Alienation Review γιατί αξίζει...

To Alienation είναι ο πνευματικός διάδοχος του Dead Nation, από τη φινλανδική Housemarque, γνωστή και για τα Resogun και Super Stardust. Πρόκειται για twin-stick shooter με στοιχεία RPG και σταθερή ισομετρική κάμερα.
Oι εξωγήινοι Xenos έχουν εισβάλει στην Γη και μετά από μακροχρόνιες συγκρούσεις ελάχιστες περιοχές έχουν μείνει ελεύθερες. Η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας είναι το μηχανοκίνητο πεζικό, δηλαδή ρομποτικές στολές που δίνουν υπεράνθρωπες δυνάμεις στους στρατιώτες που τις χρησιμοποιούν και τους επιτρέπουν να αντιμετωπίζουν τους εξωγήινους. Το σενάριο του παιχνιδιού περνάει σε δεύτερη μοίρα, αφού σκοπός σας είναι να πολεμάτε τις ορδές εξωγήινων που έχουν κατακτήσει τον πλανήτη.
Κινείστε με τον αριστερό μοχλό, σημαδεύετε με τον δεξιό και ρίχνετε με το R2. To παιχνίδι είναι απλό αλλά και ευχάριστο με την ανελέητη σφαγή εξωγήινων που προσφέρει. Δεν υπάρχει pause κι έτσι η δράση είναι ασταμάτητη από την στιγμή που αρχίζετε μια αποστολή. Αντιμετωπίζετε στρατιές εξωγήινων πλασμάτων που ορμάνε για να σας φάνε, χωρίς να λείπουν και αυτά με μακρινές επιθέσεις ή κάποια που ανατινάζονται. Eίναι βασικό να προσέχετε μην σας περικυκλώσουν οι εχθροί. Αν σας στριμώξουν, η χρήση της melee επίθεσης και του rush, με το οποίο τρέχετε μακριά τους, σας βγάζουν από τη δύσκολη θέση. Ένας ενδιαφέρον μηχανισμός του παιχνιδιού είναι το quick reload, με το οποίο το όπλο γεμίζει άμεσα αν ξαναπατήσετε το κουμπί reload την κατάλληλη στιγμή όταν γεμίζετε. Χρησιμεύει πολύ όταν αντιμετωπίζετε δεκάδες alien ταυτόχρονα. Μπορείτε να εκμεταλλεύεστε προς όφελός σας και το περιβάλλον, καθώς αμάξια και βαρέλια ανατινάζονται ξεκάνοντας πολλούς εχθρούς μαζί και κάποια σταθερά αμυντικά κανόνια που ενεργοποιείτε ρίχνουν σε ότι μπαίνει στην εμβέλεια τους.
Είναι ένας να πάρω το σπαθί μου; Είναι εκατό να πάρω το πιστόλι μου; Είναι χιλιάδες να πάρω το energy gun μου;
Είναι ένας να πάρω το σπαθί μου; Είναι εκατό να πάρω το πιστόλι μου; Είναι χιλιάδες να πάρω το energy gun μου;
Υπάρχουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες πολεμιστή -biospecialist, tank και saboteur- με κάθε μία να έχει τις δικές της ξεχωριστές ιδιότητες και θυμίζει mage, warrior και rogue αντίστοιχα. Ο μαχητής σας μπορεί να κουβαλάει μέχρι τρία όπλα από τρεις διαφορετικές κατηγορίες - primary, secondary, heavy. Εκτός από τα πυροβόλα όπλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εκρηκτικά όπως νάρκες και χειροβομβίδες. Έχετε και διάφορες δυνάμεις ανάλογα με την κατηγορία πολεμιστή σας, πχ ο tank διαθέτει την ασπίδα και μια πολύ δυνατή βολή που θερίζει τα πάντα στο πέρασμά της. Πριν από κάθε αποστολή διαλέγετε επίπεδο δυσκολίας. Όσο μεγαλύτερη είναι η δυσκολία τόσο καλύτερο είναι και το loot που βρίσκετε, όπως όπλα και αναβαθμίσεις γι αυτά ώστε να ενισχύετε ασταμάτητα το οπλοστασιό σας. Όσο θερίζετε εξωγήινους, μαζεύετε XP και ανεβαίνετε level αναβαθμίζοντας τις ικανότητες του χαρακτήρα σας. Να σημειωθεί ότι υπάρχει και hardcore mode στο οποίο ο θάνατος είναι μόνιμος.
Το Alienation διαθέτει online και (πλέον) local co-op για έως τέσσερις παίκτες, το οποίο ταιριάζει με τη φιλοσοφία του παιχνιδιού και αυξάνει κατακόρυφα το ενδιαφέρον. Ο συνδυασμός των δυνάμεων κάθε κατηγορίας πολεμιστή δημιουργεί μια δυνατή ομάδα που θερίζει τις ορδές των τεράτων, τα οποία αυξάνονται όταν παίζετε με άλλους. Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι η ικανότητα του biospecialist να θεραπεύει και τους υπόλοιπους παίκτες, γεγονός που τον κάνει απαραίτητο σε κάθε ομάδα. Σημαντικό για τη συνεχή ροή του παιχνιδιού είναι ότι αν κάποιος συμπαίκτης σας πέσει, μπορείτε να τον θεραπεύσετε και να συνεχίσει να πολεμάει μαζί μας. Φυσικά, αν πέσει όλη η ομάδα συνεχίζετε από κάποιο checkpoint από αυτά που βρίσκονται διάσπαρτα σε κάθε πίστα. Το παιχνίδι έχει και PvP με την προαιρετική δυνατότητα invade, που επιτρέπει σε άλλον παίκτη να εισβάλει στο παιχνίδι και να πολεμάει εναντίον σας. Τέλος, να σημειωθεί ότι στα leaderboards φαίνονται και οι χώρες των παικτών που είναι πρώτοι σε XP.
Τα εφέ είναι εντυπωσιακά.
Τα εφέ είναι εντυπωσιακά.

Τα γραφικά του Alienation, αν και δεν εντυπωσιάζουν, καταφέρνουν και είναι ευχάριστα στο μάτι δίνοντας ενα όμορφο οπτικό αποτέλεσμα, με εμφανή την arcade αισθητική. Επισκέπτεστε χιονισμένα τοπία, ζούγκλες, πόλεις, αλλά και εξωγήινες βάσεις και διαστημόπλοια. Η δράση συνοδεύεται από ιδανική sci-fi μουσική που δένει με τον κόσμο του παιχνιδιού. Οι ήχοι της μάχης κυριαρχούν και οι μόνοι διάλογοι που ακούτε είναι οδηγίες μέσω ασυρμάτου για το τί πρέπει να κάνετε και ομιλίες μεταξύ των μελών της ομάδας σας. Από το ηχείο του Dualshock 4 ακούγεται ο ήχος του reload και μια φωνή που σας ενημερώνει όταν ξεμένετε από σφαίρες ή έχετε λίγη ενέργεια.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου