Το Deathloop είναι η νέα δημιουργία της Arkane, η οποία μας έχει δώσει κορυφαία παιχνίδια


 Το Deathloop είναι η νέα δημιουργία της Arkane, η οποία μας έχει δώσει κορυφαία παιχνίδια, με δείγματα ώριμου και ενήλικου gaming χωρίς να χάνουν στον πιο σημαντικό παράγοντα, αυτόν της διασκέδασης. Παιχνίδια όπως το Dishonored και το Prey έχουν δεσπόζουσα θέση στη σκέψη των gamers ως επιτυχημένες υβριδικές προσπάθειες stealth-action τρόπου παιχνιδιού με πολύ ωραία ιστορία και αξιομνημόνευτους χαρακτήρες. Με αυτή την “κληρονομιά” λοιπόν η Arkane τώρα μας φέρνει το Deathloop για PS5 και PC.

Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν αναλαμβάνετε τον ρόλο του Colt, ενός πρώην υπεύθυνου ασφαλείας και νυν δολοφόνου, που ξυπνάει στην παραλία του Blackreef, ενός όμορφου μικρού νησιού. Παρόλη την ομορφιά του, γρήγορα αντιλαμβάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον τόπο όπου βρίσκεστε καθώς στο νησί διεξήχθησαν πειράματα από τα οποία γεννήθηκε μια μοναδική ανωμαλία. Με μπροστάρη τον “τρελό επιστήμονα” Egor Serling και βοηθούς άλλους οκτώ εξίσου πειραγμένους χαρακτήρες (ανάμεσα τους και ο Colt), οι λεγόμενοι Visionaries έφτιαξαν το Αeon. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με τελικό προορισμό την αθανασία, παγιδεύοντας το νησί και όλους τους κατοίκους του σε μια χρονική λούπα που κρατάει ένα 24ώρο και την επόμενη μέρα το πρωί επανεκκινεί τα πάντα. Ο μοναδικός τρόπος επιστροφής στην κανονικότητα για τον πρωταγωνιστή είναι η δολοφονία των υπόλοιπων οκτώ πρώην συντρόφων του, που βρίσκονται διάσπαρτοι στο νησί.

Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να “καθαρίσετε” και τους οκτώ μέσα στο 24ωρο αλλιώς η λούπα σας προλαβαίνει και το βασανιστήριο της επαναλαμβανόμενης ημέρας συνεχίζεται με τους στόχους φρέσκους και ολοζώντανους. Οι μόνοι που έχουν επίγνωση της λούπας μέσα στην ανωμαλία που δημιούργησε το Aeon, είναι ο Colt που πασχίζει να βρει μια διέξοδο, και η Juliana, η νυν υπεύθυνος ασφαλείας του Blackreef, που έχει αυτοσκοπό να βάλει τέλος στα μεγαλεπήβολα σχέδια του ήρωα, κυνηγώντας σας αμείλικτα συνεχώς στο χάρτη και στέλνοντας προειδοποίηση προς τους υπόλοιπους Visionaries για την παρουσία σας. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν το Blackreef δεν έχει ποτέ μια συνηθισμένη ρουτινιάρικη ημέρα, καθώς πρέπει μέσα από εξερεύνηση, μάχες, κρυφτούλι και έρευνα να κάνετε όλα τα παραπάνω σε 24 ώρες, σπάζοντας τη λούπα μια για πάντα.

Καλωσήρθατε στο Blackreef.

Το Deathloop είναι shooter πρώτου προσώπου, με πολλές ελευθερίες όσον αφορά τον τρόπο προσέγγισης και το στιλ παιχνιδιού ανάλογα με το τί προτιμάτε και πόση υπομονή έχετε. Ξεκινώντας την ημέρα ξεκινάτε ταυτόχρονα και ένα κυνηγητό με το χρόνο, καθώς ένα 24ώρο στο παιχνίδι χωρίζεται σε τέσσερις χρονικές περιόδους: πρωί, μεσημέρι, απόγευμα και βράδυ. Σε κάθε περίοδο μπορείτε να επισκεφθείτε τέσσερις διαφορετικές περιοχές στο νησί, όπου βρίσκονται οι στόχοι σας. Άρα ουσιαστικά έχετε μόνο τέσσερις περιοχές προς εξερεύνηση (οι οποίες μάλιστα είναι αρκετά μικρές και μαζεμένες), που αλλάζουν ελάχιστα ανάλογα με την ώρα της ημέρας και- αν βάλετε τα μαθηματικά κάτω- ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να ξεπαστρεύετε έναν τη φορά. Μέσα από σεναριακά τρικ και παιχνίδια πρέπει να ξεγελάσετε τους Visionaries να βρεθούν στο ίδιο σημείο, την ίδια χρονική στιγμή, για να έχετε με ένα σμπάρο δύο (ή και τρία) τρυγόνια. Τουλάχιστον είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι όσο είστε στην πίστα κατά την διάρκεια μιας αποστολής, ο χρόνος παγώνει και συνεχίζει παρά μόνο αν επιλέξετε εσείς να τελειώσετε την αποστολή, άρα θεωρητικά, μπορείτε να παίζετε πχ το πρωί και να εξερευνήσετε την πίστα, βρίσκοντας στοιχεία και μυστικά, όσο εσείς θέλετε. Πριν ξεκινήσετε κάθε αποστολή -και μόνο τότε- σε ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού-lobby έχετε δυνατότητα παραμετροποίησης του ήρωα με διάφορα καλούδια (περισσότερα παρακάτω), οπότε ανάλογα με το ύφος και το στιλ που επιλέγετε να προχωρήσετε, στήνετε και τον χαρακτήρα σας.

Είναι αλήθεια ότι στην αρχή, λόγω και της ιδιαίτερης φύσης του παιχνιδιού, δεν σας δίνονται όλα στο πιάτο, με αποτέλεσμα να είναι κάπως αργή η ικανοποίηση που παίρνετε από τις δολοφονίες και τα stealth kills που κάνετε. Όποιο όπλο και όποια ικανότητα αποκτάτε, με το τέλος της ημέρας εξαφανίζονται ξεκινώντας σας από το μηδέν, οπλισμένος μόνο με την γνώση και τα στοιχεία ή κωδικούς που αποκτήσατε κατά την προηγούμενη προσπάθεια. Προχωρώντας την ιστορία και λίγο πριν σας πιάσει απελπισία με τη συνεχή επανάληψη, ξεκλειδώνεται η ικανότητα να απορροφάτε ενέργεια από τους νεκρούς Visionaries αλλά και από τυχαία αντικείμενα γύρω σας, το λεγόμενο residuum. Μέσω του residuum και ανάλογα με την ποσότητα που περισυλλέξατε, μπορείτε στο τέλος της ημέρας να κουβαλήσετε (ή ακόμα και να θυσιάσετε για έξτρα residuum) τον εξοπλισμό της αρεσκείας στην επόμενη λούπα. Προσοχή μόνο γιατί το residuum δεν μεταφέρεται στην επόμενη ημέρα οπότε κρίνεται τακτικά αναγκαίο να το ξοδέψετε μέχρι τελευταίας σταγόνας. Ένας έξυπνος τρόπος του παιχνιδιού για πρόοδο πριν κάνετε... χαρακίρι κι εσείς από την επανάληψη μαζί με τον Colt.

Οι δυνάμεις επί το έργον.

H ζωή στο Blackreef δεν είναι εύκολη. Μαζί με την αθανασία, το νησί τυλίχθηκε στην αδιαφορία, στην παρακμή και στην ασυδοσία με τους υποτακτικούς των Visionaries, τους Εternalists να έχουν καταλάβει κάθε γωνιά του και να περιμένουν να σας απαλλάξουν από τη μιζέρια σας σε κάθε σας βήμα. Η απάντηση του Colt στην ουτοπία των Eternalists είναι ένα μεγάλο ρεπερτόριο από όπλα, μπιχλιμπίδια και ειδικές κινήσεις. Ξεκινώντας καθαρά με τον προοπτική του πολεμοχαρούς και χαώδους Colt, έχετε στην διάθεση σας ένα αξιοσέβαστο αριθμό όπλων όπως αυτόματα, καραμπίνες, πιστόλια και sniper rifles που χωρίζονται χρωματικά ως προς την αποτελεσματικότητά τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Έτσι πχ ο αρχικός εξοπλισμός σας εκθέσει αρκετές φορές την δύσκολη στιγμή, μπλοκάροντας το όπλο και αφήνοντας σας εκτεθειμένους στα εχθρικά πυρά. Αργότερα βρίσκετε καλύτερο και πιο αξιόπιστο loot, ενώ αν είστε ενδελεχής με έμφαση στην λεπτομέρεια ξεκλειδώνετε μέσω ειδικών δευτερευουσών αποστολών legendary όπλα μοναδικά σε εμφάνιση και χαρακτηριστικά, ένα θέαμα από μόνα τους. Κάθε όπλο επιδέχεται επιμέρους αναβαθμίσεις μέσω τριών υποδοχών, όπως πχ πιο γρήγορο reload ή πυρομαχικά που διαπερνάνε πολλαπλούς εχθρούς, που επίσης χωρίζονται με χρωματική σπανιότητα και τις βρίσκετε με τη σέσουλα μετά από την δολοφονία των αντιπάλων. Ο Colt επίσης έχει τέσσερις υποδοχές αναβάθμισης σαν χαρακτήρας, για έξτρα δυνατότητες όπως διπλό πήδημα, πιο γρήγορη αναπλήρωση υγείας κτλ.

Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου