Τα Instant Games φεύγουν από το Facebook Messenger

Από τον περασμένο Οκτώβριο γνωρίζουμε ότι τα Instant Games θα μεταφερθούν μέσα στην κύρια εφαρμογή του Facebook σε ξεχωριστή καρτέλα για το Gaming, αλλά τώρα μαθαίνουμε από την εταιρεία πως θα αφαιρεθούν εντελώς από τη νέα έκδοση του Facebook Messenger που θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Τα Instant Games μπήκαν στη ζωή μας το 2016 και έκτοτε έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία με δεκάδες εκατομμύρια χρήστες του Messenger να αφιερώνουν χρόνο σε αυτά. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι έχουν παιχτεί περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια "παρτίδες" μέσα στα τελευταία 2 χρόνια. Η επιτυχία τους βασίζεται τόσο στην απλότητα και την αμεσότητα του gameplay, όσο και στον social χαρακτήρα με "κόντρες" μεταξύ των παικτών. Γι' αυτό, άλλωστε, πολλοί developers φρόντισαν να ασχοληθούν με την ανάπτυξη τέτοιων παιχνιδιών και προσφέρονται τίτλοι όπς Pac-Man, Space Invaders, UNO και Word With Friends.
Σύμφωνα με τον Leo Oleb, επικεφαλής του τμήματος Games Partnerships της Facebook,
Αργότερα μέσα στο καλοκαίρι, τα Instant Games δεν θα είναι απευθείας διαθέσιμα μέσα από τη νέα έκδοση του Messenger για συσκευές iOS. Για να διασφαλίσουμε μια ομαλή μετάβαση, οι χρήστες του Messenger θα εξακολουθήσουν να έχουν πρόσβαση μέσα από τα threads των συνομιλιών και τα chatbots, αλλά το gameplay θα μεταφερθεί στην κύρια εφαρμογή του Facebook.
Φανταζόμαστε ότι η ολοκληρωτική αφαίρεση τους από το Facebook Messenger και για τις δύο πλατφόρμες θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του έτους και μένει να δούμε αν θα έχουν την ίδια επιτυχία όντας "κρυμμένα" μέσα στην κύρια εφαρμογή του κοινωνικού δικτύου.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου