Super Time Force Ultra

H ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης από το μακρινό Τορόντο του Καναδά, Capybara Games, ιδρύθηκε το 2003. Από την στιγμή της ίδρυσης της η Capybara δημιούργησε κυρίως mobile games, κάνοντας το μεγάλο άλμα και στα υπόλοιπα format με τον πιο πετυχημένο τίτλο της, το Critter Crunch. Η επιφοίτηση για την δημιουργία του Super Time Force Ultra ήρθε σε τρία στελέχη της Capybara, τους Kenneth Yeung, Mike και Vic Nguyen, όταν έλαβαν μέρος στο Ontario Game Jam του 2011, μια από τις γνωστές εκδηλώσεις αυτοσχεδιασμού που μαζεύουν ανεξάρτητους προγραμματιστές και καλλιτέχνες με σκοπό τον αυτοσχεδιασμό και την διοχέτευση της δημιουργικότητας τους.

Όταν τους ζητήθηκε να φτιάξουν το προσχέδιο ενός βιντεοπαιχνιδιού που θα περιστρέφεται γύρω από την φράση «τι συνέβη μόλις τώρα» η τριάδα σκέφτηκε να παρασκευάσει ένα side–scrolling shooter που θα μοιάζει με την κλασική σειρά Contra, προσθέτοντας όμως στο gameplay την δυνατότητα του ταξιδιού στον χρόνο. Στην αρχή η τριάδα ήταν επιφυλακτική αναφορικά με την ολοκλήρωση του εγχειρήματος τους και αποφάσισε να ασχολείται μαζί του σαν χόμπι. Μετά την προσθήκη άλλων δύο μελών στην ομάδα και 20 μέρες ενασχόλησης, οι άνθρωποι της Capybara είπαν να ασχοληθούν σοβαρά με το Super Time Force Ultra, ένα παιχνίδι έντονα επηρεασμένο από δεκάδες run and gun games αλλά και το καταπληκτικό Braid.
Στρατιώτες του χρόνου
Η εισαγωγή του Super Time Force Ultra μας μεταφέρει στην πόλη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ το 1987 όταν ένας επιστήμονας με το χαρακτηριστικό όνομα δόκτωρ Doctor Repeatski ανακάλυψε την εξίσωση που θα επιτρέψει στην ανθρωπότητα να ταξιδέψει στον χρόνο. Άξαφνα τα πάντα πάνε κατά διαόλου και ο μονόφθαλμος επιστήμονας βρίσκεται σε έναν κόσμο μισοδιαλυμένο με σεισμούς, φωτιές και ένα στρατό από θανατηφόρα ρομπότ να σκορπίζουν τον τρόμο. Προς μεγάλη έκπληξη του ο Repeatski συναντά τον μελλοντικό εαυτό του που είναι διοικητής μιας επίλεκτης μονάδας πολεμιστών, της Super Time Force.

Η εν λόγω ομάδα συστάθηκε για να προστατεύει την ανθρωπότητα από κάθε απειλή και αποτελεί μια δύναμη ταχείας επέμβασης σε όλες τις χρονικές περιόδους της γήινης ιστορίας εφόσον η περίσταση το επιβάλλει. Από το Spacebus, το αρχηγείο της ομάδας που περιπολεί γύρω από τον πλανήτη, οι μαχητές της Super Time Force μεταφέρονται στα πεδία των μαχών εξολοθρεύοντας ότι κινείται εχθρικά προς το μέρος τους και σώζοντας έτσι τον κόσμο από τους κινδύνους. Το παιχνίδι ξεκινά με εκτεταμένα γυμνάσια των τριών βασικών χαρακτήρων της ομάδας μέχρι να μάθουμε καλά τον χειρισμό τους και στην συνέχεια αρχίζουν οι κοσμοσωτήριες αποστολές. 
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου