“Οι δραστηριότητες της Rockstar έχουν μεταμορφωθεί από το GTA Online

Στα πλαίσια της E3 2017, το GamesIndustry.biz είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με τον CEO της Take-Two, Strauss Zelnick, και τον πρόεδρο της 2K Games, David Ismailer. Το θέμα της συζήτησης ήταν το κατά πόσο έχει καταφέρει η εταιρία να μην χαρακτηρίζεται απλώς από τα GTA, αλλά να έχει ένα μεγάλο εύρος από IPs που θα τις επιφέρουν σταθερά οικονομικά αποτελέσματα κάθε χρόνο. Μεταξύ άλλων, ο Zelnick αναφέρθηκε και στην Rockstar Games, επισημαίνοντας πως “οι δραστηριότητες της έχουν μεταμορφωθεί από το GTA Online”. Το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεών του ακολουθεί παρακάτω, μεταφρασμένο στα ελληνικά.
Η 2Κ είχε μια πολύ καλή σεζόν τον περασμένο χρόνο, αλλά ακόμα, ήταν σχετικά αδύναμη για την εταιρεία. Σε αυτό δεν βοήθησε και ότι το Battleborn δεν ήταν μεγάλη επιτυχία. Έτσι, μέρος αυτού είναι το επίπεδο της επιτυχίας, μέρος του είναι το χρονοδιάγραμμα και μέρος του είναι η εξεύρεση του ανθρώπινου δυναμικού ώστε να πάρουμε την πνευματική ιδιοκτησία που έχουμε στην κατοχή μας και να την φέρουμε στην αγορά. Πρόκειται για μια σειρά προκλήσεων, αντιπαρατιθέμενων ενάντια στην αβεβαιότητα του πόσου χρόνου χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένας ΑΑΑ τίτλος, που σημαίνει ότι βρήκαμε τους εαυτούς μας με ένα πολύ μικρότερο πρόγραμμα από ότι θα θέλαμε για το οικονομικό έτος 2018. Αλλά δεν ήταν σκόπιμο και φυσικά το οικονομικό έτος 2019 θα δείχνει πολύ καλύτερο με την κυκλοφορία του Red Dead 2 και έναν τεράστιο νέο τίτλο από την 2K, καθώς και με τους 2K Sports τίτλους, τις επαναλαμβανόμενες καταναλωτικές δαπάνες, το NBA2K Online στην Κίνα, το Social Point κτλπ.
Έχουμε ήδη πει ότι το οικονομικό έτος 2019, το οποίο δεν είναι τόσο μακριά, θα έχει το λιγότερο 2.5 δις καθαρές πωλήσεις και το λιγότερο 700εκ ταμειακή ροή από τις λειτουργίες μας...αυτό είναι αρκετά σημαντικό. Βαδίζουμε προς την κατεύθυνση αυτού του στόχου, ο David έχει σκιαγράψει το πενταετές σχέδιό του που θα μας βοηθήσει εν μέρει να φτάσουμε εκεί. Προφανώς γνωρίζουμε τι τείνει να κάνει και η Rockstar. Και οι δραστηριότητες της Rockstar έχουν μεταμορφωθεί από το Grand Theft Auto Online. Το σίγουρο είναι πως η Rockstar έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο RDR Online του επερχόμενου Red Dead Redemption 2, μιας και η ομάδα είχε σταθεί στο multiplayer κομμάτι του τίτλου από την αρχική κιόλας ανακοίνωση. Ωστόσο, το αν και το πως θα επηρεάσει αυτό το τελικό παιχνίδι, θα το μάθουμε μόλις αυτό καταφθάσει στα PS4 και Xbox One μέσα στο 2018.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου