Υπερυπολογιστής με το NVIDIA DGX Station

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τη κυκλοφορία του DGX-1 της NVIDIA και ήδη η εταιρία προχωρά σε ένα φρεσκάρισμα, όμως αυτό που δεν είχαμε δει, είναι ένα workstation βασισμένο επάνω στις νέες Volta GPUs. Αυτό που όμως αξίζει να δούμε καθώς το συναντάμε για πρώτη φορά είναι το DGX station. 
Το DGX station είναι πρακτικά ένας "οικιακός υπερυπολογιστής" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρία και θα προορίζεται για επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση σε server μηχάνημα, όμως θέλουν μια από τις γρηγορότερες λύσεις της αγοράς, όπως και να 'χει. Μέσα στο παραπάνω σύστημα βρίσκονται τέσσερις Tesla V100 και επικοινωνούν μεταξύ τους με τη νέα γενιά του NVLink interface. 
Ο κεντρικός επεξεργαστής είναι ένας Intel Xeon E5-2698 με 16 cores και 32 threads έτοιμος να σηκώσει κάθε workload. Σύμφωνα με την NVIDIA το συγκεκριμένο μηχάνημα καταναλώνει 1500W και θα κοστίσει σε όποια επιχείρηση επιθυμεί να το αποκτήσει $69.000. Οι επιδόσεις όπως δείχνει και το σχετικό PDF όμως αγγίζουν την κορυφή. Σημειώνεται ότι το σύστημα ψύχεται από υδρόψυξη.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου