CES 2016: HTC "Vive Pre" development kit

Η HTC λανσάρει στα πλαίσια της CES την ανανεωμένη έκδοση του Vive VR headset της με χαρακτηριστικά που σίγουρα βάζουν σε σκέψεις πολλούς early adopters της τεχνολογίας.

Η συσκευή προορίζεται προς το παρόν για developers όμως θα κυκλοφορήσει στην ευρεία αγορά τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Η HTC ενώνει τις δυνάμεις της με την Valve στον συγκεκριμένο τομέα και σχεδιάζει το απόλυτο headset εικονικής πραγματικότητας που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα consumer VR headsets όπως το Oculus Rift που σίγουρα αποθάρρυνε πολλούς κατασκευαστές με την προτεινόμενη τιμή του (υπάρχουν πολλές "θεωρίες" πίσω από την τιμή των $599). Το headset έχει ήδη συγκεντρώσει αρκετούς υποστηρικτές όπως την HP η οποία θα λανσάρει σειρά υπολογιστών "Vive ready" με AMD Radeon R9 390X ή NVIDIA GTX 980 Ti κάρτες γραφικών. 

Εκεί που διαφοροποιείται το Vive της HTC είναι στην επιπλέον κάμερα που έχει στη πρόσοψη η οποία μπορεί να μας μεταφέρει το τι γίνεται στον πραγματικό κόσμο, χωρίς να αφαιρέσουμε τα γυαλιά. Οι "δύο κόσμοι" παρουσιάζονται ως overlay στην οθόνη του Vive και μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε τα ποσοστά διαφάνειας σε πραγματικό χρόνο χωρίς να χάσουμε τη δράση, ή να προκαλέσουμε κάποιο ατύχημα άθελά μας. Η εμπρόσθια κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για περιεχόμενο επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) μετατρέποντας το (πραγματικό) δωμάτιό μας σε κέντρο ελέγχου παρουσιάζοντας για παράδειγμα τις αγαπημένες μας ιστοσελίδες στον τοίχο, ή προβάλλοντας βίντεο και την αλληλογραφία. 
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου