μίξη όλους τους χαρακτήρες («fusion»), κάνοντας διαθέσιμα όλα τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά. Όλες αυτές τις ικανότητες μπορείτε πολύ πρακτικά και εύκολα να τις εναλλάσσετε και χρησιμοποιείτε αυτή που σας βολεύει καλύτερα ανάλογα με την περίσταση και το στιλ παιχνιδιού σας.

Ο κάθε χαρακτήρας έχει μια συγκεκριμένη γκάμα όπλων που χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: την βασική σας επίθεση και την επίθεση ενέργειας. Όσο αφορά την βασική επίθεση υπάρχει μεγάλη ποικιλία οπλισμού που βρίσκετε στον δρόμο σας, με μοναδικές ικανότητες και χαρακτηριστικά, ακόμα και με μοναδικό ρεπερτόριο combo κινήσεων για κάθε όπλο. Σπαθιά, διπλά τσεκούρια, δρεπάνια και πολλά άλλα που σας προσφέρουν μοναδικά μπόνους όπως ζημιά με στοιχεία της φύσης (φωτιά, πάγος) και είναι αναβαθμίσιμα. Η δεύτερη επίθεσή σας είναι πολύ πιο ισχυρή αλλά δεν μπορείτε να την χρησιμοποιείτε απεριόριστα. Φορτίζει με κάθε χτύπημα που καταφέρνετε στους εχθρούς και γίνεται διαθέσιμη μόλις γεμίσει η μπάρα ενέργειάς σας. Υπάρχουν πολύ εντυπωσιακά όπλα ενέργειας και κινήσεις που μπορείτε να βρείτε και να ξεκλειδώσετε, απλά δυστυχώς στην πράξη δεν έχουν όλες την ίδια αποτελεσματικότητα. Πχ η δέσμη λέιζερ εξολοθρεύει τους εχθρούς σε δευτερόλεπτα, ενώ κάποια μπούμερανγκ ή μπάλες ενέργειας είναι τόσο αναποτελεσματικά και αργά στο να βρουν στόχο που δεν σας βοηθούν άμεσα σε μια δύσκολη στιγμή.

Όσο σκοτώνετε εχθρούς, αυξάνετε το power level σας και ταυτόχρονα αποκτάτε την δυνατότητα να εξοπλίζεστε με πιο δυνατά όπλα. Όσο προχωράτε και αυξάνετε το powel level επιβάλλεται να αναζητάτε όπλα του ίδιου level, καθώς έτσι μόνο κάνετε την μέγιστη ζημιά στους εχθρούς. Αν έχετε κάποιο αγαπημένο όπλο που δυσκολεύεστε να αποχωριστείτε, μπορείτε μέσω μηχανών αναβάθμισης και έναντι κάποιου χρηματικού ποσού να αυξήσετε το power level των όπλων που έχετε ήδη στην κατοχή σας για να απολαύσετε την μέγιστη ισχύ τους. Πέρα από τις μηχανές αναβάθμισης, υπάρχουν και μαγαζιά όπου μπορείτε να αγοράσετε οπλισμό, αναπληρώσεις υγείας αλλά και ειδικά consumable που μπορούν να σας δώσουν ένα έξτρα πλεονέκτημα στην μάχη όπως πχ πάγωμα όλων των εχθρών στην οθόνη για λίγα δευτερόλεπτα ή εκτόξευση πυραύλων που αναζητούν αυτόματα τον στόχο τους.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση του χαρακτήρα παίζουν τα amplifiers. Τα aplifiers είναι ειδικές παθητικές ικανότητες που χωρίζονται σε κατηγορίες, με κάθε κατηγορία να εστιάζει σε διαφορετική πτυχή εξέλιξης του χαρακτήρα. Οι κατηγορίες μπορεί να αφορούν αναβάθμιση της υγείας, την ταχύτητα επίθεσης σας, ή πχ να αφήνετε εκρηκτικά στον εχθρό μετά από κάθε αποφυγή ή να κάνετε πάντα καίριο χτύπημα όταν χτυπάτε πισώπλατα. Η σωστή επιλογή των amplifiers και το αρμονικό χτίσιμο του χαρακτήρα μέσα από αναβαθμίσεις και ικανότητες που αλληλοσυμπληρώνουν η μία την άλλη, είναι το κλειδί για την επιβίωση και την πετυχημένη σας πορεία μέχρι το τέλος. Ακόμα πιο σπάνια είναι τα dual amplifiers με τα οποία μπορείτε να αναβαθμίσετε ταυτόχρονα δύο ικανότητες. Όταν πεθάνετε χάνετε και όλες τις ικανότητες που είχατε κερδίσει μέχρι εκείνη την στιγμή, οπότε το έδαφος είναι πρόσφορο για εξερεύνηση και πειραματισμό, ξεκλειδώνοντας κάθε φορά διαφορετικά amplifiers που οδηγούν σε διαφορετικά αποτελέσματα.

Η κεντρική σας βάση, το Citadel, είναι πολύ σημαντική για την πραγματική και μόνιμη εξέλιξη του χαρακτήρα σας. Το μόνο που μένει και μπορείτε να τα κουβαλήσετε μετά τον θάνατό σας είναι εδικά orbs που βρίσκετε και τα οποία ξεκλειδώνουν μόνιμες αναβαθμίσεις. Αυτές οι μόνιμες αναβαθμίσεις ποικίλλουν όπως πχ να ξεκινάτε κάθε προσπάθεια με περισσότερους πόντους υγείας, να έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα καίριου χτυπήματος ή ακόμα να δέχεστε λιγότερη ζημιά από τα μεγάλα boss. Κάθε φορά που πεθαίνετε και επισκέπτεστε το Citadel, γίνεστε όλο και πιο δυνατός και ταυτόχρονα αλληλεπιδράτε με τα μέλη της ομάδας σας. Πέρα από τις μόνιμες αναβαθμίσεις, στο Citadel μπορείτε να κάνετε μια ανασκόπηση των συνολικών στατιστικών σας και να ρίξετε μια ματιά στα συνολικά amplifiers που έχετε καταφέρει να ξεκλειδώσετε.

Τα συνδυαστικά αποτελέσματα όλων των παραπάνω έχετε την ευκαιρία να τα απολαύσετε στις άπειρες μάχες του παιχνιδιού. Υπάρχει ένας φρενήρης ρυθμός που σας κρατάει συνεχώς σε εγρήγορση, με εχθρούς να περιμένουν σε κάθε γωνιά. Συνήθως έρχονται σε ομάδες και σας επιτίθενται με μοναδικές κινήσεις και μπορούν να σας κάνουν τεράστια ζημιά αν δεν είστε προσεκτικός. Εδώ παίζει σημαντικό ρόλο η στρατηγική που ακολουθήσατε στην εξέλιξη του χαρακτήρα σας, τεστάροντας την αποτελεσματικότητα και αντοχή σας στη μάχη. Ο συγκεκριμένος τομέας είναι και το μεγαλύτερο ατού του παιχνιδιού, καθώς δεν υπάρχει πιο ικανοποιητική αίσθηση από το να βλέπεις τον προσεκτικά μελετημένο χαρακτήρα σου με τα όπλα και τις ικανότητες που επέλεξες να επικρατεί με θριαμβευτικό τρόπο σε κάθε μάχη. Οι εχθροί ως επί το πλείστον είναι ρομπότ, αλλά έχουν μεγάλη ποικιλία και χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με την πίστα. Αραχνοειδή, ρομπότ-ελεύθεροι σκοπευτές, τερατόμορφες κατασκευές και πολλά άλλα κάνουν την ζωή σας δύσκολη. Βέβαια έπειτα από τη χιλιοστή σας προσπάθεια τα επιθετικά τους μοτίβα και η παρουσία τους σας γίνεται συνήθεια, αλλά η επανάληψη των περιοχών πηγαίνει χέρι-χέρι με αυτό το είδος παιχνιδιών, οπότε δεν μπορούμε να παραπονεθούμε. Τα μεγάλα boss είναι επίσης γιγαντιαία ρομπότ, καλοσχεδιασμένα και με μεγάλο ρεπερτόριο κινήσεων. Οι μάχες με αυτά είναι επικές και όσο τους προκαλείτε ζημιά γίνονται όλο και πιο επιθετικά, γεμίζοντας λέιζερ και ριπές πυρών ολόκληρο το χώρο. Η επιτυχής τους αντιμετώπιση χρειάζεται υπομονή και γνώση των κινήσεών τους, ώστε να χτυπάτε και να κάνετε αποφυγή πάντα την κατάλληλη στιγμή.

Μια πολύ ωραία προσθήκη στο gameplay είναι η δυνατότητα να ακολουθήσετε διαφορετικό μονοπάτι με κάθε σας προσπάθεια. Επιλέγοντας ποια πίστα θέλετε να παίξετε, επιλέγετε ταυτόχρονα και ένα συγκεκριμένο μονοπάτι που οδηγεί σε καθορισμένες πίστες, καταλήγοντας όμως πάντα στο τελικό μεγάλο boss. Το μέγεθος και η διάρκεια κάθε πίστας είναι όσο ακριβώς χρειάζεται για να διατηρείται ο ρυθμός του παιχνιδιού σε υψηλά επίπεδα χωρίς να κουράζει. Πολύ έξυπνα ενσωματώνεται ανάμεσα στις πίστες μια προαιρετική διαπλανητική αρένα η οποία είναι σαν μια μπόνους προσθήκη. Η σημασία της όμως είναι μεγάλη γιατί έχετε την δυνατότητα πολεμώντας σε απαιτητικές μάχες να αποκτήσετε πολύτιμες ανταμοιβές (όπλα, amplifiers), με τον κίνδυνο βέβαια πάντα να πεθάνετε άδοξα και πρόωρα. Η συμμετοχή στις συγκεκριμένες μάχες, γιατί αν τις ολοκληρώσετε με επιτυχία αποκτάτε ένα τεράστιο boost τόσο στο power level σας όσο και στην ποιότητα του εξοπλισμού σας.

Τα γραφικά σίγουρα δεν είναι το δυνατό σημείο του παιχνιδιού. Σε πολλά σημεία φαίνονται αρκετά χοντροκομμένα και επαναλαμβανόμενα, χωρίς όμως να είναι ενοχλητικά στο μάτι. Απλά λόγω και της φύσης του παιχνιδιού που δεν σας αφήνει να ανασάνετε με την δράση και τις μάχες του, τα γραφικά περνάνε ανεπαίσθητα σε δεύτερη μοίρα χωρίς να θεωρούνται αντιαισθητικά σε καμιά περίπτωση, ούτε να κουράζουν. Κάθε περιοχή έχει το δικό της θεματικό στιλ, με φουτουριστικές και μετα-αποκαλυπτικές λεπτομέρειες, ενώ η δράση λαμβάνει χώρα είτε στην επιφάνεια του πλανήτη, είτε κάτω από αυτόν σε υπόγειες βάσεις. Πολύ ξεχωριστό είναι το περιβάλλον της αρένας με λαμπερά ιπτάμενα μπλοκ που σας κάνουν να νιώθετε ότι μάχεστε μέσα σε κάποιο εικονικό πρόγραμμα μάχης που έχει στήσει τεχνητή νοημοσύνη. Το ίδιο χοντροκομμένα είναι και τα μοντέλα των χαρακτήρων, όπου δίνεται η ελάχιστη δυνατή έμφαση στη λεπτομέρεια, τόσο στο ρουχισμό όσο και στις ρεαλιστικές εκφράσεις των προσώπων τους. Η μουσική, αντίθετα, είναι πολύ αξιόλογη, με ωραίες μελωδίες που συνοδεύουν άψογα τις μάχες και την εξερεύνηση. Τα ηχητικά εφέ και οι ερμηνείες των ηθοποιών κάνουν την δουλειά τους, χωρίς να διεκδικούν δάφνες ποιότητας.

Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου