Rebel Galaxy

Ολοκληρώνοντας το Rebel Galaxy και με νωπές ακόμα τις φοβερές εμπειρίες που μου προσέφερε έμεινα κατάπληκτος μαθαίνοντας ότι η Double Damage Games, εταιρεία ανάπτυξης του, αντί για δεκάδες άτομα προσωπικό όπως θα περίμενα, συνίσταται από δύο μόλις άτομα! Τα ονόματα αυτών είναι Travis Baldree και Erich Schaefer και η σταδιοδρομία τους μέχρι σήμερα μου εξήγησε σε μεγάλο βαθμό το πως κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα διαστημικό έπος.

Αμφότεροι οι game designers του Rebel Galaxy έβαλαν την σφραγίδα τους σε εμβληματικούς RPG τίτλους του παρελθόντος, με τον Travis να υπογράφει το γνωστό action RPG Fate (Diablo clone) που ευδοκίμησε αρκετά ώστε να έχει τρεις συνέχειες και τον Erich να έχει σχεδιάσει μεγάλο μέρος του κόσμου των Diablo και Diablo 2. Η πρώτη συνεργατική τους προσπάθεια ήταν τα δύο Torchlight που συγκαταλέγω στα κορυφαία Action RPGs με τα οποία έχω ασχοληθεί. Το Rebel Galaxy είναι το πρώτο σχέδιο που δούλεψαν σαν ντουέτο και θα περίμενε κανείς να πρόκειται για ένα video game περιορισμένου μεγέθους και μέτριας παραγωγής με γραφικά δεκαετίας. Αντ’ αυτού έπαιξα ένα άρτιο Space simulator μεγάλης διάρκειας με κορυφαία γραφικά, επικές μάχες και αμέτρητες προκλήσεις που κοντράρει με ευκολία το πρόσφατο «διαμάντι» του είδους, Elite: Dangerous.
Περιπέτεια και έξαψη στο διάστημα
Πώς θα αντιδρούσατε αν στα καλά καθούμενα ένας συγγενής σας ζητούσε επειγόντως βοήθεια και σας καλούσε σε ένα μέρος όπου κυριαρχεί η παρανομία και ο κίνδυνος να σε σκοτώσουν είναι πανταχού παρόντας; Ο ανώνυμος ήρωας του Rebel Galaxy αποφάσισε να απαντήσει θετικά στην έκκληση βοήθειας της θείας του και να πάρει τον έλεγχο ενός ταπεινού αεροσκάφους πηγαίνοντας να την αναζητήσει σε ένα ηλιακό σύστημα γεμάτο κινδύνους. Σιγά σιγά ο ήρωας αντιλαμβάνεται ότι η θεία του έχει μπλέξει σε αλλόκοτη κατάσταση που σχετίζεται με ένα κομμάτι απίθανης τεχνολογίας το οποίο μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στην γαλαξιακή ισορροπία.

Στο Rebel Galaxy το βασικό σενάριο είναι πολύ «πιασάρικο» και ξετυλίγεται σε ένα μικρό -κατά την άποψη μου- αριθμό αποστολών που με ανάγκασαν να ταξιδέψω σε πολλούς τομείς του γαλαξία. Ευθυγραμμιζόμενος με την ιστορία και τις περιπέτειες της θείας Juno ήρθα σε επαφή με καταπληκτικούς χαρακτήρες, βγαλμένους θαρρείς από ταινία Star Wars. Εξωγήινοι με πλοκάμια και βαριά φωνή σαν τον Jabba the Hutt, ρομπότ με λεπτεπίλεπτη ομιλία που θυμίζουν τον C3PO και σκληροτράχηλοι τυχοδιώκτες του διαστήματος αλά Han Solo αντάλλαξαν κουβέντες μαζί μου και με κατεύθυναν ολοένα και πιο βαθιά στην πλοκή. Χωρίς δεύτερη σκέψη θεωρώ τον χαρακτήρα της τεχνητής νοημοσύνης Trell τον καλύτερο ανάμεσα στους NPCs που συνάντησα. Η βαθιά φωνή της έχει ένα μητρικό τόνο που δημιουργεί συναισθήματα συμπάθειας προς την μοναδική αυτή ύπαρξη με συνέπεια να ενδιαφερθώ πραγματικά για την τύχη της μέχρι τελευταίας στιγμής.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου