Tekken 7 Review γιατί έχει πολύ ξύλο..

Η απουσία tutorial αφήνει πολλούς με απορίες στην αρχή, είτε πρόκειται για το πρώτο τους Tekken είτε όχι. Πολλές φορές το move list ξεπερνάει τις 80 κινήσεις και combos, κάνοντας εύκολο να μπερδευτείτε στην αρχή, όμως μπορείτε να προετοιμαστείτε κατάλληλα και με την άνεσή σας στο practice mode. Η ΑΙ είναι ανταγωνιστική και ικανή να σας κρατήσει απασχολημένους για ώρες, ακόμη και στον βαθμό δυσκολίας medium, καταφέρνοντάς σας γρήγορα χτυπήματα και “διαβασμένους” συνδυασμούς. Εμπνευσμένο από πραγματικές πολεμικές τέχνες, τα θεμέλια του gameplay παραμένουν τα ίδια με αυτά των προηγούμενων Tekken, δίνοντας βάση στην απλότητα και την αποτελεσματικότητα. Οι επιθέσεις χωρίζονται σε δεξί/αριστερό χέρι και πόδι, το block γίνεται κάνοντας πίσω και πιάνετε τον αντίπαλό σας με το πάτημα δύο κουμπιών ταυτόχρονα. Αυτοί είναι οι μοναδικοί συνδυασμοί που χρειάζεστε για να απολαύσετε το παιχνίδι, με την κάθε κίνηση να είναι σημαντική σε κάθε μάχη, ενώ αν διαθέτετε χρόνο και όρεξη μπορείτε να μάθετε μερικά από τα δεκάδες διαθέσιμα combos, τα οποία είναι ξεχωριστά για τον κάθε χαρακτήρα.
Παρόλα αυτά, δεν λείπουν κάποια αρνητικά στοιχεία. Όταν ο αντίπαλος είναι πεσμένος στο έδαφος υπό συγκεκριμένη γωνία ή τον έχετε πετάξει στον αέρα, τότε είστε ικανοί να του φέρετε πάρα πολλά χτυπήματα χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει. Επίσης, όταν δέχεστε επίθεση από μακριά, είτε με μπάλες φωτιάς είτε με λέιζερ, ο μόνος τρόπος για να την αποφύγετε είναι ένα πλάγιο βήμα στην πίστα, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αρκεί το block. Οι γνώριμες 3D πίστες, όπου μετακινείστε τόσο μπρος-πίσω όσο και πλάγια του αντιπάλου σας, επιστρέφουν, αν και είναι πιο γρήγορο να σκύβετε ή να μπλοκάρετε επιθέσεις παρά να τις αποφεύγετε.
Αν και το μεγαλύτερο μέρος του gameplay παραμένει πιστό στα δεδομένα της σειράς, υπάρχουν και νέα στοιχεία, με το πιο σημαντικό να είναι η κατάσταση και οι επιθέσεις rage. Το rage mode ενεργοποιείται αυτόματα, όταν η ζωή σας έχει πέσει πάρα πολύ χαμηλά, δίνοντάς σας πρόσβαση σε μια σειρά δυνατών επιθέσεων και μια ευκαιρία να “γυρίσετε” την μάχη την τελευταία στιγμή. Τα rage arts είναι super attacks που εφαρμόζονται μόνο κατά τη διάρκεια του rage mode, το οποίο απορροφούν και μπορείτε να τις αναθέσετε σε συγκεκριμένο κουμπί, ώστε να τις ενεργοποιείτε άμεσα. Ένας άλλος τύπος ισχυρών επιθέσεων είναι τα rage drives, μια εναλλακτική μορφή των επιθέσεων rage arts και διαφορετικά για τον κάθε χαρακτήρα. Αρχικά, δεν χρειάζεται να μάθετε τη χρήση και τα προτερήματα του rage mode και των διαφορετικών επιθέσεων που προσφέρει, αλλά είναι προτιμότερο να ασχοληθείτε μαζί του αργότερα, αφού πρώτα έχετε αποκτήσει εμπειρία στον χειρισμό και έχετε βρει τους αγαπημένους σας χαρακτήρες. Τέλος, τα power crushes αποτελούν μια ακόμη νέα προσθήκη, με ξεχωριστά special moves που διαπερνούν την επίθεση του αντιπάλου (κάτι σαν αντεπίθεση), που όμως είναι αργά σε ταχύτητα και κόβονται από τις χαμηλές επιθέσεις του αντιπάλου και τα throws.
Φτερά και λέιζερ.
Άλλες single-player επιλογές είναι το arcade mode, όπου φέρνετε εις πέρας μια σειρά μαχών με έναν χαρακτήρα, και το treasure battle, όπου παλεύετε ασταμάτητα στην μια μάχη μετά την άλλη εναντίον διαφόρων χαρακτήρων για credits, level up του χαρακτήρα και τυχαία έπαθλα, όπως ρουχισμό και άλλα είδη που αφορούν το customization. Το treasure battle αποτελεί το καλύτερο και πιο ενδιαφέρον single-player mode του παιχνιδιού, όμως αργά ή γρήγορα γίνεται επαναλαμβανόμενο, καθώς ο κύριος στόχος σας είναι το υψηλότερο σερί μαχών που μπορείτε να κάνετε χωρίς να χάσετε ούτε μια φορά.
To multiplayer είναι ίσως το πιο δυνατό σκέλος του Tekken 7 κι αυτό φαίνεται από την ευρεία γκάμα των αντικειμένων που συλλέγετε κάθε τόσο, τα οποία πάντως επηρεάζουν μόνο την εμφάνιση των χαρακτήρων σας. Μπορείτε να αλλάξετε τα πάντα στην οθόνη, να βάλετε... καρδούλες στο health bar, να φορέστε μαγιό, να επιλέξτε μπλε μαλλιά ή να κουβαλάτε ένα γιγάντιο ρολόι στην πλάτη σας για να ξεχωρίζετε online. Τα multiplayer modes χωρίζονται σε ranked, unranked και tournament, με το καθένα να προσφέρει ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού. Αρκεί, βέβαια, να συνδεθείτε έγκαιρα και χωρίς προβλήματα, αφού στις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του παιχνιδιού το matchmaking αργούσε πολύ κάθε φορά και συχνά κοβόταν χωρίς προφανή αιτία. Άλλες -ευτυχώς πολύ σπάνιες- φορές το matchmaking επιτυγχάνεται, αλλά με lag σε βαθμό που η μάχη γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Αυτή τη στιγμή, οι πιθανότητες μιας καλής και επιτυχημένης σύνδεσης είναι μεγαλύτερες στα ranked παρά στα unranked matches, με τη σύνδεση στα tournaments να καθυστερεί σε σχέση με τα ranked. Το πρόσφατο patch βελτίωσε σημαντικά το χρόνο και την ποιότητα σύνδεσης και πρόσθεσε ρύθμιση για default voice chat σε on/off. Ευτυχώς φαίνεται πως η Namco αναγνωρίζει και αντιμετωπίζει σχετικά έγκαιρα τα προβλήματα, που σημαίνει ότι το παιχνίδι θα βελτιωθεί αισθητά στο προσεχές μέλλον.
Ο Akuma δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.

Τα γραφικά του Tekken 7 είναι εξαιρετικά και πολύχρωμα, με πολύ υψηλή λεπτομέρεια προσώπων και μοναδικές πίστες με φόντα που ποικίλουν από την κόλαση μέχρι τον παράδεισο. Όπως ήταν αναμενόμενο, το μεγαλύτερο μέρος του customization αφορά τρελές στολές, μαλλιά που στέκονται στη θέση τους όσες τούμπες κι αν κάνετε, δέντρα στο κεφάλι σας, LED γυαλιά ή μια πίτσα στην πλάτη σας. Όσο παράξενα κι αν είναι όλα αυτά, έχουν γίνει με τόση λεπτομέρεια που δύσκολα αντιστέκεστε στο να τα δοκιμάσετε έστω και για λίγο. Σχετικά με το επίπεδο ρεαλισμού, δεν πλησιάζει το “φανταστικό” στο βαθμό που το κάνει το Injustice 2, όμως συχνά αψηφά εξίσου τη βαρύτητα, τη φυσική, αλλά και τη... βιολογία με την απουσία αίματος. Στα αρνητικά των γραφικών συγκαταλέγεται το ότι ορισμένες σπάνιες φορές το περιβάλλον “κόβει” στιγμιαία το οπτικό σας πεδίο και το ότι η γραμματοσειρά του κεντρικού μενού είναι μικρή σε σχέση με εκείνη των υποτίτλων που είναι υποδειγματική. Το παιχνίδι κατακλύζεται από δυνατή, ηλεκτρονική μουσική για arcades, που αν δεν σας αρέσει ιδιαίτερα ή σας προκαλεί νευρικότητα τότε είναι πιθανό να θελήσετε να τη χαμηλώσετε. Ωστόσο, στο PS4 υπάρχει και η επιλογή jukebox, όπου φτιάχνετε τα δικά σας playlists με κομμάτια από όλη τη σειρά Tekken. Τα ηχητικά εφέ κυμαίνονται στα αναμενόμενα επίπεδα, με αρκετά καθαρούς -αν και αναμενόμενους θεματολογικά- διαλόγους.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου